FolloSkiskyting

Seier med stavdramatikk til Henrik Gifstad!

Likevel ikke tatt ut til junior-VM

Henrik Gifstad fra Oppegård, som representerer OSSL (Oslo Skiskyttarlag) og Team Statkraft Oslo Akershus, vant lørdag normaldistansen i Norgescupen i skiskyting  for eldre juniorer på Myrkdalen utenfor Voss. Det blåste sur vind og det var til tider svært vanskelige forhold på standplass.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
NC-junior-21014_HGifstad-siste-skyting
Fullt hus på de tre første skytingene for Henrik Gifstad, tross vanskelige skyteforhold i Myrkdalen. (Foto: Stine Klausen)

Denne seieren skjedde derimot ikke uten dramatikk. Henrik skjøt fult hus på første liggende skyting. Da han skulle ut av standplass ramlet han og knakk en stav. Han kastet da fra seg staven og gikk videre. Men Henrik kastet fra seg feil stav og stod dermed igjen med den som var brukket! Han kastet da denne også og gikk uten staver i ca. 300 meter. I løpet av disse meterne var det også en lang motbakke.

Dette tok imidlertid ikke motet fra Henrik. Han er 192 cm høy og trenger lange staver. Han byttet flere staver i løpet av neste runde, uten å finne to like som passet. Men denne dramatikken gikk ikke inn på Henrik, han var kald i hodet og gikk inn og skjøt de neste 5 blinkene også rett ned. Han hadde god fart i sporet og etter runde 3, hvor han også skjøt fult hus, ledet han med over 1 minutt på neste mann.

NC-junior-21014_HGifstad-siste-skyting-ferdig
Dramatisk ut fra første skyting, uten staver. Her husket Henrik å ta med seg begge stavene. (Foto: Stine Klausen)

Da Henrik kom inn til siste skyting hadde han enda ikke skutt på seg noen tilleggsminutter. Han visste nå at han skulle skyte om seieren! Han sa etterpå at han ikke var nervøs, men forholdene på standplass var vanskelige. Dessverre gikk bare 2 blinker ned og det ble hele 3 tilleggsminutter. Men han kunne likevel gå ut i ledelse og det holdt hele veien inn!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Henrik gifstad holdt unna i sporet på sisterunden og tok en kjærkommen seier. (Foto: Stine Karlsen)
Henrik Gifstad holdt unna i sporet på sisterunden og tok en kjærkommen seier. (Foto: Stine Klausen)

Dermed ble det en suveren seier til Henrik Gifstad, med hele 28 sekunder, foran Kristian Aalerud som også er på Team Statkraft Oslo Akershus.

Kristian aalerud tar andreplassen på normaldistansen i Myrkdalen. (Foto: Stine Karlsen)
Kristian Aalerud tar andreplassen på normaldistansen i Myrkdalen. (Foto: Stine Klausen)
Henrik Gifstad kjemper om en plass til junior-VM og kunne til slutt juble etter seier i lørdagens løp, dog ikke helt uten dramatikk... (Foto: Stine Klausen)
Henrik Gifstad kjemper om en plass til junior-VM og kunne til slutt juble etter seier i lørdagens løp, dog ikke helt uten dramatikk… (Foto: Stine Klausen)
NC-junior-21014_HGifstad-Aalerud-Foyn
Bra dag i Myrkdalen for Team Statkraft Oslo Akershus: Henrik Gifstad (midten) gikk inn til seier i M20-21 foran Kristian Aalerud (t.h.), med Thomas Berge Foyn på 8 .plass. (Foto: Stine Klausen)

Tett og tøffere på søndagens sprint

På søndagen gikk det ikke fullt så bra for Henrik Gifstad, som ble nummer 15 etter to strafferunder på sprinten. Det var utrolig jevnt med 20 mann innenfor ett minutt, kan pappa Tron Gifstad fortelle.

– Henrik hadde blitt nummer 8 ved å gå 4 sekunder raskere. Han valgte feil skipar og tapte nok 30 sekunder, en pallplass og kanskje en VM plass på det! Men han fikk beskjed om at han fortsatt er med i vurderingen om en VM plass. Han vant jo tross alt det ene uttakingsløpet.

For mer info, se hjemmesiden til Team Statkraft Oslo Akershus.


Siste: Aalerud klar, Gifstad ikke tatt ut til VM

Norges Skiskytterforbund har i dag gjort følgende uttak til VM junior i Presque Isle i USA 28. februar til 7. mars. (Publisert  

Kvinner:
Hilde Fenne, Voss SSL
Frida Strand Kristoffersen, Tromsø SSL
Marie Nørstebø, Svene IL
Kristin Hjelstuen, Oslo SSL
Rikke Hald Andersen, Asker SK

Menn:
Kristian Aalerud, Bærums Skiklub
Håkon Svaland, Birkenes IL
Jarle Midthjell Gjørven, Markane IL
Martin Femsteinevik, Hålandsdal IL
Tore Leren, Vingelen IL

Tore Leren er tatt ut på skjønn i forhold til formutvikling og toppresultat.

Distanseuttak gjøres etter NM junior.

 

sportsmanden.no 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -