JuniorLangrennRomerike

Trippelseier i sprintfesten i Drammen

Mens Krogh og Bjørgen avgjorde sprintcupen

Den lille klubben Frogner IL gjorde rent bord i den prestisjefulle Ungdomssprinten i Drammen, der årets beste juniorer fra området inviteres til «vorspiel» dagen før verdenscupsirkuset laget sprintfest i Drammen med verdenscupavslutningen i sprint. En fest som for øvrig Maiken Caspersen Falla og Eirik Brandsdal vant, men der Finn Haagen Krogh og Marit Bjørgen avgjorde sammenlagtcupen etter henholdsvis andre- og tredjeplass i finalen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
10928873_395131867333562_6856165198853536264_o
KNOCK OUT! Trippelseier til Frogner-gutta ved Ivar Ryttervold (t.h.), Herman Martens Meyer (t.v.) og Amund Hoel i Drammen. Foto: Sportsmanden / Arnstein Andreassen

Men på juniorenes vorspiel tapetserte altå Frogner IL seierspallen. Klubben er ikke fra beste Oslo vest, men fra Sørum Kommune i Akershus, men har flere av landets aller mest lovende langrennsløpere av 1997-generasjonen. Herman Martens Meyer har sammen med Petter Stakston vært Norges to beste 18-åringer i år, men det var kompisen Ivar Ryttervold som viste seg frem igjen og vant etter en sterk avslutning i Drammen på tirsdag. Ryttervold, som har gull og sølv fra de fire siste norgesmesterkapene i sprint i klassen sin, har også gjort den store prestasjonen å vinne sprinten i Drammen for tredje år på rad. En solid oppmuntring for stortalentet som har slitt litt med oksygenopptaket i år på distanserenn, uten at han helt vet hva som er galt. Treningsmengden og iveren er det nemlig ikke noe i veien med.

10535766_395131934000222_6326422930302396499_o
Klar til start for DNB Ungdoms-sprinten. Løperne inviteres på bakgrunn av resultater i NorgesCup og NM Sprint tidligere i år. Foto: Sportsmanden / Arnstein Andreassen

Marit Bjørgen klarte altså kunststykket å vinne både sprintcupen og sammenlagtcupen, selv om Ingvild Flugstad Østberg bevarte sammenlagtspenningen helt til det siste og Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng var foran Marit i mål. Og hva skal man si når Finn Hågen Krogh, etter andreplass i Drammen vinner sprintcupen for menn, men altså ikke var god nok for det norske sprintlaget i VM! Det sier alt om bredden og nivået i norsk herrelangrenn, også på sprinten. Og hvilken revansje Eirik Brandsdal har hatt, fjerdemann på det norske laget i VM og den eneste som ikke kom til finalen i Falun, men som etterpå har vunnet verdenscupsprintene både i Lahti (skøyting) og i Drammen (klassisk).

SAMSUNG CSC
VANT: Maiken Caspersen Falla slo til med finaleseier i Drammen. Her fra VM i Falun (Foto: Sportsmanden / Frode Monsen)
SAMSUNG CSC
REVANSJE: Eirik Brandsdal hadde ikke helt klaff i Falun (bildet), men har slått voldsomt tilbake og tok også andreplassen sammenlagt i sprintcupen.

 

Takk for innsatsen!

Celine Brun-Lie har etter VM offentliggjort at hun legger opp som langrennsløper. Brun-Lie, som fyller  27 år om noen dager, ønsker å konsentere seg om studier.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Her er en liten hyllest med noen bilder fra hennes prolog i VM i Falun:

SAMSUNG CSC
Stilstudie av Celine Brun-Lie, som fikk et fint karrierepunktum med VM-deltakelsen i Falun.

 

SAMSUNG CSC
Alle foto: Sportsmanden / Frode Monsen
Takk for innsatsen!
Takk for innsatsen!

 


Hjemmeside
med resultater.

Les også om Ungdomssprinten i 2014 og 2013:

2014: Ryttervold staket seg til ny seier i Drammen

2013: Sprintfest i Drammen for store og små

Ivar-Ryttervold_Petter-Northug-2011-600x429
Petter Northug og Ivar Ryttervold vant begge sprinten i Drammen for tre år siden. Petter nådde ikke helt opp denne gangen, mens Ivar tok sin tredje strake seier. Dette bilde av de to er enda noen år eldre. (Foto: Privat)

 

Sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -