DanmarkEtape BornholmInternasjonaltLøping

Bilder og oppsummering fra Etape Bornholm

Etape Bornholm inneholder det meste. Fem dager. Fem konkurranser. Variert meny. To hurtige 10 kilometere. Et særegent strandløp. Et knallhardt skogsløp med trasé som en berg- og dalbane. Og et fjelløp med spektakulær innspurt i en knallhard bakke på 500 meter med 17 % stigning. Og ikke minst – et stort og engasjert publikum som virkelig lager kjempestemning. Ja, Etape Bornholm kan til og med skilte med direktesendinger på TV hver dag, med 80 minutters opptak på kvelden.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Premieutdelingen:

Premie_1-6-menn
De 6 beste sammenlagt. Solide premiepenger til de 4 beste, med 25.000 kr til vinneren Abdi-Hakin Ulad (t.h.), foran Morten Munkholm (15.000), Anders Kleist (10.000) og Lars Budolfsen (7.000).

Her er en billedkavalkade med litt mer om stemningen fra Nordens mest berømte etappeløp. Vi starter med slutten, med noen oppsummerende glimt fra premieutdelingen fredag kveld på Rønne stadion. Løperne har akkurat fullført hele etappen, som etter 5 dagers blodslit utgjør tilsammen nøyaktig en maratondistanse.

Premie_6-10_Øystein-jubler
Nr  5-10 sammenlagt må nøye seg med et par nye joggesko, men veteranen Øystein Mørk (t.h.) er ikke akkurat lei seg av den grunn! På bildet er nr 7-10 sammenlagt.
Premie_barn
Tidlig krøkes. Premiepallen for barneløpet. Dette er vel ikke lov i Norge, der 12-åringene ikke har godt av å gå opp på en premiepall…
Premie_bedriftslag
Beste bedriftslag bestod faktisk av 4 kvinner og 2 menn. Her er fire fra vinnerlaget med sine premier, som også er nye løpesko fra New Balance.
Premie_Brox-gratulerer-Budolfsen
Sympatiske Håkon Brox gratulerer sin danske overmann i kampen om 4.plassen, Lars Budolfsen.
Premie_Brox-gratulerer-Ulad
Vinneren Abdi-Hakin Ulad må selvsagt også gratuleres av Norges bestemann, som endte på 5.plass.
Premie_damer-3beste
Seierspallen for damer, sammenlagt. Isabellah Andersson helt til høyre vant alle 5 løpene. danskene Louise Laursen og Zenia Mogensen ble nr 2 og 3.
Premie_damer-4-10beste
Nr 4-10 sammenlagt. Helt til venstre er Norges beste, Julie Haabeth fra Tjalve. Kona til Håkon Brox sikret seg den siste premierte plassen på podiet!
Premie_idrettslag_Sparta
Beste lag ble danske Sparta, anført av Lars Budolfsen (t.v.)
Premie_junior
Premier, heder og ære også til de beste juniorene.
Premie_klassevinnere-damer
Til slutt er det veteranene sin tur. Kirsti Johnsen fra Tønsberg i rosa jakke vinker til «fansen» etter sine 5 strake seire i klasse 60-64 år og 31.plass sammenlagt i konkurranse med langt yngre løpere. Kort og godt imponerende!
Premie_klassevinnere-menn
Så er det herreveteranene. Svein Sølvberg fra Ski i rødt som nr 2 fra høyre gjorde også rent bord i klasse 65-69 år og ble nr 98 sammenlagt. I veteranklassene er det kun klassevinnerne som blir gjort stas på og får medaljer og en sjekk på kr 1000, til tross for at Etape Bornholm titulerer seg som uoffisielt nordisk mesterskap. I et nordisk mesterskap, selv om det bare er uoffisielt, bør selvsagt også sølv- og bronsevinnerne premieres. Men det er vel også det eneste vi har å utsette på arrangementet.
Premie_stemningsfullt
Stemningsfull premieutdeling med masse tilskuere på Rønne stadion.
Premie_Øystein-glad
Vi avslutter premiesekvensen med en sprudlende Øystein Mørk. Veteranen imponerte igjen og ble bare bedre og bedre utover i uken. En 7.plass i dette selskapet er sterkt!

Noen flere glimt av innspurten og avslutningsdagen

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Jørg-Matthe_Leipzig-jubler_28
YES!!! Så glad er Jørg Matthe fra Leipzig i Tyskland etter fullført Etape Bornholm, for øvrig til en sterk 28.plass sammenlagt. Foto: Marie Wibe Bakker
Svein_Hanne_gratulerer-hverandre
Svein Sølvberg og Hanne Wibe gratulerer hverandre. Sølvberg satt trolig rekord med å vinne klassen sin med 20 minutter og 31 sekunder! Sølvberg som fyller 65 i høst, løp på den sterke tiden 2.51.02, noe som også ville gitt suveren seier i klasse 60-64 år, 2.plass i klasse 55-59 år og 4.plass i klasse 50-54 år! Sammenlagt av alle menn holdt tiden til en 98.plass. Hanne Wibe kan også smile etter 16.plass i klasse 45-49 år, etter å ha klart noe som er svært få forunt, nemlig å løpe fortere på den siste 10 kilometeren enn på 10 km første dag, og attpåtil sette årsbeste på 49.19.
Totalvinner_Abdi-Hakin-Ulad
Blide Adbi-Hakin Ulad poserer for Sportsmanden.
And the winners are....
And the winners are….
Totalvinnerne-gratulerer-hverandre
-Jøss! Vant du? Ja! Du også?
Brede smil da Abdi-Hakin Ulad og Isabellah Andersson endelig kunne gratulere hverandre som uoffisielle nordiske mestere i etappeløp 2013 – og som offisielle vinnere av Etape Bornholm!
Vinnere-siste-dag_Munkholm_Andersson
To smilende vinnere av det siste løpet. Morten Munkholm og Isabellah Andersson.
The-end-Snøvdsen
THE END – malt på skinken: Selveste «Snøvdsen», alltid med, alltid i samme antrekk, alltid med maskoten på ryggen. Her har han tatt av toppluen og tar en piruett til ære for publikum med 20 meter igjen. Han har trolig vært med i alle de 20 årene Etape Bornholm har vært arrangert og lovet å stille igjen til neste år! Foto: Marie Wibe Bakker

Alle foto: sportsmanden.no / Frode Monsen og Marie Wibe Bakker

Hjemmeside med resultater og mange bildelinker 

Les også øvrige reportasjer fra Etape Bornholm på Sportsmanden, der særlig 2. og 4.løp er OPPDATERT MED FLERE BILDER:

Spennende innspurt da Etape Bornholm ble avsluttet i tropevarme
Tøffe bakker i Kongeetappen på Bornholm
Morten Munkholm med ny seier på Bornholm
Unikt strandløp på 2.dag av Etape Bornholm
Etape Bornholm er i gang med nordmenn i tetkamper

 

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -