LøpingVestlandet

Det gikk unna i Bykarusellens perseløp i Bergen – Ivar Andreas Sandø (70) løp 5 km på 18:33!

IL Gular arrangerte onsdag det tredje løpet i Bykarusellens Perseløp i Bergen. Vinnere i den raske løypen ble Sondre Johan Knutsen fra DNB og Eli Anne Dvergsdal fra Fana IL. Men 70 år gamle Ivar Andreas Sandø imponerte aller mest!

Ivar Andreas Sandø satt i begynnelsen av juli ifølge Kondis ny norsk og europeisk aldersrekord i klasse M70-74 år på 5000m på bane med den fantastiske tiden 18:32,41, uken etter at han også satt norsk og nordisk aldersrekord på 3000m på 10:43,80. Og i Bykarusellens perseløp på 5 km slo superveteranen fra BFG Bergen Løpeklubb til igjen med fenomenale 18:33,7 – kun 1,3 sekunder bak den ferske europeiske aldersrekorden på bane! Så høyst sannsynlig er dette da ny nord og europeisk aldersrekord når det gjelder gateløp!

Løypen er rask og flat, dog er det en del skarpe svinger og nå også en litt lei vind. Løpet starter utenfor Nygårdsparken og går stort sett frem og tilbake på gangveien langs Store Lungegårdsvann, med en liten sløyfe ved vending i Møllendal. Og med sommerlige temperaturer og sol, var det fine løpsforhold i Bergen denne ettermiddagen, der det kun var 5 km som stod på programmet i Bykarusellen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Ivar Andreas Sandø med nytt superløp. Her passerer han halvveis i rygg på Ingrid Raa Hauge, som ble nummer to av kvinnene.
Foto: Arrangøren

For Sondre Johan Knutsen ble det en hard kamp både om seieren og mot klokken. Mens han avgjorde duellen med de andre i teten, kom han to små tideler for sent til å se 15-tallet. Vinnertiden ble gode 16.00,1. Unggutten Jonas Iversen Lilleskare solgte seg imidlertid dyrt. Stortalentet fra BFG Bergen Løpeklubb er bare 15 år, ledet lenge og ble nummer 2 på 16:07. Ådne Skogbakken fra Søndre Land Friidrett tok tredjeplassen på 16:16, mens Ketil Monssen fra BFG Bergen Løpeklubb ble nummer fire i mål på 16:20. Også Arne Kalland-Olsen, Nils Martin Anvik Hellesnes og Daniel Botnevik fikk se 16-tallet i mål.

Halvveis ut i løpet er det unge Jonas Iversen Lilleskare som drar på Sondre Johan Knutsen.
Foto: Arrangøren
Ådne Skogbakken fra Søndre Land Friidrett ble nummer 3.
Foto: Arrangøren

Det samme gjorde Eli Anne Dvergsdal, som med 16:50,1 tok en soleklar seier i kvinneklassen, foran Ingrid Raa Hauge fra Lærdal IL med 18:41 og Solveig Vannes fra HSI på 21:24.

Eli Anne Dvergsdal er inne i en tøff treningsperiode. Hun hadde håpet å løpe ned mot persen på 16:15, fortalte hun etterpå, men hadde samtidig en god forklaring på hvorfor dette ble litt for tøft denne gangen. For etter å ha satt banepers på 3000m på 9:35 på lørdag, løp hun langtur på 26 km søndag, før en tøff intervalløkt stod på programmet på mandag.

– Men det var en fin oppkjøring mot København, det er da jeg skal løpe fort, fortalte hun. Eli Anne Dvergsdal stiller nemlig til start på halvmaraton i København 17.september. Da er målet å slå persen på 1.15.58 og løpe under 1.15. Det bør absolutt være innenfor rekkevidde for den sterke fjelløperen, som i høst vil prioritere litt annerledes enn de siste sesongene, da fjelløp i Mellom-Europa har stått på konkurranseprogrammet i september og oktober.

– Denne høsten vil jeg prioritere å prøve å løpe fort i gateløp!

VINNERE: Eli Anne Dvergsdal og Sondre Johan Knutsen med førstepremiene.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Totalt 71 fullførte onsdagens løp. Litt rart at ikke flere kjenner sin besøkelsestid med et raskt og kontrollmålt løp sentralt i Bergen på en fin sensommerkveld, der de som kom, i hvert fall koste seg. Mens løperne nok synes det var godt å få på seg t-skjorten eller singleten igjen, så vi ingen som lot seg friste til å ta seg et sjøbad i fjorden, slik flere andre gjorde med badstu og bad bare 40 meter fra målstreken. Ifølge en av dem var temperaturen i sjøen også «helt grei»!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SOMMERIDYLL: Det var flere som badet i Puddefjorden og andre som padlet i Store Lungegårdsvann. Her er vi cirka 300 meter ut i løypen, eller tilsvarende avstand igjen til mål.
Foto: Frode Monsen
Løypen går for det meste langs Store Lungegårdsvann, med Fløyen og Ulriken som flotte og mektige kulisser.
Foto: Frode Monsen
Sportsmandens reporter var bra fornøyd med eget løp på 20:36, og lot seg både imponere og inspirere av supertiden til den 8 år eldre Ivar Andreas Sandø.
.
Resultater Bykarusellens Perseløp, 23.8.2023


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -