InternasjonaltMaraton

Eksotisk par-maraton i Mont Saint-Michel

To må man være…

…i hvert fall hvis du skal løpe par-maraton i Mont Saint-Michel

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Av: Eve V. Bergli

Løpet arrangeres i Britannia i Frankrike med mål i Normandie, og på en helg løpes det 10 km, halvmaraton, helmaraton og par-maraton. Totalt deltok over 10 000 og i par-maraton stilte mer enn 800 ekvipasjer. Start var i Cancale og målgang ved foten av slottet Mont Saint-Michel. Vi deltok i par-maratonløpet.

SAMSUNG CSC
Eve V. Bergli og Håvard Bergli var meget godt fonøyde med årets maratontur, som vanlig litt utenfor allfarvei. Denne gangen gikk turen til Frankrike og Mont Saint-Michel Bay Marathon
Foto: Sportsmanden / Frode Monsen

Første etappen er 20 km, mens andre drøye 22 km. Vi er en vennegjeng som oppsøker steder som kan kombineres med løping; Luxembourg nattmaraton i 2014 og Svalbard i 2013. Men i år gikk altså turen til Frankrike.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Det er litt kronglete å komme til Mont Sant-Michel. Vår ferd gikk via fly til Paris, tog med bytte og til slutt en taxi til maratonbyen Saint-Malo. Det er viktig å være der i tide dagen før for å hente startnummer, da dette ikke er mulig på selve løpsdagen. Vi kjøpte bussbillett til start for første og andre etappe, samt transport til mål for førstemann og hjem for alle til slutt.

FullSizeRender
Duo klare for par-maraton!  (Foto: Eve V. Bergli)
SAMSUNG CSC
Eksklusiv t-skjorte: Ikke mange nordmenn har denne!…
Foto: Sportsmanden / Frode Monsen

Ingen av oss er gode i fransk og det var knyttet litt spenning til veksling. Selv sto jeg klar på sidelinjen mens speaker skrek noe som hørtes ut som cing etter eller annet og applaus… Jeg hadde ikke annet valg enn å satse på at jeg ville kjenne igjen min mann som debuterte på tilnærmet halvmaraton.

Kroppskontakt ga godkjent veksling og etter noen svinger kom jeg inn på hovedløypen og la i vei. Selv om jeg var mektig imponert over min makker, var det mange å ta igjen. Litt dårlig løpskultur gjorde turen ekstra lang, ved stadig å måtte løpe på kryss og tvers. Det føltes litt rart, men jeg prøvde meg på en og annen «pardon» mens jeg peste videre.

Været var dessverre ikke på vår side. Vind, regn og tåke gjorde turen noe mindre spektakluær enn den ellers ville vært.

FullSizeRender
FLOTTE OMGIVELSER: Sånn så det ut i fjor, da været var litt bedre. (Foto: Arrangøren)

Noe  av gimmicken er at du kan se målet helt fra start. Og publikum var engasjerte og våkent til stede;

-Allez, allez og courage fulgte oss hele veien.

Alle tre parene fullførte med stil. To av oss løp til og med på sekundet likt!

Dagen ble avsluttet på en superb restaurant og med obligatorisk analyse og juging. Så hvor går turen til neste år? Det bestemmes på banketten etter Oslo Maraton i september.

IMG_1615
EN GLAD GJENG MED PAR-MARATONLØPERE I FRANKRIKE: Fra venstre: Håvard og Eve Bergli, Carsten Gunnarstorp og Guru Wanda Wanvik, Vibeke Udnæs og Eivind Thorstad. (Foto: Privat)

 

Hjemmeside Mont Saint-Michel Bay Marathon

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -