LøpingStor-Oslo

Samboerpar raskest i Skaubygdaløpet!

NÅ MED STOR BILLEDSERIE! – For første gang i Skaubygdaløpets historie var det bare en eneste mannlig deltaker som klarte å snike seg foran raskeste dame på halvmaratondistansen. Hva var vel da mer passende enn at den raske mannen var damevinnerens samboer: Inger Liv Bjerkreim Nilsen holdt godt følge med Kjetil Hagtvedt Dammen til det begynte å rulle utforbakke de siste fem-seks kilometerne. I mål skilte det nøyaktig halvminuttet, med henholdsvis 1.29.13 og 1.29.43.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Dette kan vi lese på Skaubygdaløpets hjemmeside.

Kjetil Hagtvedt Dammen i knapp ledelse på sin samboer
Kjetil Hagtvedt Dammen i knapp ledelse på sin samboer Inger Liv Bjerkreim Nilsen.
Foto: Sportsmanden/Trond T. Hansen

Kjetil Hagtveit Dammen fra Rustad IL er for øvrig ingen hvem som helst. Han er en av Norges beste langløpere, med seier i verdens lengste skirenn, Troll Ski maraton i år. Den sterkeste prestasjonen var nok kanskje likevel 4.plassen i Kønig Ludwigs Lauf og 5.plassen i Marcialonga i år.

Samboer Inger Liv Bjerkreim Nilsen er heller ikke et ubeskrevet blad. Hun knuste løyperekorden i Nordmarka Skogsmaraton med 8 minutter da hun vant på sterke 2.55.35 i fjor, og hun har 2.plass i år fra Holmenkollen Skimarathon og 8.plass i NM på 30 km.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

På en sterk tredjeplass totalt og nest raskest av mennene kom veteranen Harald Ringen fra Oppegård IL på 1.32.43. Ringen fikk dermed også solid revansje på vinneren av de to første løpene i Follotrimmen, Geir Simonsen, som ble distansert med over 4 minutter i det krevende terrenget.

Skaubygdaløpet er nemlig et tøft halvmaratonløp i tildels meget kupert terreng på Nesodden. Selv om det har vært noen strålende sommerdager, var det fortsatt bløtt og gjørmete i terrenget. En av de som fikk erfare dette, var Cato Zahl Pedersen, som mistet skoen i et gjørmehull og etterpå ikke fant den igjen!

På den korteste distansen over ca 7 km ble det en ny seier til Jan Billy Aas, som også vant det 3.løpet i Follotrimmen så sent som onsdag, og til det lokale talentet Tina Knutsmoen.

Jørn-Hoelstad-Pettersen-1-Starten
Klar til start! Jørn Hoelstad Pettersen har tatt dette bildet for arrangørene.
Mange flere bilder på arrangørens hjemmeside.

De 30 beste etter ca 4,2 km, ett av få steder der løypen går på asfalt:

1-Fire-i-tet
Kjetil Hagtvedt Dammen har tatt teten og den eneste som klarer å følge er hans egen samboer, Inger Liv Bjerkreim Nilsen.
3-Betty-Ann-B-Nilsen
Men ikke langt bak, på tredje plass så langt, kommer den kanskje mer kjente søsteren, Betty Ann Bjerkreim Nilsen. Hun har gull fra junior VM både i orientering og langrenn, og bl.a. en 20.plass fra VM på ski i Sapporo på 20 km med skibytte.
4-Harald-Ringen
Superveteran Harald Ringen fra Oppegård følger hakk i hæl. Etter Ringen ses ingen…
5-Geir-Simonsen
Så dukker den doble vinneren av Follotrimmen, Geir Simonsen opp.
6-IMG_8471
Og så kommer løperne på rekke og rad ut fra skogen i bakre billedkant.
7-IMG_8474
Vi er ikke sikre på hvem de påfølgende løperne er. Send gjerne beskjed til post@sportsmanden.no, så føyer vi til navn etter hvert. Se også flere bilder fra terrenget og premieutdelingen lenger nede.

8-10-IMG_8476

10-12-IMG_8478

13-IMG_8479

14-IMG_8480

15-16-IMG_8482

17-IMG_8483

18-IMG_8485

19-20-IMG_8486

21-IMG_8488

22-IMG_8490

23-24-IMG_8493

25-IMG_8494

26-IMG_8495

27-IMG_8497

28-29-IMG_8498

30-IMG_8499
Denne karen var nr 30 som passerte vår fotograf, Trond T. Hansen.

Så noen bilder fra «det virkelige» Skaubygdaløpet – nemlig i skauen etter ca 15 km:

Skogen-1a-Dammen
Fortsatt er det, ikke overraskende, Kjetil Hagtvedt Dammen, som kommer først. Den karen har ikke for vane å sprekke!
Skogen-1b-Dammen
Dammen i fint driv i skogen. Vinnertiden til Rustadløperen blir 1.29.13.
Skogen-2-Inger-Liv-Bjerkreim-Nilsen
Inger Liv Bjerkreim Nilsen imponerer imidlertid enda mer og er ikke langt bak. I mål faktisk bare halvminuttet bak samboeren til 1.29.43, soleklar seier i dameklassen og andreplass totalt. Sterkt!
Skogen-2-Harald-Ringen
Enormt imponerende av Harald Ringen også, som løper for Oppegård IL, men er klubbkompis med Dammen for Rustad IL i langrennssporet. Ringen avanserer til 3.plass totalt i mål på sterke 1.32.43 og nest best av gutta. Ikke verst for en som fyller 50 i sommer. Klasseseier med nesten 20 minutter er rått!

 

Skogen-4-Betty-Ann-Bjerkreim-Nilsen
Damene hevdet seg uvanlig godt på Nesodden, og da særlig Bjerkreim Nilsen-søstrene. Betty Ann blir nr 4 totalt og nr 2 av damene med 1.35.31.
Skogen-5
Vi er ikke sikre på hvem denne løperen er, som passerte som nr 5. Men Svein-Erik Smedstad fra Skimt har 5. beste tid i mål på 1.36.50, som ga seier i klasse 40-44 år.
Skogen-6
Nr 6 etter 15 km.
Skogen-7-Geir-Simonsen
Geir Simonsen har vært årets beste løper så langt i Follotrimmen, med to seire og en tredjeplass. Drøbak-Frogn løperen, som løp nesten på hjemmebane, fikk imidlertid denne gangen solid stryk av Harald Ringen, som han har slått i Follotrimmen. Men Simonsen løp seg opp en plass fra denne passeringen til 6.plass i mål og seier i klasse 45-49 år på 1.37.10.
Skogen-8-9
Nr 8 og 9 passerer i skogen.
Skogen-10
Christian Gjertveit fra Driv IL passerer som nr 10, men avanserer to plasser til 8.beste tid og blir nr 2 i klasse 30-34 år bak løpets totalvinner, på 1:37:35.

Til slutt bilder fra premieutdelingen og litt om stemningen rundt og etter løpet:

Premier-1-barn-600m
Premieutdeling for barneløp. Barn opp til 11 år løp 600 meter. Er du 12 år eller eldre, måtte du ut i 7 km i terrenget.
Premier-2-7km
Vinnerne på 7 km ble Nesoddens eget talent Tina Knutsmoen (nr 2 fra høyre i hvit singlet) på 35.13 og Jan Billy Aas (til høyre i fargerik trøye) på 30.40. Knutsmoen løper i klasse 15 år, og vant foran Hilde Slørdahl Conradi (klasse 35-39 år), Nydalens SK, på 36:01, mens Aas fikk knallhard kamp om seieren av sin yngre klubbkamerat Erlend Ekern fra Oppegård IL (sort drakt i midten), som bare var 7 sekunder bak vinneren av siste Follotrimmen i mål.
Premier-3
Arrangøren tar bølgen for klassevinnere.
Premier-4
Flere klassevinnere, med løpets raskeste dame, Inger Liv Bjerkreim Nilsen, i midten.
Premier-5
Kjetil Dammen er vant til vinter og kulde, men her er han svært så sommerlig kledd til premieutdelingen på Nesodden.
Premier-6-Menn50
Til tross for at han har herjet i 50-års klassen, har ikke Harald Ringen vært helt fornøyd med egen form. Men Harald (i hvit t-skjorte) var meget godt fornøyd med løpet sitt denne gangen og kan juble for at toppformen tydeligvis er på plass.
Spyling-sko-Jon-Weydahl
Selv om det var strålende sommervær, var løypen stedvis ganske grisete. Jon Weydahl fra Drøbak Maratonklubb tok konsekvensen av det og spylte skoene og kanskje seg selv også etterpå. Jon er ellers en ivrig pådriver for Blomstermila i Drøbak, som arrangeres 15.juni.
Stemning-etter
Koselig atmosføre på Nesodden. Jon Weydahl og Alvilde Dancke puster ut etter løpet.

 

Med unntak av startbildet, er alle bilder tatt av Trond T. Hansen for Sportsmanden.

 

sportsmanden.no
 
 
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

9 thoughts on “Samboerpar raskest i Skaubygdaløpet!

Kommentarfeltet er stengt