Klart for folkefest i Ringeriksmaraton

Christian Fredriksen
Christian Fredriksen

– Førstkommende lørdag går den 19. utgaven av Ringeriksmaraton av stabelen. Dette er et arrangement med sterke tradisjoner i Ringeriksregionen og for mange en av årets store begivenheter. På startstreken er det plass til alle – uansett kjønn, alder og treningstilstand. Blant et stort antall deltakerne finnes så vel topptrente eliteløpere som dem som må tørke støv av joggeskoene. Felles for alle er at de heies frem av et strålende publikum langs den 42,195 kilometer lange løypa som går fra Vik i Hole til Jevnaker sentrum.

Arnt Sveen debuterer på full distanse under Ringeriksmaraton. Foto: Christian Fredriksens blogg
Arnt Sveen debuterer på full distanse under Ringeriksmaraton. Foto: Christian Fredriksens blogg

 

 

Dette skriver Christian Fredriksen på bloggen sin. Christian stiller selv til start i parmaraton, mixklassen, sammen med Pia Christina Bråthen. Ringeriksmaraton er vel kanskje det eneste løpet som tilbyr denne artige varianten, der to utøvere løper en halvmaraton hver.

I tillegg til at maratondistansen deles inn i stafetter med hhv 4 og 8 etapper. Og selvsagt er det mulig å løpe hele maratonløpet alene.

I sitt siste blogginnlegg har Fredriksen intervjuet 4 av løperne før Ringeriksmaraton.

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

En av disse er Arnt Sveen fra Hytteplan Sport, som debuterer på full maratondistanse.

 

– Det beste med Ringeriksmaraton er utvilsomt folkefesten langs løypa! Denne festen skapes i stor grad av arrangementets status blant de lokale. Bedrifter og vennelag på ulike nivåer stiller til start ved godt mot og samles til sosialt samvær etter løpingen. Alt dette bidrar til at Ringeriksmaraton blir en av årets store lokale “happenings”, sier Sveen i intervjuet.

 

Hans Edgar Rakeie stiller også til start i parmaraton. han ble nylig nr 2 i ultraløpet kristins runde over 81 km i terrenget i Nordmarka. Bildet er hentet fra Christian Fredriksens blogg
Hans Edgar Rakeie stiller også til start i parmaraton. Han ble nylig nr 2 i ultraløpet Kristins runde over 81 km i tøft terreng i Nordmarka. Bildet er hentet fra Christian Fredriksens blogg

 

Les mer i blogginnlegget Ringeriksmaraton rett rundt hjørnet.

 

Christian er for øvrig godt kjent med maratonløp som deles inn i flere etapper, etter at han tidligere i sommer deltok i Etape Bornholm i Danmark, der en maratondistanse løpes i fem ulike etapper i fem påfølgende dager. Fredriksen  ble der nr 20 totalt, som 4.beste nordmann etter Håkon Brox, Øystein Mørk og Gjermund Sørstad.

 

 sportsmanden.no

 

 

 

 

0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)