FornebuløpetLøpingStor-Oslo

Full fart på Fornebu

Inger Liv Bjerkreim Nilsen fulgte opp sitt imponerende løp fra Skaubygdaløpet med en ny soleklar seier i Fornebuløpets 10 km i går. Håkon Brox vant spurtoppgjøret blant gutta.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Det var fine forhold og ikke fullt så varmt som under tidligere Fornebuløp, i tillegg til at litt regn også ga løperne kjærkommen avkjøling.

Som på Nesodden på søndag, viste Inger Liv Bjerkreim Nilsen storform og var utilnærmelig i dameklassen. Hun vant på 35.16 foran Nina Brænd (37.52) og med veteranen Siri Størmer på tredje (38.34).

Inger Liv Bjerkreim Nilsen viser imponerende form om dagen, med sin andre seier på 4 dager! Her fra Skaubygdaløpet på søndag. Foto: Trond T. Hansen
Inger Liv Bjerkreim Nilsen viser imponerende form om dagen, med sin andre seier på 4 dager! Her fra Skaubygdaløpet på søndag. Foto: Trond T. Hansen

I herreklassen var Ola Martner fra Ullevi FK kun 3 sekunder bak Brox fra IK Tjalve og også her kom en veteran på siste pallplass, nemlig den sterke ultraløperen Arild Christophersen fra Team United Bakeries, vinneren av UltraBirken i fjor. Kjetil Hagtvedt Dammen, som vant Skaubygdaløpet, måtte denne gang nøye seg med 7.plass, men han er fortsatt best i familien, da han holdt samboer Bjerkreim Nilsen bak seg denne gangen også.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Håkon Brox, t.h., vant Fornebuløpet i går. Foto: Espen Ringom
Håkon Brox (t.h.) vant Fornebuløpet i går, etter hard kamp mot Ola Martner. Foto: Espen Ringom

Apropos superspreke par, Norges beste veteran de siste årene, Petter Antonsen (samboer med Siri Størmer), stilte i går i en av sine sjeldne årlige konkurranser. Og 52-åringen fra SK Vidar imponerte som vanlig, med 16.14 og 6.plass totalt. Det er vel unødvendig å si at han vant klassen sin, med nesten to minutter.

Tiden til Antonsen gir for øvrig 92,3 % på WAVA-tabellen (internasjonal tabell for utregning av prestasjoner, sammenlignet med verdens beste i samme klasse). Det holder imidlertid ikke i kampen om på ny å bli kåret til Årets veteranløper. Svein Arne Sølvberg sine 37.00 fra Sentrumsløpet gir nemlig hele 94,3 % på den nyeste tabellen. Selv om sesongen såvidt er begynt og mye kan skje, skal det løpes fort fra den som skal hindre at superveteran Sølvberg fra Ski, som fyller 65 i høst, endelig kan bli årets veteranløper i år. Men Antonsen oppnådde 96,0 % og 94,8 % i sine to konkurranser (!) i fjor, hhv 1.10.20 fra Oslo halvmaraton og 32.38 i Sentrumsløpet.

Tilbake til Fornebuløpet: Enda en veteran, Gunhild Halle Haugen fra IK Tjalve vant like godt damenes 5 km på 17.07, sju sekunder foran Jessica Gunnarsson, SK Vidar. Også klubbvenninnen Hanne Mette Sande løp på 17-tallet. På mennenes 5 km ble det et knallhardt spurtoppgjør mellom Henrik Lidman fra SK Vidar og Stian Klungland fra Ull/Kisa. Begge fikk tiden 15.43, men Lidman ble dømt først i mål.

Fornebuløpet2013_Feltet10k-TI-carlsen_EspenR
Trond Inge Carlsen fra Rustad IL har levert mange fine innlegg til Sportsmanden og mange gode konkurranser sommer som vinter. Her ser det ut som han leder hele løpet. Det gjorde han ikke, men Carlsen løp meget bra og ble nr 5 i klasse 50-54 år på sterke 37.23.
-Jeg er kjempefornøyd med 37:23 med kroppen full av trening. Jeg åpnet forsiktig og presset på så mye jeg turte. Hadde følge med Roar (Tomter) i 5 km, før det ble for tungt å følge ham i motvinden. Turte ikke gi gass før 8 km, men Roar var umulig å ta igjen tross 3:36 og 3:24 på de to siste km, skriver Trond Inge selv på SkriveBlokken.
Fornebuløpet2013_roar-Tomter_EspenR
Og her er mannen som Carlsen jaktet på, Sportsmandens løpende reporter fra Vettisløpet i helgen, Roar Tomter.
-Det ble noen tøffe km i starten med en tung kropp i kveld og bra med vind. Første 5 km på 19 blank, siste på 18.02 – totalt 37.02 på meg. Veldig fornøyd med avslutningen, hadde ikke tro på lav 37 etter første 5. En uke hard trening til, så slippes det opp til Karlstad. Gleder meg helt enormt. Var nok Vettisløpet og Bjørn (Fretland) sin skyld at det ikke ble 36-tallet i kveld, skriver Roar, og tilføyer:
-Gratulerer til Espen, mål oppnådd!
Fornebuløpet2013_5k_EspenR
Og Espen er denne karen, Espen Ringom, som vant 5 km, klasse 35-39 år og perset med 17.52.
Ingen ting å si på innsatsen her!

 

Bildene er lånt av nevnte Espen Ringom. Mange flere bilder og munter reportasje kan se og leses på bloggen hans her.

Og her er løpsrapporten fra Vettisløpet. 

Alle resultater fra Fornebuløpet

 
sportsmanden.no

 

 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -