MaratonMaratonkarusellenVestlandet

Bilder og rapporter fra Maratonkarusellen

Les kommentarer fra deltakerne

Maratonsesongen ble behørig innledet med det første løpet i maratonkarusellen i Fana i Bergen på lørdag. Her kan du lese kommentarer fra noen av deltakerne, ledsaget av flotte bilder fra melkesyre.no ved Bjarne Ludvigsen, selv ivrig løper og fotograf.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Det var mye vind og litt sure forhold, men ble likevel prestert mange gode tider. Noen satte også personlig rekord. Som Stein Henrik Olaussen, vinneren av det siste løpet i Maratonkarusellen i fjor og nummer 3 totalt på lørdag. Med sluttiden 2.58.22 brøt han sogar drømmegrensen på under 3 timer for første gang i vindkastene i Bergen.
Her er hans egne kommentarer til løpet sitt:

MK2014-1-melkesyre-no_Olaussen-Lohmann
Stein Henrik Olaussen i sort viser tomler opp i Fana. Øivind Lohmann (771), nummer 14 på halvmaraton på 1.30.26, var perfekt hare. (Foto: Bjarne Ludvigsen, melkesyre.no)

-Det var et tidvis ganske strabasiøst løp i Maratonkarusellen i går, med noen vindkast som gjorde at det føltes som om man sto stille uansett hvor hardt man prøvde å løpe. Heldigvis blir motvind til medvind etter vending i denne løypa, så taktikken min ble å prøve å holde jevn innsats hele veien og ikke bruke krefter på å kjempe mot vinden, men heller prøve å få mest mulig hjelp av vinden når man hadde den i ryggen. Det funka bra, og jeg klarte ellers å disponere løpet så å si akkurat som planlagt, og hadde ca.1.28/1.30-splitt. Som alltid var det tungt de siste 4-5 kilometerne, men der fikk jeg denne gangen ny giv da jeg tok igjen Håvard Austevoll (som hadde fått krampe) og etter hvert også da jeg så Bjørn Tore (Taranger) i det fjerne. Alt i alt en enormt god løpsopplevelse, spesielt med tanke på at jeg ikke følte meg så pigg i forkant av løpet, og det var ekstremt gøy å endelig klare å komme under 3 timer!!

Bjørn Fretland, «maratonmannen» fra Øvre Årdal som er fast inventar i maratonkarusellen, og som ble nummer to i fjorårets siste løp bak nevnte Olaussen, hadde dette å si om egen innsats:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Bjørn Fretland løper maraton like lett som de fleste andre løper en liten treningstur. Denne gangen ble det 7.plass på 3.13.26, med god drahjelp av nmancy sommer, fjerde beste kvinne på halvmaraton med 1.34.46 som sluttid. (Foto: Bjarne Ludvigsen, melkesyre.no)
Bjørn Fretland løper maraton like lett som de fleste andre løper en treningstur. Denne gangen ble det 7.plass på 3.13.26, med god drahjelp av Nancy Sommer, fjerde beste kvinne på halvmaraton med 1.34.46 som sluttid. (Foto: Bjarne Ludvigsen, melkesyre.no)

-Får vel begynne med å gratulera Stein Henrik med 3. plass, og ny maratonpers, på 2.58.22. Sterk tid i vinden, og kun 1.22 bak B. T. Taranger !
Sjølv var eg sånn passe fornøgd med 3.13.27, og 7. plass. Grei splitt på ca 1.35/1.38, men kjente fort at eg ikkje hadde samme energien som i desember, og justerte farten deretter. Sjølv om vinden var svært plagsom til tider, så var det mange som viste at det var fullt mulig å oppnå gode tider. Foruten Stein H., så var Morten V. like bak persen sin, og ein halv time nærmare meg enn sist !!!

Les også Bjørn Fretland sin reportasje Snø og slit i siste løp i Maratonkarusellen i 2013!

Morten Vestvik er også «fast inventar», tidligere som en av mange i den driftige arrangørstaben, nå primært som løper. Her er hans kommentarer:

Morten Vestvik (t.v.) og Trond Pedersen, to muntre herrer og ivrige maratonløpere. (Foto: Bjarne Ludvigsen, melkesyre.no)
Morten Vestvik (t.v.), blid og ivrig maratonløper som nå representerer Spirit Friidrett, ble nummer 9 på 3.22.21. Også han har pes av en halvmaratonløper, tidligere klubbkompis Trond Pedersen fra IL Fenring, som kom inn på 1.43.29. (Foto: Bjarne Ludvigsen, melkesyre.no)

-Tøffe forhold under lørdagens maraton i Fana. For mitt vedkommende sleit eg med magesjau store deler av løpet og var på nippet til å gå i skauen flere ganger. Vurderte også å bryte etter halv, men kneip igjen og fortsatte. Tempoet måtte reduseres endel ganger undervegs under «riene». Mye vind gjorde også sitt til at det blei et tøft løp. Må da være veldig godt fornøyd med 3:22:21 under de rådende forhold :) . Når det er sagt veit eg ikkje om vinden gjorde tiden svakere da vi tross alt også fikk en del medvind, men det er det nok delte meininger om.

Reportasje med alle resultater her.

Her er et knippe med flere bilder fra Bjarne Ludvigsen og Melkesyre.no:

MK2014-1-melkesyre-no_startfeletet
Klar til start for årets første løp i Maratonkarusellen på fana stadion. (Foto: Bjarne Ludvigsen, melkesyre.no)
MK2014-1-melkesyre-no_Helland-BTT-Austevoll
Forhåndsfavorittene varmer opp. Håvard Austevoll, Bjørn Tore Kronen Taranger og Sondre Øvre-Helland på Fana Stadion. (Foto: Bjarne Ludvigsen, melkesyre.no)
MK2014-1-melkesyre-no_Austevoll-Helland
Austevoll og Helland i teten. Håvard Austevoll fikk etter hvert litt krampeproblemer og endte på fjerdeplass, mens det ble suveren seier til unggutten Sondre Øvre-Helland (t.h.) (Foto: Bjarne Ludvigsen, melkesyre.no)
MK2014-1-melkesyre-no_BTTaranger
Sportsmanden-blogger og regjerende norgesmester på 100 km og 24-timersløp, Bjørn Tore Kronen Taranger har alltid smilet på lur. Det ble andreplass i Fana. (Foto: Bjarne Ludvigsen, melkesyre.no)
MK2014-1-melkesyre-no_Rasmussen_Klanderud
HEI HÅ! Flere muntre, spreke karer som nesten alltid stiller i Maratonkarusellen. Petter Rasmussen titter inn fra venstre og Tore Klanderud har all grunn til å vise tomler opp etter 6.plass på maraton på 3.11.26. Rasmussen løp den halve distansen på 1.33.42 og 19.plass. (Foto: Bjarne Ludvigsen, melkesyre.no)
MK2014-1-melkesyre-no_Rydland
Mona Rydland hadde tatt turen over fjellene. Veteranen fra IL BUL ble belønnet med seier på 3.23.40. (Foto: Bjarne Ludvigsen, melkesyre.no)
MK2014-1-melkesyre-no_landro
Nærmest Rydland, halvannet minutt bak, kom Cecilie Landro, som her får drikke ved runding halvveis inne på stadion. (Foto: Bjarne Ludvigsen, melkesyre.no)
MK2014-1-melkesyre-no_Halv_Groven-Skeltvet
Gjermund Groven fra IL Gular (t.v.) vant halvmaraton på sterke 1.14.41, halvannet minutt foran Alexander Skeltved (t.h.) fra Bergen Triathlon Club. (Foto: Bjarne Ludvigsen, melkesyre.no)
MK2014-1-melkesyre-no_Halv_Rebecca-Hilland
Rebecca Hilland fra nystiftede Bergen løpeklubb var klart raskeste dame på halvmaraton, som ble unnagjort på pene 1.22.57. (Foto: Bjarne Ludvigsen, melkesyre.no)
MK2014-1-melkesyre-no_Eva-Quivey
Eva Quivey er en konkurranseglad dame som ble nummer 12 totalt på halvmaraton og vant klasse 55-59 år med 1.48.12. (Foto: Bjarne Ludvigsen, melkesyre.no)
MK2014-1-melkesyre-no_Veronika-Nytveit
IDRETTSGLEDE: Til slutt tar vi med et gladbilde av Veronika Nytveit fra Bergen løpeklubb som løp på 1.52.35. (Foto: Bjarne Ludvigsen, melkesyre.no)


Klassevise resultater her
.


Om Melkesyre:
 På facebooksiden, der hele billedserien fra Maratonkarusellen er lagt ut, står følgende: Melkesyre er en gruppe aktive mennesker som deler en felles interesse, trening. Alle som er glad i å trene er velkommen til å være med i Melkesyre.
Hjemmeside: melkesyre.no

 

sportsmanden.no

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -