FolloLøpingOppegårdmila

Oppegårdmila satser på å gjenta suksessen

Noe for enhver smak på programmet 6.juni

Oppegårdmila ble gjenopplivet i fjor etter 10 år i dvale. Lørdag 6.juni arrangeres igjen både milløpet, Halvmila, Minimila og Micromila i området rundt det flotte anlegget i Østre Greverud Idrettspark. Det legges opp til både en familedag og tilbud til aktive og mosjonister, store og små. Et løp for hele familien altså, som arrangøren selv omtaler Oppegårdmila.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Liker du å løpe i grønn natur og på skogsveier, så er Oppegårdmila eller Halvmila midt i blinken.
Foto: Sportsmanden / Frode Monsen

Etter at over 400 stilte til start i fjor i et løp som kom til på kort varsel, gikk i pinsehelgen og uten å være inne på terminlistene, så legges naturlig nok listen høyere i år. Det nærmer seg allerede 400 påmeldte, men det er plass til mange flere.

– 1000 er målet vårt, men det er ikke sikkert vi når det i år. Vi er imidlertid ganske sikre på at vi blir flere enn i fjor, forteller Arve Paulsen i Oppegård IL.

Hovedløpet Oppegårdmila og Halvmila går i en fin og variert rundløype med start og mål inne på kunstgressbanen på Greverud. Deretter følger løypen Kongeveien langs golfbanen i en drøy kilometer, som er det eneste asfaltstrekket, før løypen dreier til høyre og inn i lysløypen mellom Fløisbonn og Øvreskogen. Lysløypen følges i variert, vakkert og småkupert grusterreng tilbake til idrettsbanen, der det er mål for halvmila og klart for en ny runde for selve milløpet. Dette er altså ikke en flat og rekordrask asfaltløype der man setter personlig rekord, men en desto finere trasé med en grønn og miljøvennlig profil.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Løp gjennom løypen til Oppegårdmila på video her!

SAMSUNG CSC
Stor innsats gjennom lysløypen!
Foto: Sportsmanden / Frode Monsen

I fjor ble det delt seier mellom den lokale triatleten Erik Blom-Dahl fra Kolbotn Sykkelklubb og Gerard Cornelissen fra SK Vidar, som fikk samme tid fra en senere startpulje, mens klubbvenninnen og veteran Siri Størmer vant dameklassen. I år er startordningen lagt om med puljestarter utfra antatt sluttid, og det er ingen begrensning på antallet i puljene, slik at første mann og kvinne i mål uansett er vinnere av løpet. Skal du kjempe om seieren, må du altså naturlig nok starte i den første og raskeste puljen. Erik Blom-Dahl stiller for øvrig i år også og vil prøve å forsvare seieren fra i fjor. Litt mer om det senere.

SAMSUNG CSC
Det var flotte premier, og ikke bare til fjorårsvinnerne Siri Størmer og Erik Blom-Dahl.
Foto: Sportsmanden / Frode Monsen

Rimelige påmeldingsavgifter

Oppegårdmila har lagt seg på et meget behagelig prisnivå. Med en familieprofil, så skal det ikke koste skjorta å delta. De to lengste distansene koster kun kr 250 (+ adm.gebyr på kr 15) ved påmelding senest 2.juni, og kun 50 kroner for løpere under 16 år! Samme lave pris (kr 50) er det for alle som løper Mini- og Micromila, så her er det bare å melde seg på og delta på løpsfesten i Oppegård neste lørdag.

Påmelding gjøres enklest direkte over nett her. Det er også mulig med etteranmelding både på nett og manuelt, men etter tirsdag 2.juni påløper kr 100 i tilleggsavgift.

Her kan du lese om fjorårets reportasje på Sportsmanden;

Oppegårdmila gjenoppstod etter 10 år.

Se også:

Oppegårdmila og Halvmila i 220 bilder! 

Unge, håpefulle løpere i Minimila! 

SAMSUNG CSC
Unge, håpefulle i fjorårets Minimila.
Foto: Sportsmanden / Frode Monsen
SAMSUNG CSC
Fine omgivelser for store og små.
Foto: Sportsmanden / Frode Monsen

Sportsmanden vil dekke Oppegårdmila i år også, så da er det bare for leserne å melde seg på og løpe selv! Så er sjansen stor for at du vil finne et bilde av deg selv etterpå her på Sportsmanden.

Mer info også på Oppegårdmila sin hjemmeside.

SAMSUNG CSC
Foto: Sportsmanden / Frode Monsen

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -