Lars Lysbakken vant varm Unionsmarathon

Mange fikk føle på heten i Rømskog

Som i fjor, var det en av årets varmeste dager da Unionsmarathon ble arrangert i grenseområdene mellom Norge og Sverige, med base og mål på Rømskog. Sportsmandens reporter Roar Tomter løp maratondistansen her for femte gang, da Lars Lysbakken var raskest og vant på solide 2.45.50. Kun to mann klarte å løpe på under tre timer i den kuperte og tøffe løypen i sommervarmen. Den andre var rutinerte Jon Olsen fra Høybråten og Stovner, som vant klasse 40-45 år på 2.58.59, for øvrig foran vår egen (sports)mann Roar Tomter, fjerdemann totalt etter en sugende spurt, mens han for øvrig løp kontrollert og jevnt til 3.20.40 etter 1.40 halvveis. Her er hans rapport fra varme og vakre Rømskog:

IMG_0012
Det var godt å slukke tørsten etterpå både for vår reporter og for alle andre deltakerne i Unionsmarathon.
Foto: Sportsmanden / Rolf Gran

Unionsmarathon 2015

Første lørdag i juli er fast dato for Unionsmarathon i Rømskog. Det arrangeres maraton, halvmaraton, 10km og barneløp denne dagen. Løpet startet opp i 2005, som en markering av unionsoppløsningen. For å markere ordentlig er dette et samarbeidsprosjekt mellom norske Rømskog og svenske Bovikens SK.

Av: Roar Tomter 

Fantastisk arrangør, her ved målseilet hvor arrangøren hadde full kontroll på tider, navn osv. Alle blir tatt godt i mot på oppløpet her over speakeranlegget. Medalje, vann, sportsdrikk, cola og snacks står klart i det man krysser mållinjen. Perfekt!! Foto: Sportsmanden / Roar Tomter
Fantastisk arrangør, her ved målseilet hvor arrangøren hadde full kontroll på tider, navn osv. Alle blir tatt godt i mot på oppløpet her over speakeranlegget. Medalje, vann, sportsdrikk, cola og snacks står klart i det man krysser mållinjen. Perfekt!!
Foto: Sportsmanden / Roar Tomter

Maraton og halvmaratondistansen løpes på begge sider av grensen. Målområdet er naturperlen Kuøren eller «Kørren» for de lokale. Starten for maraton går også herfra, mens halvmaraton og 10km-løperne busses ut i maratonløypa (hhv ved 21,1 og 32,2km). Personlig er dette ikke å anbefale, da det føles meningsløst å bli kjørt med buss i flere mil som man i stedet kan løpe maraton i…

Sportsmandens utskremte har selv valgt «feil» en gang tidligere, da halvmaraton ble valgt som distanse. Det skjer ikke igjen, da vi må få med oss hele løypen til fots. Tross få antall startende på maraton, er selve starten en flott begivenhet. Da trekker løpere, arrangører og publikum de 50 meterne fra målområdet til startstreken. Hvert år blir den samme hagla brukt som startpistol, og vi får mange fine heiarop med oss ut i den tøffe løypa.

De etteranmeldte favorittene stikker deretter rett til tet anført av Lars Lysbakken, som visstnok ligger i tet hele veien og sakte men sikkert øker forspranget til de øvrige. Han fortalte etter løpet at halvmaraton ble passert på 1.22, og følte seg fortsatt bra i siste halvdel, selv om det ble varmt (27 grader), og han kom i mål på 2.45. Det må legges til at første halvdel går på asfalt og er vesentlig lettere enn siste halvdel som går på grusveier. Løypas hardeste parti er fra 30-34 km, hvor det stort sett går oppover.

Unionsmara_profil
(Løypeprofil fra min GPS klokke, den mørkeblå)

Ut som nummer to fra start var Jon Olsen, som har sterke 2.40 fra Unionsmarathon tidligere, da han vant her for to år siden. Han fortalte oss at han aldri løp sammen med Lysbakken, som seg i fra hele veien. Olsen passerte halveis på 1.26 og ble klokket inn på 2.58. Han var også fornøyd med løpet, formen er ikke som den var for et par år siden, da skader i 2014 sesongen har satt han litt tilbake.

IMG_0002
Kristian Qvenild (bak) spurter inn til 3.plass på maraton på 3:05:15. Foran er Kristin Jørum, som kommer i mål på halvmaraton. 
Foto: Sportsmanden / Rolf Gran

Kristian Qvenild ble til slutt nummer 3, men han løp lenge som fjerdemann. For maratondebutanten Alexander Venås lå lenge som nummer 3 etter en sterk åpning. Alexander er for øvrig bror til dobbel NM vinner på maraton Maria Venås. Etter om lag 18km løp de to i følge, og rapportene gikk ut på at Alexander prøvde å henge seg på Qvenild når han kom opp på siden. Unge Venås var nok litt for tøff i første halvdel, for han var ikke særlig pigg da Sportsmandens løpende reporter passerte han etter 34km. Men han fullførte med stil inn til 3.35 og 9.plass totalt i sin maratondebut. Vi regner med at han kommer mye sterkere tilbake ved neste anledning.

Rømskog 2015 Alexander Venås
Etter løpet, under badingen i Rømsjøen, kom denne hyggelige karen bortom. Det var Alexander Venås, broren til tidligere NM-vinner Maria Venås. Jeg møtte dette søskenparet etter NM maraton på Jessheim i 2013, der Maria vant og Alexander heiet fram sin søster. Dette var Alexander sin debut på maraton. Han fortalte selv at han gikk vel optimistisk ut i sin maratondebut, men fullførte allikevel til 3.35.23 i den tøffe løypen.
Foto: Sportsmanden / Roar Tomter

Bak disse samlet det seg en stor gruppe løpere, som på et tidpunkt var oppe i 12 løpere. Fra 5-16 km var denne gruppen mer eller mindre tett samlet. Undertegnede var med her, og fikk litt pratet med de beste damene, som var løyperekordholder Elisabeth Wigaard og dagens vinner Kristin Henriksson. Elisabeth har også slitt med skader, men stilte sporty opp sammen med sin bror Espen Wigaard i anledning hans bursdag. Elisabeth valgte å ikke fullføre, selv om undertegnede synes hun så sprek ut ved passering halvmaraton. Kristin Henriksson dro litt i fra ved halvmaraton og gjennomførte meget bra til seier og 3.27 som sluttid. Med tanke på at hennes PB er 3.18 fra flat bymaraton, må dette sies å være en meget bra prestasjon. Løyperekorden beholdt Elisabeth i år, men om disse jentene stiller fit for fight neste år, så ryker nok rekorden, som også er på 3.18.

IMG_0013
VANT: Damevinner Kristin Henriksson, som løp 3:27:11 til 7.plass totalt. Meget bra av ei jente med 3:18 som PB.
Foto: Sportsmanden / Rolf Gran
IMG_0008
INNSPURTEN 1: Sportsmandens løpende reporter Roar Tomter hadde en knallhard spurtduell både mot Espen Wigaard om 4.plassen og mot den lille karen som jager like bak ved badeplassen, ca 500m fra mål! Tomter er her cirka 15 sekunder bak Espen Wigaard og aner en mulighet for å avansere en plass på slutten.
Foto: Sportsmanden / Rolf Gran

Vår store gruppe ble splittet opp i det vi kom halvveis. Passeringen var nøyaktig 1.40.00 for Wigaard og undertegnede, noen sa takk for følget og slo drastisk av på farten, mens andre valgte å kjøre på videre. Espen Wigaard var den som dro først fra gruppen, og han fikk med seg to mann til. Selv følte jeg at jeg hadde hatt en meget kontrollert åpning og prøvde å skru opp farten, selv om løypa nå var litt hardere. Følte det gikk meget bra mellom 21 og 28km, da hadde jeg passert de foran bortsett fra Espen Wigaard som jeg nå hadde øyekontakt med. Så kommer vi inn i bakkene ved 30-34 km og der valgte vi litt ulik strategi. Personlig synes jeg det var grusomt tungt opp her, noe også kilometertider på mellom 5.23-5.30 tyder på.

Wigaard forsvant ut av syne, men det viktigste var at det var krefter igjen etter at toppen var passert på 34km. På toppen ble det litt sosialt igjen da noen halvmaratonløpere ble tatt igjen, samt nevnte Venås. Nedover og bortover Rømsjøen gikk det greit, passerte en badestrand med mange badende og begynte å glede meg til «after run dukkerten». Så plutselig ved 41km ser jeg Espen Wigaards røde singlet igjen, men det så ut til å være håpløst langt fram dit med tanke på den korte biten som var igjen. Jeg bestemte meg likevel for å prøve, og 500 meter fra mål sto Rolf Gran med oppmuntrende tilrop, så da ble jeg enda mer oppildnet til å grave litt dypere.

Jeg anslo at jeg var 15 sekunder bak og Espen så at jeg kom. Etter målgang sa han at han hadde prøvd å skru opp farten for å ta fra meg motet. 200 meter fra mål gjør vi en 180 grader sving, og da hadde vi selvsagt øyekontakt. Jeg satt inn spurten derfra og 150 meter fra mål var han tatt igjen. Jeg spurtet det jeg klarte etter 42km, mens han tydligvis ikke prøvde å svare opp og jeg knep 4.plassen totalt med 10 sekunders margin.

IMG_0010
INNSPURTEN 2: Reporter Tomter passerer her målstreken etter en sugende finish til 4.plass totalt, Espen Wigaard sees bak i venstre billedkant.
Foto: Sportsmanden / Rolf Gran
IMG_0011
Så kommer Espen Wigaard i mål til 5.plass.
Foto: Sportsmanden / Rolf Gran

Jeg avsluttet i 3.45 fart, noe som var dagens raskeste lap for undertegnede. Meget godt fornøyd med plassering og gjennomføring, selv om tiden nok kun ha vært litt bedre med fokus på løping i stedet for prating de første 21km.

Unionsmara_Roar

Etterpå ble det selvsagt bading, is, brus, masse løpeprat, premieutdeling og alt annet hyggelig man måtte ønske seg på et kvalitetsløp.

For mine medløpere fra Askim ble det en tung dag. Duellen mellom Lystad og Andresen endte med seier til Lystad. De har en intern greie som de ikke liker å snakke om, men saken er den at det nå står  3-0 til Lystad i den interne Unionsmarathon-konkurransen. Deres tider på lørdag viser at formen ikke er helt inntakt, for de har tidligere løpt på hhv 3.32 og 3.34 i denne løypa. Ettersom Sportsmanden nå har skrevet om denne «duellen» regner vi med at de kommer ekstra skjerpet tilbake i 2016.

Forbredelser før start, mine Askim-kompiser Hans Petter Lystad (t.v.) og Håvard Andresen, begge blide og spente før start. Som vanlig ble det en liten intern duell mellom disse tøffe gutta, igjen var det Lystad som avgjorde duellen til sin fordel. Begge var litt skuffet over resultatet, men de kommer sterkere tilbake neste år. Foto: Sportsmanden / Roar Tomter
ASKIM-DUELLEN: Forbredelser før start, mine Askim-kompiser Hans Petter Lystad (t.v.) og Håvard Andresen, begge blide og spente før start. Som vanlig ble det en liten intern duell mellom disse tøffe gutta, og igjen var det Lystad som avgjorde duellen til sin fordel. Begge var litt skuffet over resultatet, men de kommer sterkere tilbake neste år.
Foto: Sportsmanden / Roar Tomter
Hans Petter Lystad i mål etter en meget hard dag i løypa. Lårene streiket etter 25km, og han måtte begynne å gå i bakkene. Han kom til slutt 28 sekunder for sent til å se 3-tallet. Foto: Sportsmanden / Roar Tomter
Hans Petter Lystad i mål etter en meget hard dag i løypa. Lårene streiket etter 25km, og han måtte begynne å gå i bakkene. Han kom til slutt 28 sekunder for sent til å se 3-tallet.
Foto: Sportsmanden / Roar Tomter
Alexander Flaa fra Son kommer i mål til 16.plass på maraton på tiden 3.56.57. Alexander var et hyggelig bekjentskap, som jeg snakket en del med i første halvdel av løpet. Han takket pent for følget halvveis og hadde en noe tung dag i den tøffe løypa. Foto: Sportsmanden / Roar Tomter
Alexander Flaa fra Son kommer i mål til 16.plass på maraton på tiden 3.56.57. Alexander var et hyggelig bekjentskap, som jeg snakket en del med i første halvdel av løpet. Han takket pent for følget halvveis og hadde en noe tung dag i den tøffe løypa.
Foto: Sportsmanden / Roar Tomter
Rømskog 2015 Wigaard familien
Fra v.: Elisabeth Wigaard (fortsatt innehaver av løyperekorden for damer), DNF i 2015. Hennes samboer Kristian Qvenild (nr. 3 totalt på helmaraton) og hennes bror Espen Wigaard, som feiret bursdagen sin under Unionsmarathon med 5.plass på helmaraton.
Foto: Sportsmanden / Roar Tomter
IMG_0015
Min nye tyske venn, Jørg Chittka. Nr 6 totalt på 3:26:52. Han lå foran meg i 24km. Jørg var på bobilferie sammen med sin yngste datter på 10år (jenta ser du som medaljeutdeler på bildene under). Hans øvrige tre barn var hjemme i Tyskland, så hans største bekymring underveis, var hvordan datteren hadde det alene i 3,5 time. Det viste seg at arrangøren hadde tatt godt vare på henne. Hun fikk t-skjorte og medaljeutdelerjobb, og trivdes kjempebra alene. På Kurøen i Rømskog fikser de alt. Jørg var sjokkert over den harde løypa dypt inne i de norske skoger, og at det var så varmt (27 grader).
Foto: Sportsmanden / Roar Tomter
Rømskog 2015 Tommy Oskarsson
Under badingen kom denne hyggelige karen bort til meg og lurte på om jeg var Roar Tomter. Vi hadde løpt Jessheim Vintermaraton sammen i 2010. Det var svenske Tommy Oskarsson, som rundet 100 maraton i 2010, derfor var han på Jessheim den gangen. Nå hadde han «roet» litt ned, og løp kun 5-6 maraton i året. Han var veldig godt fornøyd med 3.49.45 i den tøffe løypen i det varme været. Her er han nybadet etter en dukkert i Rømsjøen.
Foto: Sportsmanden / Roar Tomter
RØM15 Billy og Gran
To kjekke og formsterke karer som jeg møtte før deres busstur ut til startområdet for halvmaraton. Rolf Gran, Sportsmandens andre fotograf for anledningen, var godt fornøyd med 3.plass totalt på 1.31.31, klasseseier i M50-54 år og pengepremie på kjøpet!  Jan Billy Aas (t.h.) mente at formen var bra nå. Han ble nummer 8 på 1.37.01.
Foto: Sportsmanden / Roar Tomter
RØM15 Sølvberg
Svein Arne Sølvberg i god form, her slapper han av i gresset på Kuøren rett før bussavgang for 10km. Den spreke 66-åringen vant klassen sin suverent og ble nummer 7 totalt på sterke 40.21.
Foto: Sportsmanden / Roar Tomter
RØM2015 pallen
Pallen Unionsmarathon, herrer. Tredjemann Kristian Qvenlid hadde dratt, men Lars Lysbakken og Jon Olsen fikk sine fortjente pengepremier. Begge var fornøyd med løpene sine. Lysbakken passerte halv på 1.22, løp jevnt og fint og forbedret sin egen løype-pers med 3 minutter. Olsen passerte halvmaraton på 1.26 og var et godt stykke fra sin løype-PB på 2.40, fra sin seier for to år siden. Olsen hadde lagt et vanskelig 2014 bak seg, preget av mye skader, men var nå på gang igjen.
Foto: Sportsmanden / Roar Tomter
RØM2015 Rømsjøen
Her fra start- og målområdet på Kuøren, med Rømsjøen og badeplassen hvor vi koser oss etter løpet. Helmaraton går rundt hele Rømsjøen, pluss litt til. Legg også merke til service”bilen”.
Foto: Sportsmanden / Roar Tomter

 

Alle resultater

Maraton menn:

1131Lysbakken LarsNORSapa ASM23-392:45:500:00
2135OLSEN JonNORHøybråten og Stovner ILM40-442:58:5913:09
3141Qvenild KristianNORRaumyrveien SpringersM45-493:05:1519:25
4115Tomter RoarNORAskim IFM40-443:20:4034:50
5139Wigaard EspenNORUlsrudtrimmerneM45-493:20:5035:00
6134Chittka JørgDEURatingenM50-543:26:5241:02
7132Gran MariusNORSPKM45-493:32:3746:47
8126Venås AlexanderNORNorman &CoM23-393:35:2349:33
9137Langfoss KjellNORÅbogen ILM50-543:35:4649:56
10113Bakke EivindNORHarstadM23-393:44:3658:46
11136Tømte SjurNORFredrikstad IFM55-593:47:421:01:52
12109Voigt-Hanssen GauteNORNESODDTANGENM40-443:47:571:02:07
13127Kuhle ChristofSWENorra Dals SKM23-393:49:441:03:54
14111Oskarsson TommySWEKristinehamnM50-543:49:451:03:55
15107Flaa Alexander WieNORSONM23-393:56:571:11:07
16116Kozma JanOsHUNASKOM23-393:58:051:12:15
17101Hellsing MagnusSWEKristinehamnM50-543:59:471:13:57
18108Lystad Hans-PetterNORASKIMM45-494:00:271:14:37
19142Guttulsrød OleNORRygene IL, RyggejoggenM60-644:02:541:17:04
20133Karlsson JonasSWESpringÅmålM40-444:03:571:18:07
21120Fauske KåreNORGaular ILM60-644:19:151:33:25
22104Andresen HåvardNORASKIMM40-444:19:471:33:57
22110Bondarevas ViktorasNORKRÅKERØYM40-444:19:471:33:57
24125Lundgaard JosteinNORNammo Raufoss BILM50-544:21:151:35:25
25121Jarl RogerSWEHåfreströms IFM45-494:23:291:37:39
26124Grude Kjell EnokNORKlepp ILM65+4:25:061:39:16
27106Laursen StigNORELVERUMM45-494:25:361:39:46
28114Syversen MartinNORBJØRKELANGENM23-394:33:531:48:03
29130Ullström Jan-ErikSWESäffleM50-544:54:002:08:10
30143Bertelsen Tom-RuneNORDrangedal Idrettslag, SK KraftM45-494:57:072:11:17
31117Rothenbächer MarkusDEUDERTOURISTIKM45-495:04:032:18:13
32112Schwanghard PaulDEUTürkenfeldM50-545:32:002:46:10
33100Chalasani Venkat S.INDCharlestownM40-445:42:422:56:52
34138Eriksson Kent ÅkeNORArvika LKM55-595:45:482:59:58
35103Try LarsNOROSLOM55-596:31:343:45:44
105Haldorsen RoarNORSVELVIKM60-64DNS
129Haslerud Stjern SondreNORRomerike UltraløperklubbM23-39DNS
118Kristiansen RonnyNORDMK/Team Ronny Og Jan BillyM23-39DNS

Maraton kvinner:

1123Henriksson KristinSWEIK Spring VästK23-393:27:110:00
2102Strengen MaritNORELVERUMK40-444:25:3658:25
3122Morris MarianNORHarstad RytterklubbK55-595:02:561:35:45
128Axelsson KajsaSWEÖstervallskogK23-39DNF
119Klerud LindaNORFredrikstad IFK40-44DNF
140Wigaard ElisabethNORRaumyrveien SpringersK45-49DNF

 

Halvmaraton menn:

1258Wassberg NiklasSWETöcksfors IfM23-391:18:020:00
2245Røstum HelgeNORRegjeringsadvokatenM23-391:26:428:40
3203Gran RolfNORSKIM50-541:31:3113:29
4224Foss HenrikNORAurskog – Høland Friidrettslag – FriidrettM18-221:33:5715:55
5246Enger Nils Ivar KrogNORRødenes ILM40-441:33:5915:57
6249Martinsen AudunNORRystad EnergyM23-391:34:4516:43
7260Wiig RuneNORBetonmast AktivM40-441:35:5017:48
8231Aas Jan BillyNORDMK/Team Ronny Og Jan Billy/Cad ConsultM23-391:37:0118:59
9204Kjernsholen Dag OlavNORAURSKOGM50-541:37:1119:09
10234Holme EgilNORFredrikstad IFM60-641:41:0923:07
11267Nilsson JonasSWELövåsenM23-391:42:3124:29
12237Langesæter Henrik SnemyrNORHaugesund Idrettslag Friidrett – grM16-171:43:2425:22
13261Oppegaard AsbjørnNORAurskog – Høland Friidrettslag – FriidrettM55-591:43:3825:36
14232Børresen CatoNORFet SkiklubbM50-541:45:3627:34
15253Salberg MagnusNORSpårtiM23-391:46:4328:41
16240Lennartsson RobinSWEOk ÄlgenM18-221:47:2429:22
17255Andersen MartinNORStang’S Beste MennM23-391:48:1730:15
18211Karlsson JensSWETöcksforsM23-391:49:1031:08
19259Holmsen HaraldNORAFSKM45-491:49:2431:22
20210Berg NicolasNORKRÅKERØYM23-391:49:2531:23
21270Johansen Kjell ArneNORFredrikstad IFM60-641:49:3431:32
22257Miezans AndreasSWETeam Aktiv Mot KreftM23-391:51:2333:21
23228Lillesæter Nils ErikNORBjørkelangen SFM45-491:51:2633:24
24244Hoelsengen Tor EdvinNORRaumnes & Årnes ILM40-441:53:2935:27
25256Aakhus AndersNORStang’S Beste MennM23-391:54:1236:10
26265Bryngelsson StefanSWETöcksforsM50-541:54:1536:13
27252Gottfridsson DavidNORSlevik IL – FriidrettM23-391:57:2239:20
28216Albinsson AndreasSWETöcksforsM16-171:58:0640:04
29247Guldbjørnsen PederNORRomerike UltraløperklubbM60-641:58:4440:42
30213Peersen ReidarNORSKIENM60-641:59:1941:17
31251Ødegaard Henry MichaelNORSetskog IFM55-591:59:4941:47
32201Kalvaitis GediminasNORVESTMARKAM23-392:00:1242:10
33205Lundberg KristianNORAURSKOGM23-392:01:2743:25
34235Hansen Morten M.NORGodsetunionenM50-542:01:3043:28
35268Axelsson KurtSWETöcksfors IFM65+2:01:4043:38
36238Ingemarson BoSWEIK Spring VästM65+2:01:4643:44
37266Olsson ChristianSWEÅrjængs IF SkidorM16-172:02:2144:19
38225Bakken SjurNORAurskog – Høland Friidrettslag – FriidrettM60-642:02:2544:23
39241Katvala TobiasSWEOk ÄlgenM18-222:02:5144:49
40222Lier PetterNORAFSKM45-492:04:3346:31
41236Jarl DanSWEHåfreströms IFM65+2:04:5846:56
42206Hansen AllanDNKKøbenhavn SM23-392:05:1347:11
43227Skaret Lars JørgenNORBjørkelangen SFM40-442:05:5847:56
44264Bryngelsson JørgenNORFørsvarsmaktenM23-392:08:0850:06
45202Wagle ThomasNORJARM40-442:08:3750:35
46212Krog EvenNORAURSKOGM23-392:12:5254:50
47215Sjöqvist Carl-HenrikSWEKarlstadM23-392:13:2355:21
48230Bolstad StephanNORBrødrene Dahl BILM45-492:14:1056:08
49239Bark PatrikSWELövåsenM23-392:14:1456:12
50233Lindberg DavidSWEFörsvarets SKM40-442:17:5459:52
51208Berger AreNORAURSKOGM45-492:19:201:01:18
52221Kihlander ErikSWESäffleM23-392:31:551:13:53
53226Fossen-Melby RogerNORAurskog/Finstadbru SKM40-442:43:211:25:19
54262Pettersen IvarNORKulykjaM60-642:56:201:38:18
242Paulsrud BjørnNOROppstad IL – FriidrettM45-49DNS

Halvmaraton kvinner:

SAMSUNG CSC
FOSS I FARTA: Dorte Foss vant halvmaraton for kvinner på Rømskog. Her er hun i aksjon i 1814-løpet 7.juni. (Foto: Sportsmanden / Frode Monsen)
1243Foss DorteNORRaufoss IL -FriidrettK45-491:38:070:00
2250Kolstad MartineNORS.Høland IULK18-221:43:415:34
3269Gathen HegeNORFredrikstad IFK45-491:48:4710:40
4223Ervik MarianneNORAuduns KoneK23-391:52:1314:06
5263Patriksson AlexandraSWETöcksfors IFK23-391:54:4516:38
6248Olsen Anne-Mette JernbergNORRømskog ILK40-441:59:4021:33
7229Jørum KristinNORBlom ASAK23-392:06:2628:19
8209Ramberg LisbethNORRØMSKOGK40-442:07:0428:57
9271Lindeberg EvelinaSWEÅrjäng IFK16-172:11:1333:06
10218Kylin VeronicaSWEÅrjängK23-392:13:5935:52
11254Salberg IdaNORSpårtiK23-392:16:3438:27
12219Olsson LindaSWEÅrjängK23-392:40:481:02:41
13214Enger Anne Helene KrogNORKøbenhavn SK23-392:44:111:06:04
14207Aurlund Anne-LiseNORGJØVIKK45-493:15:041:36:57
217Sallmén LisaSWEÅrjängK23-39DNS
220Sprengel LisaSWEÅrjängK23-39DNS
200Strand HelleNORSANDEFJORDK23-39DNS

10 km menn:

1329Waaler MadsNORAurskog – Høland Friidrettslag – FriidrettM18-2236:200:00
2397Wiig EmilNORSKIMTM16-1736:300:10
3359Moen JørgenNORRen-Eng, FIK – FriidrettM23-3937:070:47
4317Bergquist DanielNORRømskogM16-1739:142:54
5346Arnesen MarcusNORHøland ILM16-1739:243:04
6422Oppegaard Even HøgenesNORBSFM23-3939:453:25
7357Sølvberg Svein ArneNOROppegård ILM65+40:214:01
8345Kjørsvik MadsNORHemingM14-1540:304:10
9411Fjuk Vestreng SimenNORBjørkelangen SFM23-3941:184:58
10312Kjørsvik JørnNOROSLOM40-4441:285:08
11337Homstvedt OddbjørnNORBorgM50-5442:095:49
12303Norheim-Bergquist WilliamNORRØMSKOGM16-1742:286:08
13310Holmbro Hans KristianNORLØKENM16-1743:036:43
14363Sand Håkon DalheimNORRømskogM14-1543:076:47
15327Ulseth BentNORAurskog – Høland Friidrettslag – FriidrettM23-3943:166:56
16419Bergquist JohannesNORRØMSKOGM14-1543:166:56
17375Gulliksrud AndresNORSHIUL/Team AskalasM23-3944:167:56
18356Katvala LukasSWEOk ÄlgenM14-1544:418:21
19382Hansen AndreasNORStudentsamskipnaden I Oslo Og AkershusM23-3945:469:26
20413Nilsen ViktorNORRømskog ILM18-2245:509:30
21396Holmsen Sven HermanNORAFSKM18-2246:039:43
22336Slorafoss MagnusNORBjørkelangen SFM14-1547:3511:15
23378Stang PederNORStang’S Beste MennM23-3948:0411:43
24395Moen AndreasNORTynset IFM18-2248:0611:46
25319Taraldrud AndersNORRØMSKOGM65+48:2112:01
26374Krog EivindNORSetskog IFM40-4448:2812:08
27405Hox LarsNORTeam HoxliM23-3949:0812:48
28391Moseby John AlexsanderNORTeam StorbergetM23-3949:5013:30
29335Moseby LorangNORBjørkelangen SFM16-1750:1613:56
30344Langesæter Jonas SnemyrNORHaugesund Idrettslag Friidrett – grM12-1350:2214:02
31364Gjelsnesvangen VegardNORRømskogM18-2250:3914:18
32386Ringsbu Thor-AxelNORTeam NormekaM55-5951:3215:11
33332Fossen-Lund MortenNORAurskog/Finstadbru SKM16-1751:3815:18
34414Pettersen Svend MagnusNORKulykjaM23-3951:4115:21
35376Nesheim AndreasNORStang?S Beste MennM23-3951:4315:23
36380Stang JacobNORStangs Beste MennM23-3952:0115:41
37381Nesset JoachimNORStudentsamskipnaden I Oslo Og AkershusM23-3952:1815:58
38353Kjernsholen VictorNORLierfoss DsM14-1552:2316:03
39416Langseth ArneNORHEMNESM60-6452:2416:04
40409Joheim ØyvindNORTeam HoxliM50-5452:4616:26
41326Bjørnstad TomNORAurskogM50-5452:5616:36
42347Arnesen FredrikNORHøland ILM14-1553:1316:53
43400Eklöf ChristerSWETöcksfors IFM65+53:2217:02
44383Antonsen CasperNORTeam AntonsenM12-1354:2518:05
45373Antonsen KennethNORRye Sp.Kl., Mondelez InternationalM40-4454:2518:05
46351Flenstad RobinNORLeirsund ILM23-3954:3518:14
47314Solbrekke MortenNORTöcksforsM55-5954:3918:19
48300Lomsnes HansNORAURSKOGM55-5954:4318:23
49316Melby TommyNORSTRØMMENM23-3955:1118:51
50321T Ekeheien MadsNORFosserM16-1755:1418:53
51311Moen Truls KennethNORRØMSKOGM23-3955:2419:04
52402Ringsbu OleNORRØMSKOGM60-6455:4319:22
53424Fosser OddmundNORØrjeM50-5456:5120:31
54423Ramberg Thor HåkonNORRømskogM45-4956:5120:31
55338Unaas ErikNOREidsberg Kommune/Berger Gård SkilagM55-5959:0022:40
56385Moenhelgesen Jørn HaraldNORTeam NormekaM23-3959:2923:08
57358Brander HansSWEÖstervallskogM65+59:3923:19
58305Degnes OttarNORØrjeM65+1:00:5624:35
59421Østmo IngolfNORAHF FriidrettM65+1:02:0125:41
60394Högberg FredrikNORTeam StorbergetM45-491:02:0225:42
61384Sundsrud Lars JørgenNORTeam NormekaM23-391:02:0925:49
62377Wiel MadsNORStang`S Beste MennM40-441:03:0826:48
63302Holtet GuttormNORMysenM16-171:04:1227:52
64393Storberget JørnNORTeam StorbergetM45-491:04:2328:03
65325Marki Hans PetterNORAHFM45-491:13:4337:23
66418Lorentzon AndreasNORBSKM16-171:13:4637:26
67408Liholm LudvigNORTeam HoxliM12-131:16:5240:31
68365Nazar SaeedNORRømskog DataM23-391:26:4450:24
330Dæhlen KnutNORAurskog – Høland Friidrettslag – FriidrettM40-44DNF
368Kindandresen JoakimNORRømskog ILM12-13DNS
301Norheim-Bergquist SamsonNORRØMSKOGM12-13DNS
331Rognan MortenNORAurskog-Høland HøyreM23-39DNS
309Sletten RolfNORBLAKERM65+DNS
387Undebekken Jan HenkiNORTeam NormekaM55-59DNS

10 km kvinner:

1420Størmer SiriNORSportsklubben VidarK45-4938:570:00
2412Færgestad AndreaNORSørumsand IFK18-2244:525:56
3324Lund Hanne BakkenNORAhfK23-3945:236:27
4369Tørnby PaulineNORRømskog ILK16-1746:067:10
5355Moseby AmalieNORLillestrøm HåndballklubbK18-2247:368:40
6349Forsby LindaSWEIK Spring VästK12-1349:2310:27
7399Wiig MiaNORSkimtK14-1549:3010:33
8401Søbye MalinNORBjørkelangen SFK23-3950:4011:44
9318Ling CamillaSWEÅrjängK23-3950:4511:49
10379Høysæter ChristinaNORStang’S Beste MennK23-3953:1614:19
11354Kjernsholen JuliNORLierfoss DsK14-1553:2414:27
12348Krogstad Gunn SinkerudNORHøland IlK45-4953:3114:35
13372Høgne IngridNORRømskog IlK12-1354:0515:08
14370Høgne EmilieNORRømskog IlK12-1354:0815:11
15362Dalheim RandiNORRømskogK50-5454:1415:18
16410Fjuk MetteNORAurskog – Høland Friidrettslag – FriidrettK50-5455:1716:21
17360Fosby Jaavall EliseNORRødenes ILK23-3955:4916:52
18415Ringsbu MaritNORAURSKOGK23-3956:5517:58
19323Kuhle SimoneSWEGustavsforsK23-3958:3719:41
20350Forsby GunillaSWEIK Spring VästK45-491:01:4422:48
21320Skau Ekeheien AnitaNORFosserK45-491:03:2724:30
22352Kjernsholen JeanetteNORLierfoss DsK40-441:04:5125:55
23334Glosli Anne MarieNORBerger Gård SkilagK45-491:04:5826:02
24404Hox PernilleNORTeam HoxliK14-151:05:5426:57
25398Wiig Mette KolstadNORSKISkiK45-491:07:5829:01
26390Moseby Jorunn Elise StorbergetNORTeam StorbergetK23-391:08:5630:00
27389Nilsen Ann Kristin.NORTeam StorbergetK45-491:10:1531:19
28403Hox KarianneNORTeam HoxliK23-391:11:2732:30
29322Pedersen IdaSWETöcksforsK12-131:12:3933:43
30306Pedersen SisselNOROSLOK23-391:14:2535:28
31407Joheim ToneNORTeam HoxliK50-541:17:4238:45
32406Liholm KineNORTeam HoxliK40-441:19:3240:35
33313Texnes MonaNORLØKENK50-541:19:4940:53
34388Moseby JuneNORTeam StorbergetK23-391:20:1541:19
35417Lorentzon HeleneNORBSKK40-441:21:0542:08
36425Børnes KariNORBJØRKELANGENK45-491:21:4442:48
37366Lindbeck MonaNORRømskog DataK45-491:28:1049:14
38304Høisveen ToveNORRØMSKOGK23-391:30:2551:29
39307Visser CindyNLDRØMSKOGK23-391:32:2053:23
40308Degnes KristineNORRAKKESTADK40-441:32:2053:23
41333Fossen-Melby HeidiNORAurskog/Finstadbru SKK50-541:32:4253:46
328Dæhlen Marie HoltetNORAurskog – Høland Friidrettslag – FriidrettK14-15DNF
367Bergquist KristinaNORRømskog ILK14-15DNS
340Bjørkeng JuneNORFight ALSK23-39DNS
343Grønlund TrineNORFight ALSK50-54DNS
341Grønlund HanneNORFight ALSK23-39DNS
339Haugen Unni Bente NorangsholNORFemiRomaK55-59DNS
315Heggelund IngvildNORBJØRKELANGENK18-22DNS
361Krog Kari E. DegnesNORRødenes ILK23-39DNS
342Stokkebekk LinnNORFight ALSK23-39DNS

Klassevise resultater Unionsmarathon 2015

Se også reportasjer fra Unionsmarathon de to foregående årene på Sportsmanden. Da, som nå, var det full sommer og strålende vær på løpsdagen:

Tropevarme i Unionsmarathon (2014)

Unionsmarathon i strålende sol (2013)

Sportsmanden.no 

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)
0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)