FolloLøping

Har gjort rent bord i NM i år!

Men Svein Sølvberg ikke blant de nominerte til Årets idrettsnavn

Veteranløperen Svein Sølvberg fra Ski og Oppegård IL har gjort rent bord i årets sesong og vunnet rubbel og bit av det han har stilt opp i, inkludert to nordiske mesterskap og fem norske mesterskap!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Nordisk Mesterskap Moss 28.6.2013
LETT I STEGET: I fint driv under 5000 meter i Nordisk mesterskap i Moss.
(Foto: Bjørn Johannessen, Kondis.no)

– Jeg må jo i all beskjedenhet si at det har gått veldig bra i år. Tilsammen syv mesterskap er jeg veldig fornøyd med. Legger man til Etappe Bornholm blir det åtte, men det er jo et uoffisielt mesterskap, forteller Svein Sølvberg til Sportsmanden.

– Tilsammen i år har jeg 22 starter og 22 seire, med andre ord full uttelling.

De nordiske mesterskapene er fra 5000m og 10.000m på bane fra Moss i august, mens de norske titlene stammer fra 3000m og 5000m på bane fra Byrkjelo, i tillegg til terrengløp kort og lang løype, samt halvmaraton!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Kanskje jeg setter Etappe Bornholm høyest, da du må slite i fem dager på rad og det var nesten 100 med i klassen min, svarte Sølvberg på vårt spørsmål om hvilket av årets mesterskap han selv satt høyest.

Johnsen_Sølvberg
GOD, GAMMEL ÅRGANG: Svein Sølvberg fra Ski med et godt tak rundt Kirsti Johnsen fra Tønsberg etter at begge veteranene har vunnet alle etappene i årets Etape Bornholm. (Foto: Frode Monsen)

 

Etappe Bornholm er et årlig etappeløp over fem påfølgende dager på den danske ferieøyen, med svært varierte etapper og underlag, som til sammen utgjør nøyaktig en maratondistanse. Det er uoffisielt nordisk mesterskap i etappeløp. Sølvberg var her ikke snauere enn at han vant klassen sin alle fem dagene og dermed tok en soleklar sammenlagtseier. 

– Av de andre mesterskapene vil jeg vel si at jeg setter de like høyt, da jeg yter det jeg har den dagen uten hensyn til hva jeg løper eller hvor mange det er med i klassen min. Det er gjevt uansett å stå øverst på pallen, forteller Sølvberg.

Den lettbente og spreke 65-åringen trener fortsatt stort sett hver eneste dag, som han har gjort i over 40 år.

– Jeg løper cirka 60 til 70 kilometer i uka. Det kan bli noe mer i enkelte perioder. Av dette er cirka 50% kvalitetstrening. Et viktig prinsipp jeg har hatt i hele min løpekarriere er at jeg lar kroppen bestemmer hvor fort jeg skal løpe, forteller Sølvberg, som også er meget aktiv med folkedans/bygdedans sammen med kona Tove. De to er også veldig glade i turer i skog og mark.

Til tross for 22 enkeltseiere på like mange starter og fem norgesmesterskap i veteranklasse 65-69 år, er Svein Sølvberg ikke blant de ni nominerte til Årets idrettsnavn i Follo. Det burde han absolutt ha vært.

Mesterskapsgull 2013

Norgesmesterskap:
3000m Byrkjelo: 10.59
5000m Byrkjelo: 18.49
Halvmaraton, Knarvik: 1.28.48
Terrengløp kort løype 3 km, Hønefoss, 10.47
Terrengløp lang løype 6 km, Levanger, 25.54

Nordisk mesterskap:
5000m, Moss: 18.56
10.000m, Moss: 38.44

 

NM-terreng-kort_Solvberg_loper_fotoStigV
ALLSIDIG: Svein Sølvberg på vei til gull i NM terrengløp i Hønefoss.
(Foto: Stig Vangsnes, Kondis.no)
 
 
sportsmanden.no

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Har gjort rent bord i NM i år!

Kommentarfeltet er stengt