MotbakkeløpStor-Oslo

Hardt, varmt og vakkert i Koboltgruvene Opp

Se også fellesrapport på bloggene Train Hard, Win Easy og SportsBloggen:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Tropisk og tøft til toppen av Koboltgruvene!

– OPPDATERT MED TEKST OG BILDER –

Inger Liv Bjerkreim Nilsen satte prikken over i-en og avsluttet en fantastisk sesong med seier også i motbakkeløpet Koboltgruvene Opp. Og arrangørens egen Per Kristian Nygård forsvarte fjorårsseieren under nesten tropiske og sommerlige forhold i Modum, i historiske og vakre omgivelser.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Vinnerne_Bjerkreim-Nilsen_Nygård
To stolte vinnere, Inger Liv Bjerkreim Nilsen og Per Kristian Nygård.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

– Det var gøy, men i dag løp jeg litt uten overskudd, fortalte vinneren Inger Liv Bjerkreim Nilsen til Sportsmanden etterpå. Det var det vel bare hun selv som merket og konkurrentene så bare ryggen hennes. Men det er kanskje ikke så rart at det går litt på stumpene, etter at Bjerkreim Nilsen i august både har vunnet verdens tøffeste triathlon, Norseman Xtreme Triathlon, og senest forrige helg vant Norges største og kanskje tøffeste motbakkeløp, Skåla Opp. Begge seirene kom på første forsøk for den spreke Kristiansandsdamen, som blant annet trener med Marit Bjørgen og Therese Johaug.
Man blir god i bakker av slikt.

Inger-Liv-Bjerkreim-Nilsen1
Inger Liv Bjerkreim Nilsen kan smile og puste ut på toppen av koboltgruvene etter nok en seier. Det er langt ned rett bak henne… Nå skal hun få overskuddet tilbake med litt roligere dager etter en hektisk sesong.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Unge, lovende Heidi Mårtensson var imidlertid bare 24 sekunder bak i mål til andreplass totalt og seier i juniorklassen, noe som i likhet med i seniorklassen innkasserte 3000 kroner! Mårtensson er absolutt en løper å se opp for, et kjempetalent som allerede spiser kirsebær med de beste seniorene. Hun ble faktisk nr 4 på 5000m i NM i friidrett dagen i forveien, og hun har andreplasser i Birkebeinerløpet de to siste årene, sin unge alder til tross.

Vinner-junior-Heidi-Mårtenson
Heidi Mårtesnsson fra Vikersund IF kunne stige opp på det øverste trinnet to ganger, både som vinner av klasse 18-19 år og som vinner av den utvidete juniorklassen for alle under 23 år. Tiden var sterke 21.14.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

På de to neste plassene kom Merete og May Bente Weng med 24 sekunders mellomrom, mens Christina Bus Holth gjorde et impulsivt og etterlengtet konkurranse come-back etter å ha slitt med skader i hele år. Hun er fortsatt ikke skadefri og kunne derfor ikke lange skikkelig ut på de lettere partiene, mens det gikk bedre enn ventet i brattbakkene. Hun var oppe på 4.plass ikke langt før mål, men veteranen Weng gikk i kjelleren og klarte å rykke fra på slutten.

Pallen-senior-damer
Fornøyde og blide damer på seniorpallen. Fra venstre Merete Weng, Inger Liv Bjerkreim Nilsen og May Bente Weng, som kunne innkassere hhv 1500, 3000 og 750 kroner for prestasjonene.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Aller raskest opp bakkene til toppen av de berømte koboltgruvene var imidlertid løpets egen stifter og primus motor Per Kristian Nygård fra Vestre Spone IL. Han vant for 3.år på rad, og tiden 18.16 på de 4,4 kilometerne med ca 350 høydemetere var bare 4 sekunder bak sin egen løyperpers fra i fjor. Da som nå var det Øystein Mørk som var hardeste utfordrer, men etter to seire den siste uken, måtte Mørk se seg slått med 8 sekunder.

– Jeg måtte nesten være høflig å la Per Kristian vinne, siden han legger ned så mye arbeid i dette løpet, sa en spøkefull Øystein Mørk etterpå.

På tredjeplass med 18.37 kom unggutten Vegard Skinnes fra arrangørklubben Vestre Spone.

– Dagens beste prestasjon! sa speakeren under premieutdelingen.

Deretter var det knallhard kamp om fjerdeplassen og den siste plassen på pallen i seniorklassen, som Hallvard Eriksen Buer overraskende avgjorde til sin fordel, sekundet foran Erling Christiansen.

Pallen-senior-menn
Seierspallen for menn senior: 1. Per Kristian Nygård, Vestre Spone IF 18:16, 2. Øystein Mørk, SK Kraft 18:24 og på 3.plass overraskelsesmannen Hallvard Eriksen Buer, Team Indvida, på 19:19.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

En annen stor prestasjon stod veteranen Hermann Bruun for, selv medarrangør av et annet løp med bratte bakker, Nøklevann Rundt. Bruun ikke bare vant en overlegen seier i 50-årsklassen, han ble faktisk nr 5 totalt i seniorklassen, på tross av at han har slitt med langvarige skader de siste årene som har gjort løpetrening svært begrenset og vanskelig.

Vinner-M50-Hermann-Bruun
Skadeplagede Hermann Bruun fra Bøler imponerte stort på Modum. Nå satser han på Birkebeinerrittet og Stolzekleiven Opp, før han skal forsøke å forsvare fjorårsseieren i den innlagte bakkespurten i Nøklevann Rundt fra i fjor.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
Premieutdeling-senior-menn
God stemning på premieutdelingen for menn senior, ikke minst fra skøyeren Øystein Mørk på andreplass. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
Premieutdeling-damer-senior
Stemningen var ikke mindre god hos damer senior, der de tre medaljevinnerne utvekslet erfaringer seg i mellom. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

 

Pallen-junior-damer
Pengepremier til juniorklassen er ikke helt vanlig, attpåtil med like store beløp som for seniorene. Heidi Mårtensson, Ida Lien og Nina Støvern kan smile for hhv 3000, 1500 og 750 kroner.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
Pallen-junior-menn
Så er det juniorgutta sin tur, dvs alle opp til og med 22 år, med Vegard Skinnes øverst (vinner klasse 18-19 år), foran Martin Sulland (vinner klasse 20-22 år) og Jørgen dahl Paule (klasse 18-19 år). Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

 

Vinner-M55-Arne-Skretteberg
Ingen pengepremier til veteranene, der kun vinnerne fikk bestige seierspallen. Her er det vinner av M55-59 år, Arne Skretteberg fra Modum FIK (24.02) som jubler for klasseseier.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
Vinner-M60-Vidar-Eriksrud
Det eneste som kunne vært litt bedre, var litt mer struktur på premieutdelingen. det gikk litt «hulter til bulter» i rekkefølgen, men vi tror at dette er vinner av klasse 60-64 år, Vidar Eriksrud (24.35), for anledningen barføtt.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
Vinner-en-av-juniorklassene2
Martin Sulland fra Holeværingen vant klasse 20-22 år på 19.23…
Christian-Fredriksen
…foran kameraten Christian Fredriksen, Sportsmandens nye blogger. Mer om Koboltgruvene Opp kommer på bloggen hans.
Vinner-g18-19-Vegard-Skinnes
Dagens kanskje aller største prestasjon stod Vegard Skinnes for da han vant klasse 18-19 år på den sterke tiden 18.37 og ble nr 3 totalt.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
Vinner-K45_MayBente-Weng
May Bente Weng kapret 3.plassen i seniorklassen, men fikk også gleden av å bestige det øverste trinnet etter klasseseier i K45-49 år. Veteranen Weng tok for øvrig bronse i senior-NM i motbakkeløp tidligere i år.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
Vinner-M45_Runar-Gilberg
Ingen ringere enn kollega Runar Gilberg fra Kondis ble ropt opp som vinner av klasse M45. Da måtte Sportsmandens redaktør og fotograf ta over kameraet til Kondis sin redaktør og fotograf. Godt samarbeid, kaller man slikt.
-Gøy å stå på pallen igjen, til og med øverst, sa en blid Runar etterpå.
PS. Runar Gilberg holdt for øvrig undertegnede godt bak seg også opp bakkene i selve løpet.
(Foto: Frode Monsen, Sportsmanden, for Kondis 🙂
Premieutdeling-gutter
Fin og fyldig premieutdeling for ungdom under 16 år, der alle fikk komme opp på podiet! Aller raskest var Erik Ramstad i grønn Modum FIK-trøye, som løp på imponerende 21.27 da han vant gutter 14-15 år.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
Premieutdeling-jenter
Så var det de jentene sin tur. Desidert raskeste jente under 16 år var unge Ane Uglem Mobakken fra Lillomarka Skiklubb, som vant jenter 12-13 år på pene 23.58.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
Tilskuere-premieutdeling
Både løpere og tilskuere koste seg på sletten nedenfor koboltgruvene, der det for øvrig også var en innlagt spurtpris. Denne tok de to totalvinnerne seg også av.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

 Alle resultater.

Løpets hjemmeside med flere bilder og film.

 

 sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -