FolloLøpingOppegårdmila

Oppegårdmila gjenoppstår etter 10 år i dvale!

10 km og barneløp i ny innpakning lørdag 7.juni

Endelig blir det på ny mulighet til å delta i et løp i Oppegård. Lørdag 7. juni gjenoppstår nemlig den tradisjonsrike Oppegårdmila, i ny innpakning med start og mål fra det nye klubbhuset på Greverud. Løpet vil gå delvis på asfalt og delvis på grus og god sti i lysløypen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

 

Oppegaardmila_18092004_vinnerne_10km
HISTORISK TILBAKEBLIKK: -Favoritten Svein Arne Sølvberg (t.v.) ble henvist til andreplass da Lasse Sørlund (t.h.) fra Langhus gjorde come back etter 9 år uten konkurranser. Lasse vant med tiden 36,39 foran Svein Arnes 36,55. Alvilde Dancke vant dameklassen med 47,42. Dette skrev primus motor og fotograf Stig Vangsnes på Follosidene på Kondis etter 2004-utgaven, som var det siste året Oppegårdmila ble arrangert. Sistemann på bildet er ikke ukjente Jan Billy Aas, som ble nummer 3 på 38.06. Forhåpentligvis stiller alle fire når løpet nå gjenoppstår. Sølvberg, Aas og Dancke har jo holdt det gående kontinuerlig hele tiden, mens Lasse Sørlund har hatt et nytt 9-års avbrekk og ikke konkurrert siden Oslo maraton i 2005. Men Lasse har trent knallhardt i høst og vinter og satser på et spennende come-back i år.

Planleggingen av det ny-gamle løpet er godt i gang, selv om det foreløpig er på det forberedende stadium og detaljene gjenstår. Det som allerede er klart, er at løpet vil gå lørdag 7.juni og at hovedløpet vil være en 10 km, selve Oppegårdmila, i tillegg til at det vil være en kortere distanse hovedsaklig myntet på barna.

Store ambisjoner

Ambisjonene er at dette skal bli en årlig foreteelse og daglig leder i Oppegård IL Hege Frøyna ser for seg en familiedag med mye liv og røre. Årets arrangement blir nok av mer begrenset omfang og som et slags prøveår, siden dette først bestemmes nå og løpet følgelig ikke ligger inne på terminlister etc. Arrangørene ser også for seg et fremtidig spennende samarbeid med de andre mil-løpene i regionen; SkiLøpet, Blomstermila og Årungen Rundt (ca 11 km), men årets løp kommer litt for brått på til å gjøre noe konkret ut av dette i år.

Stolt historie

Mens SkiLøpet, som ble arrangert første gang i 2012, er en slags videreføring av den gamle SkiMila, og det gamle og tradisjonsrike Årungen Rundt også ble gjenopplivet for noen år siden etter mange år i dvale, så har også Oppegårdmila en stolt forhistorie.

Oppegårdmila var nemlig kortdistansen og en del av Gjersjøen Rundt, som var et populært og svært tøft halvmaratonløp som ble arrangert i over 20 år på 80- og 90-tallet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Gjersjøen Rundt ble siste gang arrangert i 2001. Året etter ble også SkiMila avlyst, og da ble i stedet Oppegårdmila «spontanarrangert» som eget separat løp under ledelse av Stig Vangsnes. 29 menn og 8 kvinner stilte til start og Bjørn Johannessen vant på sterke 35.41 i den relativt krevende løypen, mens OI’s egen Sissel Vien var raskeste dame på 42.36.

Året etterpå var det hjemmehåpet Arne Post (36.15) og Nina Hansteen (39.16) som vant, mens det i 2004 altså var Lasse Sørlund og Alvilde Dancke som seiret.

Alvilde Dancke stiller forhåpentligvis til start som tittelforsvarer når oppegårdmila gjenoppstår. Her etter seieren i 2004. (Foto: Stig Vangsnes)
Alvilde Dancke stiller forhåpentligvis til start som tittelforsvarer når Oppegårdmila gjenoppstår. Her etter seieren i 2004. (Foto: Stig Vangsnes)

Sportsmanden kommer tilbake med mer info og opplysninger om påmelding etc. straks ting er nærmere avklart.

 
sportsmanden.no  

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -