MotbakkeløpVestlandet

Fantastiske rekorder i Stolzen Opp

Thorbjørn Ludvigsen smadret den gamle og legendariske løyperekorden til Jon Tvedt og satte både Sindre Buraas, Henrik Ingebrigtsen og alle andre til veggs, da motbakkespesialisten fra Bergen spratt opp trappene i Stolzekleiven Opp på 8.06. Stian Hovind-Angermund ble andremann (8.20) i år som i fjor, og henviste Buraas til tredjeplass på 8.27, kanskje litt overraskende.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Henrik Ingebrigtsen måtte nøye seg med delt 8.plass på 8.50.

Hovind-Angermund_Ludvigsen
Ny jubel for Stian Hovind-Angermund (t.v.) og Thorbjørn Ludvigsen: De ble utfordret av Norges beste mellomdistanseløper og Norges beste langdistanseløper, men hjemmehåpene og motbakkespesialistene var uimotståelige og tok dobbeltseier, med løyperekord til Ludvigsen. Her jubler begge etter tredje- og førsteplass i Fløyen Opp tidligere i år. (Rettet) (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden)

En imponerende rekord ble det også i dameklassen, der skiløper Kristin Størmer Steira gjorde kort prosess og vant på knallsterke 9.35. Steira var eneste kvinne under 10 minutter. Motbakkespesialisten Mai Britt Buer ble nr 2 på 10.04, mens unge Karoline Finne knep den siste pallplassen, noen sekunder foran vinner av Norseman Xtreme Triathlon og motbakkeløpene Slåla Opp og Koboltgruvene Opp, Inger Liv Bjerkrheim Nilsen, som det for øvrig er et stort intervju med i siste utgave av bladet Kondis.

Mai-Britt-Buer-puster-ut
Mai Britt Buer puster ut etter å ha løpt Fløyen opp noen kilometer lenger sør tidligere i år. Buer har lenge slitt med en strekkskade, men fjorårets Norgesmester er nå tilbake for fullt. Langrennsløper Størmer Steira ble imidlertid for sterk i Stolzen. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden)


Resultater her

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Du kan se en nærmere beskrivelse av Stolzen Opp i bratte bilder på SportsBloggen.

Sportsmanden kommer tilbake med en oppsummering av motbakkeløpsesongen litt senere.

 
 
sportsmanden.no

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -