FolloLøping

OI’s løpskarusell i mål for 6.gang

Oppegård IL har helt siden 2008 arrangert en terrengkarusell i området rundt lysløypen og klubbhuset på Greverud. Også i år har mange ivrige gutter og jenter vært i aksjon på de 6 løpene i karusellen, som er åpen for alle, men som i hovedsak har fenget barn og unge fra idrettslaget. Til sammen 62 deltok i ett eller flere løp.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
OIs-løpskarusell-6-2013_Mina_Uthus
Mina Uthus i fint driv i det siste av 6 løp i OI’s løpskarusell 2013. Foto: Frode Monsen, Sportsmanden

Det legges opp til en uhøytidelig og vennskapelig kappestrid i 3 forskjellige klasser og løyper: De yngste (7 år og yngre) har løpt rundt 400 meter, 8-10 åringene løper 700 meter, mens alle fra 11 år og oppover har løpt rundt 1150 meter.

– Vi fokuserer på personlig forbedring. Bare en kan komme først i mål, men alle kan perse. Så vi deler ut 10 persepremier etter siste løp til de som har perset flest ganger. Ellers er rammen et uhøytidlig og trivelig løp med lav terskel for å delta, forteller Thomas Kenworthy i arrangementskomitéen.

OIs-løpskarusell-6-2013_Jacob-Stavang
Jacob Stavang var raskeste gutt i klubbmetserksapet til OI. (Foto: fra hjemmesiden til OI’s løpskarusell)

Årets siste løp i karusellen var samtidig klubbmesterskap i terrengløp for Oppegård IL. Aller raskest var unggutten Jacob Stavang, som tilbakela den kuperte distansen på 4.08 – 7 sekunder foran Oskar Axelsson på andreplass. Jente-/dameklassen ble vunnet av Ane Granne Kvale på 4.28, knepent foran Victoria Kenworthy.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
OIs-løpskarusell-6-2013_Ane-Granne-Kvale
Unge Ane Granne Kvale vant jentenes klubbmesterskap i terrengløp. (Foto: fra hjemmesiden til OI’s løpskarusell)

Stavang og Kvale kan dermed titulere seg som klubbmestere i terrengløp for OI.

– Mange har nok stått på startstreken i karusellen for første gang i livet. Det er fin læring å varme opp, kle på seg riktig, disponere løpet, spise riktig i forkant osv. Forhåpentligvis finner mange gleden ved å løpe og prøver seg på andre ting siden, avslutter Thomas Kenworthy, som regner med at karusellen vil bli arrangert også neste år.

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “OI’s løpskarusell i mål for 6.gang

Kommentarfeltet er stengt