HytteplanmilaLøpingTeam Sportsmanden

Hele 9 av Team Sportsmandens 27 deltakere perset i Hytteplanmila

Løpet som leverer personlige rekorder på løpende bånd

Hytteplanmila ble en hyggelig høstfest i år også, som vi behørig har omhandlet i hovedreportasjen. For Team Sportsmanden ble det også en særdeles fin dag. Først og fremst fordi rekordmange – hele 27 – var påmeldt. Og jaggu ble det ikke hele åtte nye perser fra gjengen også. Hele 33 % av deltakerne, uavhengig av alder, løp altså inn til ny pers på 10km i Hytteplanmila! Her er en liten oppsummering.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Optimismen er til å ta og føle på før start fra disse syv representantene for Team Sportsmanden. To av dem, samt seks andre, skulle sette pers litt senere. Fra venstre Frode Monsen, Mads Berge, Runar Sannerud, Christoffer Ladstein, Jørgen Saxegaard, Tom Eril Aulie Åsen og Karsten Ladstein. (Foto: Hanne Wibe – Forsidebildet: Bjørn Hytjanstorp)

Raskeste mann i klassen

Aller raskest i Team Sportsmandens fyldige tropp var ikke overraskende råsterke Per-Christian Lysaker Torgersud, som kom på 21.plass totalt i det celebre selskapet med gode 31.45 som sluttid. Det var ikke pers for motbakkeeksperten, som viste at han kan løpe fort på flatene også.

– Jeg hadde håpet på 31.30, men var ikke helt sterk nok. Ble liggende like bak en større gruppe og klarte ikke å tette luken, fortalte Torgersrud etterpå. Han hadde en tøff duell mot en av landets mest lovende langrennsløpere, Johan Hoel fra Åsen IL.

Per-Christian Torgersud med Johan Hoel på slep. De holdt følge helt til mål, med Per-Christian sekundet foran helt inn. (Foto: Arrangøren)

Perserne

Nest best i Team Sportsmanden var det siste tilskuddet, Håkon Haug Urdal. Mossingen vant det krevende terrengløpet Fredrikstadmarka Rundt så sent som forrige helg og dokumenterte storform. Og med det 20km lange løpet i beina, var det ekstra sterkt å perse med over minuttet på 10km med 33.46!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Sterk debut for Team Sportsmanden og pers med over minuttet! Håkon Haug Urdal kjemper for å holde trykket med halvannen kilometer igjen til mål. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Deretter fulgte Roger Thompson, som med 34.40 snek seg fire sekunder under den ferske persen fra Oslo Maratons «10 for Grete». Roger er selve «persekongen» i år, dette var hans fjerde PB på 10km, i tillegg til at han også har løpt raskere enn noengang før på 5km!

SJEFS-PERSEREN! Hvilken sesong han har hatt, Roger Thompson. Hele fem ganger i år har karen fra Ytre Enebakk perset, hvorav fire ganger på 10km! Først i vinter på Haga med 34:56. Deretter Sentrumsløpet på 34:53, «10 for Grete» på 34:44 og nå i Hytteplanmila på 34:40. I tillegg er det blitt pers på 5 km i Stomperudkarusellen. (Foto: Hans Edgard Rakeie)

Nestemann på resultatlisten er rutinerte Runar Sannerud som sjelden løper et dårlig løp, selv om det ikke ble pers denne gangen. Runar hadde riktignok håpet på sub 35 minutter, men kom inn på 35.04.

-Hytteplan gikk greit, men jeg hadde håpet å løpe sub 35. Har vært en sesong som har gitt litt dårligere resultater enn normalt. Tror dette skyldes at jeg slapp meg ganske langt ned på våren etter Boston Maraton. Har trent bra siden ferien og løpene i høst har vært OK, men mangler det siste tørre kruttet på slutten, forteller karen fra Eidsvold som nå drømmer om å løpe London Maraton til våren.

For anledningen i rødt; fargerike Runar Sannerud. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

En av unggutta på laget, Ivar André Ryttervold, satt også solid pers med 35.11. Ivar er først og fremst langrennsløper, der han for et par år siden var en av landets aller beste og mest lovende i gutteklassen, med både gull og sølv på NM-sprinten og seier tre år på rad i den prestisjefulle sprinten i Drammen. Skader og store problemer med leggen har satt en demper på utviklingen, men det skal bli spennende å se om det blir fornyet fremgang til vinteren.

-Jeg løp bra første 5 km, mens siste 5 var blytungt. Ble nok litt ivrig etter å jobbe meg opp i feltet i starten, noe jeg fikk svi for etterhvert. Men tida ble omtrent som jeg forventet, så er greit fornøyd, sier Ivar selv til Sportsmanden.

20-åringen fra Frogner i Akershus har bare løpt 10 km en gang før, i BDO-mila på Lillestrøm for halvannet år siden. Da løp han på 36.09 i en litt tøffere løype.

Ivar Ryttervold (t.v.) slet fælt de siste kilometerne, selv om det ser ganske så lett ut her etter 8,5km. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Mads Berge er et ganske ubeskrevet blad for alle som ikke følger veldig godt med på Team Sportsmanden. Mads har ikke konkurrert så mye, men vant plass i Birkebeinertrippelen og imponerte stort med å bli Superbirkebeiner etter å ha klart merket i alle tre grenene på første forsøk. Allsidige Berge smadret da også sin egen offisielle rekord på 10km da han løp på 35.45 i Hytteplanmila.

-Jeg er veldig fornøyd. Har aldri løpt under 37 minutter og planen var å prøve på 36.30. Så ble det 45 sekunder bedre enn plan A. Så det kan ikke klages på! Et veldig morro løp, sier Mads på teamet sin Facebookgruppe.

Allsidige Mads Berge i grå trøye har fin drahjelp av Mads Blomfeldt fra Bøler og Øyvind Wang fra Skibotn. I mål var begge to distansert med 3 sekunder til ny fin pers på 35.45. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Svein-Åge Karlsen er helt fersk i Team Sportsmanden. Han er også en del av løpegruppen Ryggejoggen og slo like godt til med pers med halvminuttet på første forsøk han også, til gode 36.28.

-Jeg er også veldig fornøyd med dagens løp. Første gang i Hytteplan og jaggu perset jeg med 31 sekunder, forteller Karlsen.

Svein-Åge Karlsen i rød singlet litt bak i feltet her, avsluttet sterkt og sikret seg pers med 31 sekunder. Karen fra Ryggejoggen har heng på «naboen» fra Moss IL, Johnny Stensrud (i sort), men avgjør den duellen med 12 sekunder til pene 36.28. Stensrud var imidlertid også superfornøyd med pers og sitt første løp under 37 minutter – og det i klasse 50-54 år. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Perset med 7 sekunder – etter 28 år!

Den fra Team Sportsmanden som kanskje imponerte aller mest, og i hvert fall hadde dagens «artigste» pers, må være Joar Markhus Rodal. Terrengsyklistveteranen fra Ski var ute etter å slå sin 28 år gamle rekord – og klarte det med noen små sekunder!! Her er hans egen beskrivelse fra Facebooksiden:

«Våren 1989 løp Ove Bay-Larsen, Hans Kristian Dolmen og jeg B&OI-gampen 10km. Det var to runder rundt Grønnåsen/Bodøsjøen + en startsløyfe. Ove og Hans løp på 35-tallet. Jeg løp på 36.39. Husker også jeg ble grundig slått av geografilæreren Dalfeeeest som var en seig jævel i 40-årene. Jeg har aldri glemt det løpet. Husker fortsatt de to gangene vi løp opp bakkene ved Bodøsjøen og hvor vondt det gjorde. Dessuten har jeg alltid tenkt at den løypa kanskje var litt kort, for jeg pleide ikke løpe fortere enn 38-tallet på den tida. Siden den gang har jeg heller aldri klart å løpe like fort på ei mil…

I dag hadde jeg planer om å gi den persen en skikkelig kamp på Hytteplanmila. Nå er jeg selv i 40-årene, jeg underviser i geografi og er muligens til og med en seig jævel?

Det var minst like forbanna hardt som i 1989, og denne gangen gikk det 7 sek fortere. Juhu! ?
Ny pers 36.32. Tok 28 år å knekke den gamle  »

Les også Joar Markhus Rodal sin humoristiske løpsrapport fra Hytteplanmila i 2103, da han fikk bank av en ung jente. 

En som nesten klarte pers, men som manglet 10 små sekunder var 50 år unge Jørgen Saxegaard.

-Litt surt å være 10 sekunder etter pers, tapte 8 sekunder i forhold til i fjor på første 800 meter. Har sikkert løpt 35 ganger på 38- og 39-tallet siden 2001. Og de to siste år her på 37 tallet, forteller Jørgen. Han kan uansett glede seg over sin nest beste 10km og sin andre tid under 38 minutter med to små sekunders margin.

I en alder av 50 år er Jørgen Saxegaard (502) i sitt livs form. Kun 10 sekunder bak persen satt samme sted i fjor. På lørdag går han for pers på halvmaraton på Lørenskog. (Foto: Arrangøren)

Perset med nesten 7 minutter – etter 1 år!

Unge Karsten Ladstein stod trolig for den aller beste prestasjonen i teamet; det er ikke mange forunt å sette pers med nesten 7 minutter! Men det var nettopp det Karsten gjorde da 14-åringen plukket opp den ene etter den andre av langt eldre og mer rutinerte løpere fra Team Sportsmanden (og andre) i et meget veldisponert løp som endte på 39.45. I fjor løp han på 46.29. Stort grattis!

SLÅ DEN! Fantomforbedring med 6:44 minutter for unge Karsten Ladstein, her avbildet like før pulsbakken der han ser nesten uforskammet fresh ut. (Foto: Arrangøren)

Vi burde kanskje nevnt damene først, men får i stedet si sist, men ikke minst – Eve Vangsnes Bergli, som var den åttende som representerte Team Sportsmanden og som satt ny pers i Hytteplanmila!

Eve kom for første gang under 45 minutter da hun kunne notere 44.48 i mål på toppen av «pulsbakken»!

Tillegg:

Og det stopper ikke der heller. For vi fikk denne meldingen fra Ragnar Bye etter at vi la ut reportasjen:

-Antall persere må økes fra 8 til 9: Ny PB 39:35. Tidligere PB var 40:08 fra Sentrumsløpet i år.

Endelig fasit ble altså 9 nye personlige rekorder av teamets 27 deltakere i Hytteplanmila. Ganske utrolig.

Eve Vangsnes Bergli klarte også kunststykket å perse, her i fint driv på de åpne slettene mellom 7 og 8 km. (Foto: Hans Edgard Rakeie)

… Men det viktigste er å delta!

Nå handler jo ikke alt om å perse, og det viktigste er å delta, ikke å vinne eller å perse.

En flott representant i så henseende er den superrutinerte tidligere langrennstreneren fra Rustad IL, Stein Paulsen, som fikk en flott opptur etter et par år med litt skader og motivasjonsbrist her i fjor, men som i år raskt skjønte at dette ikke var dagen for å løpe fort.

– Noen løper fort og perser, andre er misfornøyd med årets Hytteplanmila. Undertegnede merket fort at den ene foten ikke likte seg i lette løpesko, så da ble det å vente på min kjære og ha en hyggelig tur med henne. Fornøyde kom vi i mål. Min kjære slo meg med 2 min. siden hun startet langt bak. Med Sportsmanden i topp og bunn,  skrev Stein Paulsen til bildet under som ble postet til Sportsmanden. 

Ressurs på flere måter: Stein Paulsen lot kampen mot klokken være denne gangen og fikk en fin og sosial tur med sin bedre halvdel. (Foto: Hans Edgard Rakeie)

Flere bilder fra Team Sportsmanden i Hytteplanmila

Team Sportsmannes kvinnelige stjerneløper Marthe Katrine Myhre har hatt en litt trøblete sesong, men er som alltid lett i steget. Hun har også persen sin fra Hytteplanmila da hun løp på 34.54 i fjor. Nå ble det 36.04, en tid helt i toppklassen det også, som 14.best av 819 kvinner, selv om ambisiøse Marthe siktet enda litt høyere. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
Christoffer Ladstein (t.v.) var nok mer fornøyd med sønnen enn med seg selv denne gangen, selv om den stolte faren kunne notere pene 42.38 til slutt. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
Spurten har startet. Ivar Ryttervold er i rygg på enda en «perser», Ida Bergsløkken, som var 11.beste kvinne i mål på gode 35.08, tre sekunder foran «vår mann». (Foto: Arnstein Andreassen)
Lett i steget. Vi må ta med et bilde til av Håkon Urdals ferd mot 33-tallet. (Foto: Hans Edgard Rakeie)
Team Sportsmandens stifter ser nesten ut som om han løper med flagg på ryggen, men det føltes nok litt mer som å løpe med ryggsekk på slutten. (Foto: Hans Edgard Rakeie)
Duell i duellene: Fargerike Roar Tomter har hatt en trøblete sesong, men omsider blitt skadefri og i stor fremgang. Her har han blikket rettet mot den avsluttende «pulsbakken» og i ferd med å starte spurten, med klubbkompis Tore Bjerkrheim like bak (t.h.). Gode tider av begge; Roar med 37.06 og Tore bare 5 sekunder bak til 37.11. Tore har for øvrig slitt med kneet i lengre tid og fikk to dager etter Hytteplanmila konstatert sprekk i menisken i høyre kne. Likevel tar han altså en sterk 7.plass som eldst i klasse M50-54 år. (Foto: Arrangøren)
Innsatsviljen lyser av Dag Spilde! Vossingen fra Kolbotn løp for første gang på tre år under 40 minutter i konkurranse, etter flere år preget av skader. (Foto: Arrangøren)
Svein Hagen (i sort) hadde også som mål å komme under 40 minutter, og klarte det med 15 sekunders margin. (Foto: Arrangøren)
SEKUNDSTRID: Tom Erik Aulie Åsen formelig gisper etter luft før den drepende avslutningsbakken. Vinstrakaren vet at det står om sekunder dersom han skal klare sitt litt urealistiske mål (etter eget utsagn) om sub 40 minutter. Det holdt – med 6 tideler!!! Tom Erik har løpt adskillig raskere før, men ikke etter at også han har slitt med skader de siste årene. (Foto: Arrangøren)
Så var det teamlederen sin tur. Ikke alle klarte målene sine denne dagen. Frode Monsen gikk «all in» for sub 40 han også, i sitt fjerde og siste forsøk på å unngå at dette ble det første året uten å klare denne grensen. Men selv om veteranen ga absolutt alt, ble det for tungt og 21 sekunder for treigt på slutten. (Foto: Arrangøren)
Hanne Wibe var veldig usikker på egen form etter et svært travelt program på «hjemmefronten» de siste månedene. Hun har sine to desidert raskeste 10 kilometer herfra og har begge ganger sett 45-tallet. Det ble litt for tøft denne gangen og Hanne var ikke helt fornøyd med 47.38. (Foto: Arrangøren)

After-run

Frode Monsen kan i hvert fall puste ut med flott medalje. (Foto: Hanne Wibe)
Medaljen smakte godt også for Håkon Urdal, men ny pers smakte nok enda bedre. (Foto: Frode Monsen)
Og Per-Christian Torgersrud kunne i tillegg ta med seg flott premie for sin sterke 2.plass i klasse M35-39 år. (Foto: Frode Monsen)
En fornøyd Dag Spilde med 39.10 og ny flott lue med teksten: «Norge er ikke skapt til å sitte på ræva»! (Foto: Frode Monsen)
Sterk veterantrio fra Team Sportsmanden, med Dag Spilde, Svein Hagen og Dag Sjøberg (t.h.). Sistnevnte konkurrerer sjelden, men imponerer hver gang. Nå ble det 36.09 og 3.plass i klasse M55-59 år som belønning. (Foto: Frode Monsen)
FORNØYD: Alt i alt en super dag både for Team Sportsmanden og for Hytteplanmila. (Foto: Hanne Wibe)

Hovedreportasjen kan leses her:

Hyggelig høstfest i hurtige Hytteplanmila

Hvordan det gikk med Team Sportsmanden i Hytteplanmila i fjor kan du lese HER.

Resultat Team Sportsmanden i Hytteplanmila 2017:

Resultatene til alle 27 fra Team Sportsmanden i Hytteplanmila 2017. (Klikk på bildet for større versjon)

Alle resultater

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

2 thoughts on “Hele 9 av Team Sportsmandens 27 deltakere perset i Hytteplanmila

  • Antall persere må økes fra 8 til 9: Ny PB 39:35. Tidligere PB var 40:08 fra Sentrumsløpet i år.

    • Fantastisk! Gratulerer Ragnar Bye – reportasjen er oppdatert! (Sent, men godt) 🙂

Kommentarfeltet er stengt