LøpingStor-Oslo

Simonsen og Haslie vant det første Frogn på langs

Et nytt og krevende terrengløp så dagens lys i helgen, nemlig Frogn på langs. Starten gikk ved Ramme gård i Hvitsten i Vestby kommune, og etter 27 krevende kilometere gjennom Vestby og Frogn, kunne deltakerne formelig stupe inn i mål ved Stupinn, ved grensen til Nesodden.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Og den som stupte aller først over målstreken var DFI’s sin egen Geir Simonsen, 6-dobbel vinner av Follotrimmen i år. Løpet og turmarsjen ble arrangert av Frognmarkas Venner og Drøbak marathonklubb i fellesskap, mens DFI med flere har vært bidragsytere med utlån av utstyr etc.

Men Simonsen kom ikke alene til mål. Han hadde nemlig med seg hunden sin på løpet! Trolig den første hund som har vunnet et løp…

Skogen-7-Geir-Simonsen2
Geir Simonsen bor i Drøbak og trives godt i skogene i Frogn og på Nesodden. Her er han i fint driv i Skaubygdaløpet på Nesodden på forsommeren, uten hund… Foto: Trond T. Hansen, Sportsmanden

Jon Weydahl fra Drøbak maratonklubb forteller at det samtidig ble arrangert turmarsj over samme distanse, og at det var mulig å stå av etter 5,10 eller 17,5 km.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Frogn-på-langs_løypekart
Løypekart over Frogn på langs.

Stå av gjorde såvisst ikke Marit Haslie, også hun fra DFI, som ikke bare vant dameklassen i suveren stil. Vinneren av Årungen Rundt nylig var også nest raskest i mål av samtlige, drøye minuttet bak tospannet med Simonsen, men over 5 minutter foran nest beste mann!

Spurten-13-Marit-Haslie2
Marit Haslie har virkelig markert seg i høst. Seier i Årungen Rundt, 2.plass i SkiLøpet (bildet, Trond Hansen, Sportsmanden) og nå seier og nest beste tid av samtlige i det krevende Frogn på langs.

Dermed slo hun altså Erlend Røer Drabløs (Nesodden IF) og Jan Billy Aas (Drøbak maratonklubb), som ble nr 2 og 3 av mennene, mens Sunniva Dring fra Hvitsten Seilforening og Dina Erika Hansen fra Nesodden IF tok de to siste pallplassene i dameklassen.

Ivrige og entusiastiske Jan Billy Aas, som vekselvis løper for Oppegård IL, SkiLøperne og som nå, for Drøbak Maratonklubb, karakteriserte løpet slik på Facebooksiden sin:

– Jeg løp verdens morsomste løp i dag, 28 knalltøffe kilometer Frogn på Langs, det var vått, leirete, masse røtter, steiner, smale stier, bratte opp- og nedoverbakker, bare terreng(ca.200m asfalt totalt), et terrengløp som hadde alt! Utrolig morsom løype!

Det er svært sparsom med omtale i de lokale nettavisene, men på hjemmesiden til Frognmarkas venner kan vi lese følgende: «Årets løp er avsluttet, vi kommer snart tilbake med informasjon om veien videre, men vi kan si en ting, dette ga mersmak!»

Så da skulle det være duket for nye muligheter til en flott tur «gjennom vekslende skog og kulturlandskap, via historiske plasser i Frogn,» til neste år.

RESULTATER

After-run_Aas-Simonsen2
Vinner Geir Simonsen (t.h.) og treer Jan Billy Aas har hatt mange dueller i år. Her etter dobbeltseier i det siste løpet i Follotrimmen, som i likhet med Frogn på langs startet i Hvitsten i Vestby. – Tusen takk for en fantastisk morsom og fin løype og arrangement fra Frognmarkas venner og Drøbak maratonklubb, jeg anbefaler alle å bli med neste år, sa entusiastiske Jan Billy Aas på Facebook .
Foto: Frode Monsen, Sportsmanden
Marit-Haslie-lite
Damevinner Marit Haslie kunne smile igjen, her avbildet etter Årungen Rundt. (Foto: Frode Monsen)

 

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

2 thoughts on “Simonsen og Haslie vant det første Frogn på langs

Kommentarfeltet er stengt