InternasjonaltUltraløp

Sørstad badet seg til 5.plass i Stockholm Ultra

Gjermund Sørstad ble beste nordmann på en flott 5.plass i Stockholm Ultra, et nytt ultraløp over 100 km som allerede i første forsøk ble Nordens største ultraløp med 585 startende. I tropevarmen var det svært mange som fikk problemer og «bare» 491 fullførte kraftanstregnelsen. En av dem som måtte gi seg var John Henry Strupstad, etter at han, Sørstad og svenske Anders Szalkai hadde passert halvveis på andreplass, bare noen minutter bak lederen Steven Way, den 29-år gamle briten som debuterte på distansen med seier og soleklar årsbeste i verden på sterke 6.40.14.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Les Steven Way sin egen rapport her!

Gjermund-Sørstad2
Til tross for at Gjermund Sørstad ble godt vant med varmen under Etape Bornholm, slet han med kramper i Stockholm. Her er Sørstad på den danske øyen for to uker siden, da han ble nr 12 sammenlagt . Foto: www.sportsmanden.no / Marie Wibe Bakker

Sørstad slet med kramper på slutten og var etter forholdene godt fornøyd med 7.34.18, etter å ha kjølt seg ned underveis med både bading og spyling med hageslange!

– Første gang jeg har bada og brukt hageslange under et løp. Det dumme er jo at tida ikke stopper under slike forlystelser. I dag hadde det meste vært mer fornuftig enn å løpe 100 km i varmen og forsøke å dundre til med en kanontid. Men så er det jo så «himla mysigt» å løpe i et felt. Og hadde det vært litt kjøligere i dag kunne det gått riktig bra. Slik det utvikla seg er jeg fornøyd med å ha karra meg inn til femteplass totalt, skriver Gjermund Sørstad på sin Facebookside.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Gjermund-Sørstad2
Gjermund Sørstad brukte Etape Bornholm som fin fartstrening og oppkjøring til hovedmålet, Stockholm Ultra. Belønningen ble en 5.plass i den svenske hovedstaden – med innlagt bading!
Foto: Frode Monsen


Resultater

Løpets hjemmeside

 

sportsmanden.no

 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -