LøpingMaratonRoar TomterSkribenter og bloggereStor-Oslo

Lars Lysbakken vant varm Unionsmarathon

Mange fikk føle på heten i Rømskog

Som i fjor, var det en av årets varmeste dager da Unionsmarathon ble arrangert i grenseområdene mellom Norge og Sverige, med base og mål på Rømskog. Sportsmandens reporter Roar Tomter løp maratondistansen her for femte gang, da Lars Lysbakken var raskest og vant på solide 2.45.50. Kun to mann klarte å løpe på under tre timer i den kuperte og tøffe løypen i sommervarmen. Den andre var rutinerte Jon Olsen fra Høybråten og Stovner, som vant klasse 40-45 år på 2.58.59, for øvrig foran vår egen (sports)mann Roar Tomter, fjerdemann totalt etter en sugende spurt, mens han for øvrig løp kontrollert og jevnt til 3.20.40 etter 1.40 halvveis. Her er hans rapport fra varme og vakre Rømskog:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
IMG_0012
Det var godt å slukke tørsten etterpå både for vår reporter og for alle andre deltakerne i Unionsmarathon.
Foto: Sportsmanden / Rolf Gran

Unionsmarathon 2015

Første lørdag i juli er fast dato for Unionsmarathon i Rømskog. Det arrangeres maraton, halvmaraton, 10km og barneløp denne dagen. Løpet startet opp i 2005, som en markering av unionsoppløsningen. For å markere ordentlig er dette et samarbeidsprosjekt mellom norske Rømskog og svenske Bovikens SK.

Av: Roar Tomter 

Fantastisk arrangør, her ved målseilet hvor arrangøren hadde full kontroll på tider, navn osv. Alle blir tatt godt i mot på oppløpet her over speakeranlegget. Medalje, vann, sportsdrikk, cola og snacks står klart i det man krysser mållinjen. Perfekt!! Foto: Sportsmanden / Roar Tomter
Fantastisk arrangør, her ved målseilet hvor arrangøren hadde full kontroll på tider, navn osv. Alle blir tatt godt i mot på oppløpet her over speakeranlegget. Medalje, vann, sportsdrikk, cola og snacks står klart i det man krysser mållinjen. Perfekt!!
Foto: Sportsmanden / Roar Tomter

Maraton og halvmaratondistansen løpes på begge sider av grensen. Målområdet er naturperlen Kuøren eller «Kørren» for de lokale. Starten for maraton går også herfra, mens halvmaraton og 10km-løperne busses ut i maratonløypa (hhv ved 21,1 og 32,2km). Personlig er dette ikke å anbefale, da det føles meningsløst å bli kjørt med buss i flere mil som man i stedet kan løpe maraton i…

Sportsmandens utskremte har selv valgt «feil» en gang tidligere, da halvmaraton ble valgt som distanse. Det skjer ikke igjen, da vi må få med oss hele løypen til fots. Tross få antall startende på maraton, er selve starten en flott begivenhet. Da trekker løpere, arrangører og publikum de 50 meterne fra målområdet til startstreken. Hvert år blir den samme hagla brukt som startpistol, og vi får mange fine heiarop med oss ut i den tøffe løypa.

De etteranmeldte favorittene stikker deretter rett til tet anført av Lars Lysbakken, som visstnok ligger i tet hele veien og sakte men sikkert øker forspranget til de øvrige. Han fortalte etter løpet at halvmaraton ble passert på 1.22, og følte seg fortsatt bra i siste halvdel, selv om det ble varmt (27 grader), og han kom i mål på 2.45. Det må legges til at første halvdel går på asfalt og er vesentlig lettere enn siste halvdel som går på grusveier. Løypas hardeste parti er fra 30-34 km, hvor det stort sett går oppover.

Unionsmara_profil
(Løypeprofil fra min GPS klokke, den mørkeblå)

Ut som nummer to fra start var Jon Olsen, som har sterke 2.40 fra Unionsmarathon tidligere, da han vant her for to år siden. Han fortalte oss at han aldri løp sammen med Lysbakken, som seg i fra hele veien. Olsen passerte halveis på 1.26 og ble klokket inn på 2.58. Han var også fornøyd med løpet, formen er ikke som den var for et par år siden, da skader i 2014 sesongen har satt han litt tilbake.

IMG_0002
Kristian Qvenild (bak) spurter inn til 3.plass på maraton på 3:05:15. Foran er Kristin Jørum, som kommer i mål på halvmaraton. 
Foto: Sportsmanden / Rolf Gran

Kristian Qvenild ble til slutt nummer 3, men han løp lenge som fjerdemann. For maratondebutanten Alexander Venås lå lenge som nummer 3 etter en sterk åpning. Alexander er for øvrig bror til dobbel NM vinner på maraton Maria Venås. Etter om lag 18km løp de to i følge, og rapportene gikk ut på at Alexander prøvde å henge seg på Qvenild når han kom opp på siden. Unge Venås var nok litt for tøff i første halvdel, for han var ikke særlig pigg da Sportsmandens løpende reporter passerte han etter 34km. Men han fullførte med stil inn til 3.35 og 9.plass totalt i sin maratondebut. Vi regner med at han kommer mye sterkere tilbake ved neste anledning.

Rømskog 2015 Alexander Venås
Etter løpet, under badingen i Rømsjøen, kom denne hyggelige karen bortom. Det var Alexander Venås, broren til tidligere NM-vinner Maria Venås. Jeg møtte dette søskenparet etter NM maraton på Jessheim i 2013, der Maria vant og Alexander heiet fram sin søster. Dette var Alexander sin debut på maraton. Han fortalte selv at han gikk vel optimistisk ut i sin maratondebut, men fullførte allikevel til 3.35.23 i den tøffe løypen.
Foto: Sportsmanden / Roar Tomter

Bak disse samlet det seg en stor gruppe løpere, som på et tidpunkt var oppe i 12 løpere. Fra 5-16 km var denne gruppen mer eller mindre tett samlet. Undertegnede var med her, og fikk litt pratet med de beste damene, som var løyperekordholder Elisabeth Wigaard og dagens vinner Kristin Henriksson. Elisabeth har også slitt med skader, men stilte sporty opp sammen med sin bror Espen Wigaard i anledning hans bursdag. Elisabeth valgte å ikke fullføre, selv om undertegnede synes hun så sprek ut ved passering halvmaraton. Kristin Henriksson dro litt i fra ved halvmaraton og gjennomførte meget bra til seier og 3.27 som sluttid. Med tanke på at hennes PB er 3.18 fra flat bymaraton, må dette sies å være en meget bra prestasjon. Løyperekorden beholdt Elisabeth i år, men om disse jentene stiller fit for fight neste år, så ryker nok rekorden, som også er på 3.18.

IMG_0013
VANT: Damevinner Kristin Henriksson, som løp 3:27:11 til 7.plass totalt. Meget bra av ei jente med 3:18 som PB.
Foto: Sportsmanden / Rolf Gran
IMG_0008
INNSPURTEN 1: Sportsmandens løpende reporter Roar Tomter hadde en knallhard spurtduell både mot Espen Wigaard om 4.plassen og mot den lille karen som jager like bak ved badeplassen, ca 500m fra mål! Tomter er her cirka 15 sekunder bak Espen Wigaard og aner en mulighet for å avansere en plass på slutten.
Foto: Sportsmanden / Rolf Gran

Vår store gruppe ble splittet opp i det vi kom halvveis. Passeringen var nøyaktig 1.40.00 for Wigaard og undertegnede, noen sa takk for følget og slo drastisk av på farten, mens andre valgte å kjøre på videre. Espen Wigaard var den som dro først fra gruppen, og han fikk med seg to mann til. Selv følte jeg at jeg hadde hatt en meget kontrollert åpning og prøvde å skru opp farten, selv om løypa nå var litt hardere. Følte det gikk meget bra mellom 21 og 28km, da hadde jeg passert de foran bortsett fra Espen Wigaard som jeg nå hadde øyekontakt med. Så kommer vi inn i bakkene ved 30-34 km og der valgte vi litt ulik strategi. Personlig synes jeg det var grusomt tungt opp her, noe også kilometertider på mellom 5.23-5.30 tyder på.

Wigaard forsvant ut av syne, men det viktigste var at det var krefter igjen etter at toppen var passert på 34km. På toppen ble det litt sosialt igjen da noen halvmaratonløpere ble tatt igjen, samt nevnte Venås. Nedover og bortover Rømsjøen gikk det greit, passerte en badestrand med mange badende og begynte å glede meg til «after run dukkerten». Så plutselig ved 41km ser jeg Espen Wigaards røde singlet igjen, men det så ut til å være håpløst langt fram dit med tanke på den korte biten som var igjen. Jeg bestemte meg likevel for å prøve, og 500 meter fra mål sto Rolf Gran med oppmuntrende tilrop, så da ble jeg enda mer oppildnet til å grave litt dypere.

Jeg anslo at jeg var 15 sekunder bak og Espen så at jeg kom. Etter målgang sa han at han hadde prøvd å skru opp farten for å ta fra meg motet. 200 meter fra mål gjør vi en 180 grader sving, og da hadde vi selvsagt øyekontakt. Jeg satt inn spurten derfra og 150 meter fra mål var han tatt igjen. Jeg spurtet det jeg klarte etter 42km, mens han tydligvis ikke prøvde å svare opp og jeg knep 4.plassen totalt med 10 sekunders margin.

IMG_0010
INNSPURTEN 2: Reporter Tomter passerer her målstreken etter en sugende finish til 4.plass totalt, Espen Wigaard sees bak i venstre billedkant.
Foto: Sportsmanden / Rolf Gran
IMG_0011
Så kommer Espen Wigaard i mål til 5.plass.
Foto: Sportsmanden / Rolf Gran

Jeg avsluttet i 3.45 fart, noe som var dagens raskeste lap for undertegnede. Meget godt fornøyd med plassering og gjennomføring, selv om tiden nok kun ha vært litt bedre med fokus på løping i stedet for prating de første 21km.

Unionsmara_Roar

Etterpå ble det selvsagt bading, is, brus, masse løpeprat, premieutdeling og alt annet hyggelig man måtte ønske seg på et kvalitetsløp.

For mine medløpere fra Askim ble det en tung dag. Duellen mellom Lystad og Andresen endte med seier til Lystad. De har en intern greie som de ikke liker å snakke om, men saken er den at det nå står  3-0 til Lystad i den interne Unionsmarathon-konkurransen. Deres tider på lørdag viser at formen ikke er helt inntakt, for de har tidligere løpt på hhv 3.32 og 3.34 i denne løypa. Ettersom Sportsmanden nå har skrevet om denne «duellen» regner vi med at de kommer ekstra skjerpet tilbake i 2016.

Forbredelser før start, mine Askim-kompiser Hans Petter Lystad (t.v.) og Håvard Andresen, begge blide og spente før start. Som vanlig ble det en liten intern duell mellom disse tøffe gutta, igjen var det Lystad som avgjorde duellen til sin fordel. Begge var litt skuffet over resultatet, men de kommer sterkere tilbake neste år. Foto: Sportsmanden / Roar Tomter
ASKIM-DUELLEN: Forbredelser før start, mine Askim-kompiser Hans Petter Lystad (t.v.) og Håvard Andresen, begge blide og spente før start. Som vanlig ble det en liten intern duell mellom disse tøffe gutta, og igjen var det Lystad som avgjorde duellen til sin fordel. Begge var litt skuffet over resultatet, men de kommer sterkere tilbake neste år.
Foto: Sportsmanden / Roar Tomter
Hans Petter Lystad i mål etter en meget hard dag i løypa. Lårene streiket etter 25km, og han måtte begynne å gå i bakkene. Han kom til slutt 28 sekunder for sent til å se 3-tallet. Foto: Sportsmanden / Roar Tomter
Hans Petter Lystad i mål etter en meget hard dag i løypa. Lårene streiket etter 25km, og han måtte begynne å gå i bakkene. Han kom til slutt 28 sekunder for sent til å se 3-tallet.
Foto: Sportsmanden / Roar Tomter
Alexander Flaa fra Son kommer i mål til 16.plass på maraton på tiden 3.56.57. Alexander var et hyggelig bekjentskap, som jeg snakket en del med i første halvdel av løpet. Han takket pent for følget halvveis og hadde en noe tung dag i den tøffe løypa. Foto: Sportsmanden / Roar Tomter
Alexander Flaa fra Son kommer i mål til 16.plass på maraton på tiden 3.56.57. Alexander var et hyggelig bekjentskap, som jeg snakket en del med i første halvdel av løpet. Han takket pent for følget halvveis og hadde en noe tung dag i den tøffe løypa.
Foto: Sportsmanden / Roar Tomter
Rømskog 2015 Wigaard familien
Fra v.: Elisabeth Wigaard (fortsatt innehaver av løyperekorden for damer), DNF i 2015. Hennes samboer Kristian Qvenild (nr. 3 totalt på helmaraton) og hennes bror Espen Wigaard, som feiret bursdagen sin under Unionsmarathon med 5.plass på helmaraton.
Foto: Sportsmanden / Roar Tomter
IMG_0015
Min nye tyske venn, Jørg Chittka. Nr 6 totalt på 3:26:52. Han lå foran meg i 24km. Jørg var på bobilferie sammen med sin yngste datter på 10år (jenta ser du som medaljeutdeler på bildene under). Hans øvrige tre barn var hjemme i Tyskland, så hans største bekymring underveis, var hvordan datteren hadde det alene i 3,5 time. Det viste seg at arrangøren hadde tatt godt vare på henne. Hun fikk t-skjorte og medaljeutdelerjobb, og trivdes kjempebra alene. På Kurøen i Rømskog fikser de alt. Jørg var sjokkert over den harde løypa dypt inne i de norske skoger, og at det var så varmt (27 grader).
Foto: Sportsmanden / Roar Tomter
Rømskog 2015 Tommy Oskarsson
Under badingen kom denne hyggelige karen bort til meg og lurte på om jeg var Roar Tomter. Vi hadde løpt Jessheim Vintermaraton sammen i 2010. Det var svenske Tommy Oskarsson, som rundet 100 maraton i 2010, derfor var han på Jessheim den gangen. Nå hadde han «roet» litt ned, og løp kun 5-6 maraton i året. Han var veldig godt fornøyd med 3.49.45 i den tøffe løypen i det varme været. Her er han nybadet etter en dukkert i Rømsjøen.
Foto: Sportsmanden / Roar Tomter
RØM15 Billy og Gran
To kjekke og formsterke karer som jeg møtte før deres busstur ut til startområdet for halvmaraton. Rolf Gran, Sportsmandens andre fotograf for anledningen, var godt fornøyd med 3.plass totalt på 1.31.31, klasseseier i M50-54 år og pengepremie på kjøpet!  Jan Billy Aas (t.h.) mente at formen var bra nå. Han ble nummer 8 på 1.37.01.
Foto: Sportsmanden / Roar Tomter
RØM15 Sølvberg
Svein Arne Sølvberg i god form, her slapper han av i gresset på Kuøren rett før bussavgang for 10km. Den spreke 66-åringen vant klassen sin suverent og ble nummer 7 totalt på sterke 40.21.
Foto: Sportsmanden / Roar Tomter
RØM2015 pallen
Pallen Unionsmarathon, herrer. Tredjemann Kristian Qvenlid hadde dratt, men Lars Lysbakken og Jon Olsen fikk sine fortjente pengepremier. Begge var fornøyd med løpene sine. Lysbakken passerte halv på 1.22, løp jevnt og fint og forbedret sin egen løype-pers med 3 minutter. Olsen passerte halvmaraton på 1.26 og var et godt stykke fra sin løype-PB på 2.40, fra sin seier for to år siden. Olsen hadde lagt et vanskelig 2014 bak seg, preget av mye skader, men var nå på gang igjen.
Foto: Sportsmanden / Roar Tomter
RØM2015 Rømsjøen
Her fra start- og målområdet på Kuøren, med Rømsjøen og badeplassen hvor vi koser oss etter løpet. Helmaraton går rundt hele Rømsjøen, pluss litt til. Legg også merke til service»bilen».
Foto: Sportsmanden / Roar Tomter

 

Alle resultater

Maraton menn:

1 131 Lysbakken Lars NOR Sapa AS M23-39 2:45:50 0:00
2 135 OLSEN Jon NOR Høybråten og Stovner IL M40-44 2:58:59 13:09
3 141 Qvenild Kristian NOR Raumyrveien Springers M45-49 3:05:15 19:25
4 115 Tomter Roar NOR Askim IF M40-44 3:20:40 34:50
5 139 Wigaard Espen NOR Ulsrudtrimmerne M45-49 3:20:50 35:00
6 134 Chittka Jørg DEU Ratingen M50-54 3:26:52 41:02
7 132 Gran Marius NOR SPK M45-49 3:32:37 46:47
8 126 Venås Alexander NOR Norman &Co M23-39 3:35:23 49:33
9 137 Langfoss Kjell NOR Åbogen IL M50-54 3:35:46 49:56
10 113 Bakke Eivind NOR Harstad M23-39 3:44:36 58:46
11 136 Tømte Sjur NOR Fredrikstad IF M55-59 3:47:42 1:01:52
12 109 Voigt-Hanssen Gaute NOR NESODDTANGEN M40-44 3:47:57 1:02:07
13 127 Kuhle Christof SWE Norra Dals SK M23-39 3:49:44 1:03:54
14 111 Oskarsson Tommy SWE Kristinehamn M50-54 3:49:45 1:03:55
15 107 Flaa Alexander Wie NOR SON M23-39 3:56:57 1:11:07
16 116 Kozma JanOs HUN ASKO M23-39 3:58:05 1:12:15
17 101 Hellsing Magnus SWE Kristinehamn M50-54 3:59:47 1:13:57
18 108 Lystad Hans-Petter NOR ASKIM M45-49 4:00:27 1:14:37
19 142 Guttulsrød Ole NOR Rygene IL, Ryggejoggen M60-64 4:02:54 1:17:04
20 133 Karlsson Jonas SWE SpringÅmål M40-44 4:03:57 1:18:07
21 120 Fauske Kåre NOR Gaular IL M60-64 4:19:15 1:33:25
22 104 Andresen Håvard NOR ASKIM M40-44 4:19:47 1:33:57
22 110 Bondarevas Viktoras NOR KRÅKERØY M40-44 4:19:47 1:33:57
24 125 Lundgaard Jostein NOR Nammo Raufoss BIL M50-54 4:21:15 1:35:25
25 121 Jarl Roger SWE Håfreströms IF M45-49 4:23:29 1:37:39
26 124 Grude Kjell Enok NOR Klepp IL M65+ 4:25:06 1:39:16
27 106 Laursen Stig NOR ELVERUM M45-49 4:25:36 1:39:46
28 114 Syversen Martin NOR BJØRKELANGEN M23-39 4:33:53 1:48:03
29 130 Ullström Jan-Erik SWE Säffle M50-54 4:54:00 2:08:10
30 143 Bertelsen Tom-Rune NOR Drangedal Idrettslag, SK Kraft M45-49 4:57:07 2:11:17
31 117 Rothenbächer Markus DEU DERTOURISTIK M45-49 5:04:03 2:18:13
32 112 Schwanghard Paul DEU Türkenfeld M50-54 5:32:00 2:46:10
33 100 Chalasani Venkat S. IND Charlestown M40-44 5:42:42 2:56:52
34 138 Eriksson Kent Åke NOR Arvika LK M55-59 5:45:48 2:59:58
35 103 Try Lars NOR OSLO M55-59 6:31:34 3:45:44
105 Haldorsen Roar NOR SVELVIK M60-64 DNS
129 Haslerud Stjern Sondre NOR Romerike Ultraløperklubb M23-39 DNS
118 Kristiansen Ronny NOR DMK/Team Ronny Og Jan Billy M23-39 DNS

Maraton kvinner:

1 123 Henriksson Kristin SWE IK Spring Väst K23-39 3:27:11 0:00
2 102 Strengen Marit NOR ELVERUM K40-44 4:25:36 58:25
3 122 Morris Marian NOR Harstad Rytterklubb K55-59 5:02:56 1:35:45
128 Axelsson Kajsa SWE Östervallskog K23-39 DNF
119 Klerud Linda NOR Fredrikstad IF K40-44 DNF
140 Wigaard Elisabeth NOR Raumyrveien Springers K45-49 DNF

 

Halvmaraton menn:

1 258 Wassberg Niklas SWE Töcksfors If M23-39 1:18:02 0:00
2 245 Røstum Helge NOR Regjeringsadvokaten M23-39 1:26:42 8:40
3 203 Gran Rolf NOR SKI M50-54 1:31:31 13:29
4 224 Foss Henrik NOR Aurskog – Høland Friidrettslag – Friidrett M18-22 1:33:57 15:55
5 246 Enger Nils Ivar Krog NOR Rødenes IL M40-44 1:33:59 15:57
6 249 Martinsen Audun NOR Rystad Energy M23-39 1:34:45 16:43
7 260 Wiig Rune NOR Betonmast Aktiv M40-44 1:35:50 17:48
8 231 Aas Jan Billy NOR DMK/Team Ronny Og Jan Billy/Cad Consult M23-39 1:37:01 18:59
9 204 Kjernsholen Dag Olav NOR AURSKOG M50-54 1:37:11 19:09
10 234 Holme Egil NOR Fredrikstad IF M60-64 1:41:09 23:07
11 267 Nilsson Jonas SWE Lövåsen M23-39 1:42:31 24:29
12 237 Langesæter Henrik Snemyr NOR Haugesund Idrettslag Friidrett – gr M16-17 1:43:24 25:22
13 261 Oppegaard Asbjørn NOR Aurskog – Høland Friidrettslag – Friidrett M55-59 1:43:38 25:36
14 232 Børresen Cato NOR Fet Skiklubb M50-54 1:45:36 27:34
15 253 Salberg Magnus NOR Spårti M23-39 1:46:43 28:41
16 240 Lennartsson Robin SWE Ok Älgen M18-22 1:47:24 29:22
17 255 Andersen Martin NOR Stang’S Beste Menn M23-39 1:48:17 30:15
18 211 Karlsson Jens SWE Töcksfors M23-39 1:49:10 31:08
19 259 Holmsen Harald NOR AFSK M45-49 1:49:24 31:22
20 210 Berg Nicolas NOR KRÅKERØY M23-39 1:49:25 31:23
21 270 Johansen Kjell Arne NOR Fredrikstad IF M60-64 1:49:34 31:32
22 257 Miezans Andreas SWE Team Aktiv Mot Kreft M23-39 1:51:23 33:21
23 228 Lillesæter Nils Erik NOR Bjørkelangen SF M45-49 1:51:26 33:24
24 244 Hoelsengen Tor Edvin NOR Raumnes & Årnes IL M40-44 1:53:29 35:27
25 256 Aakhus Anders NOR Stang’S Beste Menn M23-39 1:54:12 36:10
26 265 Bryngelsson Stefan SWE Töcksfors M50-54 1:54:15 36:13
27 252 Gottfridsson David NOR Slevik IL – Friidrett M23-39 1:57:22 39:20
28 216 Albinsson Andreas SWE Töcksfors M16-17 1:58:06 40:04
29 247 Guldbjørnsen Peder NOR Romerike Ultraløperklubb M60-64 1:58:44 40:42
30 213 Peersen Reidar NOR SKIEN M60-64 1:59:19 41:17
31 251 Ødegaard Henry Michael NOR Setskog IF M55-59 1:59:49 41:47
32 201 Kalvaitis Gediminas NOR VESTMARKA M23-39 2:00:12 42:10
33 205 Lundberg Kristian NOR AURSKOG M23-39 2:01:27 43:25
34 235 Hansen Morten M. NOR Godsetunionen M50-54 2:01:30 43:28
35 268 Axelsson Kurt SWE Töcksfors IF M65+ 2:01:40 43:38
36 238 Ingemarson Bo SWE IK Spring Väst M65+ 2:01:46 43:44
37 266 Olsson Christian SWE Årjængs IF Skidor M16-17 2:02:21 44:19
38 225 Bakken Sjur NOR Aurskog – Høland Friidrettslag – Friidrett M60-64 2:02:25 44:23
39 241 Katvala Tobias SWE Ok Älgen M18-22 2:02:51 44:49
40 222 Lier Petter NOR AFSK M45-49 2:04:33 46:31
41 236 Jarl Dan SWE Håfreströms IF M65+ 2:04:58 46:56
42 206 Hansen Allan DNK København S M23-39 2:05:13 47:11
43 227 Skaret Lars Jørgen NOR Bjørkelangen SF M40-44 2:05:58 47:56
44 264 Bryngelsson Jørgen NOR Førsvarsmakten M23-39 2:08:08 50:06
45 202 Wagle Thomas NOR JAR M40-44 2:08:37 50:35
46 212 Krog Even NOR AURSKOG M23-39 2:12:52 54:50
47 215 Sjöqvist Carl-Henrik SWE Karlstad M23-39 2:13:23 55:21
48 230 Bolstad Stephan NOR Brødrene Dahl BIL M45-49 2:14:10 56:08
49 239 Bark Patrik SWE Lövåsen M23-39 2:14:14 56:12
50 233 Lindberg David SWE Försvarets SK M40-44 2:17:54 59:52
51 208 Berger Are NOR AURSKOG M45-49 2:19:20 1:01:18
52 221 Kihlander Erik SWE Säffle M23-39 2:31:55 1:13:53
53 226 Fossen-Melby Roger NOR Aurskog/Finstadbru SK M40-44 2:43:21 1:25:19
54 262 Pettersen Ivar NOR Kulykja M60-64 2:56:20 1:38:18
242 Paulsrud Bjørn NOR Oppstad IL – Friidrett M45-49 DNS

Halvmaraton kvinner:

SAMSUNG CSC
FOSS I FARTA: Dorte Foss vant halvmaraton for kvinner på Rømskog. Her er hun i aksjon i 1814-løpet 7.juni. (Foto: Sportsmanden / Frode Monsen)
1 243 Foss Dorte NOR Raufoss IL -Friidrett K45-49 1:38:07 0:00
2 250 Kolstad Martine NOR S.Høland IUL K18-22 1:43:41 5:34
3 269 Gathen Hege NOR Fredrikstad IF K45-49 1:48:47 10:40
4 223 Ervik Marianne NOR Auduns Kone K23-39 1:52:13 14:06
5 263 Patriksson Alexandra SWE Töcksfors IF K23-39 1:54:45 16:38
6 248 Olsen Anne-Mette Jernberg NOR Rømskog IL K40-44 1:59:40 21:33
7 229 Jørum Kristin NOR Blom ASA K23-39 2:06:26 28:19
8 209 Ramberg Lisbeth NOR RØMSKOG K40-44 2:07:04 28:57
9 271 Lindeberg Evelina SWE Årjäng IF K16-17 2:11:13 33:06
10 218 Kylin Veronica SWE Årjäng K23-39 2:13:59 35:52
11 254 Salberg Ida NOR Spårti K23-39 2:16:34 38:27
12 219 Olsson Linda SWE Årjäng K23-39 2:40:48 1:02:41
13 214 Enger Anne Helene Krog NOR København S K23-39 2:44:11 1:06:04
14 207 Aurlund Anne-Lise NOR GJØVIK K45-49 3:15:04 1:36:57
217 Sallmén Lisa SWE Årjäng K23-39 DNS
220 Sprengel Lisa SWE Årjäng K23-39 DNS
200 Strand Helle NOR SANDEFJORD K23-39 DNS

10 km menn:

1 329 Waaler Mads NOR Aurskog – Høland Friidrettslag – Friidrett M18-22 36:20 0:00
2 397 Wiig Emil NOR SKIMT M16-17 36:30 0:10
3 359 Moen Jørgen NOR Ren-Eng, FIK – Friidrett M23-39 37:07 0:47
4 317 Bergquist Daniel NOR Rømskog M16-17 39:14 2:54
5 346 Arnesen Marcus NOR Høland IL M16-17 39:24 3:04
6 422 Oppegaard Even Høgenes NOR BSF M23-39 39:45 3:25
7 357 Sølvberg Svein Arne NOR Oppegård IL M65+ 40:21 4:01
8 345 Kjørsvik Mads NOR Heming M14-15 40:30 4:10
9 411 Fjuk Vestreng Simen NOR Bjørkelangen SF M23-39 41:18 4:58
10 312 Kjørsvik Jørn NOR OSLO M40-44 41:28 5:08
11 337 Homstvedt Oddbjørn NOR Borg M50-54 42:09 5:49
12 303 Norheim-Bergquist William NOR RØMSKOG M16-17 42:28 6:08
13 310 Holmbro Hans Kristian NOR LØKEN M16-17 43:03 6:43
14 363 Sand Håkon Dalheim NOR Rømskog M14-15 43:07 6:47
15 327 Ulseth Bent NOR Aurskog – Høland Friidrettslag – Friidrett M23-39 43:16 6:56
16 419 Bergquist Johannes NOR RØMSKOG M14-15 43:16 6:56
17 375 Gulliksrud Andres NOR SHIUL/Team Askalas M23-39 44:16 7:56
18 356 Katvala Lukas SWE Ok Älgen M14-15 44:41 8:21
19 382 Hansen Andreas NOR Studentsamskipnaden I Oslo Og Akershus M23-39 45:46 9:26
20 413 Nilsen Viktor NOR Rømskog IL M18-22 45:50 9:30
21 396 Holmsen Sven Herman NOR AFSK M18-22 46:03 9:43
22 336 Slorafoss Magnus NOR Bjørkelangen SF M14-15 47:35 11:15
23 378 Stang Peder NOR Stang’S Beste Menn M23-39 48:04 11:43
24 395 Moen Andreas NOR Tynset IF M18-22 48:06 11:46
25 319 Taraldrud Anders NOR RØMSKOG M65+ 48:21 12:01
26 374 Krog Eivind NOR Setskog IF M40-44 48:28 12:08
27 405 Hox Lars NOR Team Hoxli M23-39 49:08 12:48
28 391 Moseby John Alexsander NOR Team Storberget M23-39 49:50 13:30
29 335 Moseby Lorang NOR Bjørkelangen SF M16-17 50:16 13:56
30 344 Langesæter Jonas Snemyr NOR Haugesund Idrettslag Friidrett – gr M12-13 50:22 14:02
31 364 Gjelsnesvangen Vegard NOR Rømskog M18-22 50:39 14:18
32 386 Ringsbu Thor-Axel NOR Team Normeka M55-59 51:32 15:11
33 332 Fossen-Lund Morten NOR Aurskog/Finstadbru SK M16-17 51:38 15:18
34 414 Pettersen Svend Magnus NOR Kulykja M23-39 51:41 15:21
35 376 Nesheim Andreas NOR Stang?S Beste Menn M23-39 51:43 15:23
36 380 Stang Jacob NOR Stangs Beste Menn M23-39 52:01 15:41
37 381 Nesset Joachim NOR Studentsamskipnaden I Oslo Og Akershus M23-39 52:18 15:58
38 353 Kjernsholen Victor NOR Lierfoss Ds M14-15 52:23 16:03
39 416 Langseth Arne NOR HEMNES M60-64 52:24 16:04
40 409 Joheim Øyvind NOR Team Hoxli M50-54 52:46 16:26
41 326 Bjørnstad Tom NOR Aurskog M50-54 52:56 16:36
42 347 Arnesen Fredrik NOR Høland IL M14-15 53:13 16:53
43 400 Eklöf Christer SWE Töcksfors IF M65+ 53:22 17:02
44 383 Antonsen Casper NOR Team Antonsen M12-13 54:25 18:05
45 373 Antonsen Kenneth NOR Rye Sp.Kl., Mondelez International M40-44 54:25 18:05
46 351 Flenstad Robin NOR Leirsund IL M23-39 54:35 18:14
47 314 Solbrekke Morten NOR Töcksfors M55-59 54:39 18:19
48 300 Lomsnes Hans NOR AURSKOG M55-59 54:43 18:23
49 316 Melby Tommy NOR STRØMMEN M23-39 55:11 18:51
50 321 T Ekeheien Mads NOR Fosser M16-17 55:14 18:53
51 311 Moen Truls Kenneth NOR RØMSKOG M23-39 55:24 19:04
52 402 Ringsbu Ole NOR RØMSKOG M60-64 55:43 19:22
53 424 Fosser Oddmund NOR Ørje M50-54 56:51 20:31
54 423 Ramberg Thor Håkon NOR Rømskog M45-49 56:51 20:31
55 338 Unaas Erik NOR Eidsberg Kommune/Berger Gård Skilag M55-59 59:00 22:40
56 385 Moenhelgesen Jørn Harald NOR Team Normeka M23-39 59:29 23:08
57 358 Brander Hans SWE Östervallskog M65+ 59:39 23:19
58 305 Degnes Ottar NOR Ørje M65+ 1:00:56 24:35
59 421 Østmo Ingolf NOR AHF Friidrett M65+ 1:02:01 25:41
60 394 Högberg Fredrik NOR Team Storberget M45-49 1:02:02 25:42
61 384 Sundsrud Lars Jørgen NOR Team Normeka M23-39 1:02:09 25:49
62 377 Wiel Mads NOR Stang`S Beste Menn M40-44 1:03:08 26:48
63 302 Holtet Guttorm NOR Mysen M16-17 1:04:12 27:52
64 393 Storberget Jørn NOR Team Storberget M45-49 1:04:23 28:03
65 325 Marki Hans Petter NOR AHF M45-49 1:13:43 37:23
66 418 Lorentzon Andreas NOR BSK M16-17 1:13:46 37:26
67 408 Liholm Ludvig NOR Team Hoxli M12-13 1:16:52 40:31
68 365 Nazar Saeed NOR Rømskog Data M23-39 1:26:44 50:24
330 Dæhlen Knut NOR Aurskog – Høland Friidrettslag – Friidrett M40-44 DNF
368 Kindandresen Joakim NOR Rømskog IL M12-13 DNS
301 Norheim-Bergquist Samson NOR RØMSKOG M12-13 DNS
331 Rognan Morten NOR Aurskog-Høland Høyre M23-39 DNS
309 Sletten Rolf NOR BLAKER M65+ DNS
387 Undebekken Jan Henki NOR Team Normeka M55-59 DNS

10 km kvinner:

1 420 Størmer Siri NOR Sportsklubben Vidar K45-49 38:57 0:00
2 412 Færgestad Andrea NOR Sørumsand IF K18-22 44:52 5:56
3 324 Lund Hanne Bakken NOR Ahf K23-39 45:23 6:27
4 369 Tørnby Pauline NOR Rømskog IL K16-17 46:06 7:10
5 355 Moseby Amalie NOR Lillestrøm Håndballklubb K18-22 47:36 8:40
6 349 Forsby Linda SWE IK Spring Väst K12-13 49:23 10:27
7 399 Wiig Mia NOR Skimt K14-15 49:30 10:33
8 401 Søbye Malin NOR Bjørkelangen SF K23-39 50:40 11:44
9 318 Ling Camilla SWE Årjäng K23-39 50:45 11:49
10 379 Høysæter Christina NOR Stang’S Beste Menn K23-39 53:16 14:19
11 354 Kjernsholen Juli NOR Lierfoss Ds K14-15 53:24 14:27
12 348 Krogstad Gunn Sinkerud NOR Høland Il K45-49 53:31 14:35
13 372 Høgne Ingrid NOR Rømskog Il K12-13 54:05 15:08
14 370 Høgne Emilie NOR Rømskog Il K12-13 54:08 15:11
15 362 Dalheim Randi NOR Rømskog K50-54 54:14 15:18
16 410 Fjuk Mette NOR Aurskog – Høland Friidrettslag – Friidrett K50-54 55:17 16:21
17 360 Fosby Jaavall Elise NOR Rødenes IL K23-39 55:49 16:52
18 415 Ringsbu Marit NOR AURSKOG K23-39 56:55 17:58
19 323 Kuhle Simone SWE Gustavsfors K23-39 58:37 19:41
20 350 Forsby Gunilla SWE IK Spring Väst K45-49 1:01:44 22:48
21 320 Skau Ekeheien Anita NOR Fosser K45-49 1:03:27 24:30
22 352 Kjernsholen Jeanette NOR Lierfoss Ds K40-44 1:04:51 25:55
23 334 Glosli Anne Marie NOR Berger Gård Skilag K45-49 1:04:58 26:02
24 404 Hox Pernille NOR Team Hoxli K14-15 1:05:54 26:57
25 398 Wiig Mette Kolstad NOR SKISki K45-49 1:07:58 29:01
26 390 Moseby Jorunn Elise Storberget NOR Team Storberget K23-39 1:08:56 30:00
27 389 Nilsen Ann Kristin. NOR Team Storberget K45-49 1:10:15 31:19
28 403 Hox Karianne NOR Team Hoxli K23-39 1:11:27 32:30
29 322 Pedersen Ida SWE Töcksfors K12-13 1:12:39 33:43
30 306 Pedersen Sissel NOR OSLO K23-39 1:14:25 35:28
31 407 Joheim Tone NOR Team Hoxli K50-54 1:17:42 38:45
32 406 Liholm Kine NOR Team Hoxli K40-44 1:19:32 40:35
33 313 Texnes Mona NOR LØKEN K50-54 1:19:49 40:53
34 388 Moseby June NOR Team Storberget K23-39 1:20:15 41:19
35 417 Lorentzon Helene NOR BSK K40-44 1:21:05 42:08
36 425 Børnes Kari NOR BJØRKELANGEN K45-49 1:21:44 42:48
37 366 Lindbeck Mona NOR Rømskog Data K45-49 1:28:10 49:14
38 304 Høisveen Tove NOR RØMSKOG K23-39 1:30:25 51:29
39 307 Visser Cindy NLD RØMSKOG K23-39 1:32:20 53:23
40 308 Degnes Kristine NOR RAKKESTAD K40-44 1:32:20 53:23
41 333 Fossen-Melby Heidi NOR Aurskog/Finstadbru SK K50-54 1:32:42 53:46
328 Dæhlen Marie Holtet NOR Aurskog – Høland Friidrettslag – Friidrett K14-15 DNF
367 Bergquist Kristina NOR Rømskog IL K14-15 DNS
340 Bjørkeng June NOR Fight ALS K23-39 DNS
343 Grønlund Trine NOR Fight ALS K50-54 DNS
341 Grønlund Hanne NOR Fight ALS K23-39 DNS
339 Haugen Unni Bente Norangshol NOR FemiRoma K55-59 DNS
315 Heggelund Ingvild NOR BJØRKELANGEN K18-22 DNS
361 Krog Kari E. Degnes NOR Rødenes IL K23-39 DNS
342 Stokkebekk Linn NOR Fight ALS K23-39 DNS

Klassevise resultater Unionsmarathon 2015

Se også reportasjer fra Unionsmarathon de to foregående årene på Sportsmanden. Da, som nå, var det full sommer og strålende vær på løpsdagen:

Tropevarme i Unionsmarathon (2014)

Unionsmarathon i strålende sol (2013)

Sportsmanden.no 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -