Triatlon

Bjerkreim Nilsen vant Norseman Xtreme Triathlon med rå opphenting

Så dukket hun opp igjen, Inger Liv Bjerkreim Nilsen, og vant. Som hun gjorde før Nordmarka Skogsmaraton i fjor, da hun ut av intet satte løyperekord. Nå debuterte hun i en av verdens aller hardeste konkurranser, Norseman Xtreme Triathlon, og etter en knallsterk finish passerte hun den østerrikske favoritten Lydia Waldmüller helt på slutten av det beintøffe maratonløpet som avslutter konkurransen på selveste Gaustadtoppen!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Skogen-2-Inger-Liv-Bjerkreim-Nilsen
Inger Liv Bjerkreim Nilsen på vei til seier i Skaubygdaløpet tidligere i år.
Foto: Sportsmanden / Trond Th. Hansen

Før det har deltakerne svømt nærmere 4 km i store bølger og motstrøm i Hardangerfjorden til Eidfjord, for deretter å sette seg på sykkelsetet og tråkke opp hele Måbødalen, over Hardangervidda og helt til Rjukan, 180 km totalt. Før altså en tøff maratondistanse over 42,2 km venter.

Favoritten Waldmüller var klart først opp av vannet, konsoliderte ledelsen under syklingen og ledet konkurransen til langt ut i maratonløpet, før Bjerkreim Nilsen avgjorde mot slutten.

– Perhaps unsurprisingly, Lydia Waldmüller (AUT) was in the lead group out of the water and pushed hard on the cycle into the hills to consolidate her position through to almost the end of the run, but the exceptional endurance of cross country ski racer Inger Liv Bjerkreim Nilsen (NOR) resulted in Lydia dropping to second place, leser vi på arrangørens hjemmeside.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Waldmüller hadde nemlig et solid grep om seieren etter bestetid både på svømmingen og på syklingen. Bjerkreim Nilsen hadde bare 11.beste svømmetid og lå da nesten 17 minutter bak lederen, og hun tapte like mye på syklingen, tross tredje beste etappetid. Før løpingen lå Kristiansandsjenta dermed hele 34 minutter bak lederen. Men med dagens desidert raskeste maratonetappe på 4.18, der hun slo den østerrikske jenta med nesten 45 minutter, kom Bjerkreim Nilsen drøye 12 minutter før i mål, etter en imponerende opphenting og avslutning. Line Foss løp seg opp til bronseplassen etter nest raskeste maratontid.

Inger Liv Bjerkreim Nilsen imponerte stort i verdens hardeste (?) konkurranse. Foto: Trond Th. Hansen
Inger Liv Bjerkreim Nilsen imponerte stort i verdens hardeste (?) konkurranse.
Foto: Trond Th. Hansen

Markus Stierli fra Sveits vant mennenes konkurranse, med Allan Hovda som beste norske på tredjeplass. At forholdene i år var tøffe med mye vind og regn, illustreres av at vinnertiden til Stierli var vel en time svakere enn Henrik Oftedals rekord fra i fjor på 10.23.43.

Menn:
1. Markus Stierli (SUI) 11:25:16
2. Dirk Wijnalda (NED) 11:41:33
3. Allan Hovda (NOR) 11:49:30
4. Lars Christian Vold (NOR) 11:50:07
5. Lasse Rypdal (NOR) 11:55:09

Kvinner:
1. Inger Liv Bjerkreim Nilsen (NOR) 12:43:14
2. Lydia Waldmüller (AUT) 12:55:20
3. Line Foss (NOR) 13:01:34
4. Malin Lundvik (SWE) 13:54:59
5. Rebekka Trukenmüller (GER) 13:59:04


Alle resultater med etappetider.

 

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

4 thoughts on “Bjerkreim Nilsen vant Norseman Xtreme Triathlon med rå opphenting

Kommentarfeltet er stengt