Men sykkelsesongen var ikke over…

Terrengsyklisten Carl Fredrik Hagen fra Tårnåsen har hatt sitt store gjennombrudd i år, med sammenlagtseier i Norges-Cupen i maraton.

Hortensmarka-Rundt-2013_Foto_Raymond-Poosz_bikeshop-no_197
Full fart for Carl Fredrik Hagen både i Risør og her i Horten. Foto: Raymond Poosz, bikehop.no

Selv om Norges-Cupen og de største rittene nå er over, er det ikke helt slutt på sykkelsesongen. Og Hagen benyttet medgangsbølgen og sin gode form til å stille i to ritt forrige helg, med seier og andreplass som resultat.

Først ut var Risørrittet, som foregikk i en tøff og morsom rundløype over 2 km, som ble syklet 10 ganger. Løypen var svært variert og publikumsvennlig, med start og mål ved havnen i Risør. Rytterne måtte opp en bratt bakke på 400 meter med 14 % stigning, var innom både grusvei og sti, før løypen ble avsluttet med noen friske utforkjøringer med bratte serpentinersvinger ned mot sentrum. En intim og publikumsvennlig løype, omkranset av masse tilskuere som sørget for stor stemning i sørlandsbyen.

Hagen viste kjørestyrke helt fra start og tok teten allerede i den første brattbakken. Siden så han seg aldri tilbake og kunne til slutt loggføre en ny, fin seier på tampen av sesongen.

Annonse (Klikk på bildet for info)
Hortensmarka-Rundt-2013_Foto_Raymond-Poosz_bikeshop-no_5
Starten går for Hortensmarka Rundt. Foto: Raymond Poosz, bikehop.no

Allerede dagen etterpå var det klart for årets siste mtb-ritt, i Hortensmarka Rundt, en rundløype på 10,5 km som ble syklet fire ganger. Her var det et sterkt firkløver som skilte seg ut, som foruten Hagen bestod av Greg Saw, Morten Simonsen Vaeng og Rune Høydahl, veteranen og pioneren i norsk terrengsykling, syv ganger vinner av Birkebeinerrittet, som syklet sitt aller siste ritt i eliten.

Hortensmarka-Rundt-2013_Foto_Raymond-Poosz_bikeshop-no_118
Carl Fredrik Hagen tråkker til i bakkene, med tidenes mest meritterte mannlige terrengsyklist Rune Høydahl, som syklet sitt siste ritt i eliten, på hjul. Foto: Raymond Poosz, bikehop.no

Hagen og Saw viste seg sterkest, etter en noe uvanlig avslutning på rittet. Carl Fredrik forteller:

– Ut på siste runden kjørte Greg og jeg opp tempoet og Høydahl og Vaeng slapp. Vi kjørte hardt inn mot mål og det var duket for spurtoppgjør, men det ble det ikke noe av, da arrangøren ikke hadde merket inngangen til oppløpet. Jeg lå på bakhjulet til Greg og han kjørte rett ut på ny runde. Jeg fulgte etter. Begge kjørte vi dermed feil og vi kom i mål fra baksiden av målgangen…

Her er en liten billedserie av avgjørelsen og dramatikken, fotografert av Raymond Poosz, www.bikehop.no. Flere bilder på facebooksiden deres her.

Hortensmarka-Rundt-2013_Foto_Raymond-Poosz_bikeshop-no_198
Greg Saw kjører opp tempoet og det blir strekk i feltet. Foto: Raymond Poosz, bikehop.no
Hortensmarka-Rundt-2013_Foto_Raymond-Poosz_bikeshop-no_195
Carl Fredrik Hagen er den eneste som klarer å følge. Foto: Raymond Poosz, bikehop.no
Hortensmarka-Rundt-2013_Foto_Raymond-Poosz_bikeshop-no_199
Hagen biter seg fast, og det kjøres hardt både oppover og nedover. Foto: Raymond Poosz, bikehop.no
Hortensmarka-Rundt-2013_Foto_Raymond-Poosz_bikeshop-no_201
Litt målkluss til slutt, med Saw et hestehode foran Hagen… Foto: Raymond Poosz, bikehop.no
Hortensmarka-Rundt-2013_Foto_Raymond-Poosz_bikeshop-no_205
Arrangøren forklarer for den gamle mester Rune Høydahl (i United Bakeries-drakt) og den mulige arvtakeren, Carl Fredrik Hagen, etter løpet. Foto: Raymond Poosz, bikehop.no

Dermed ble Greg Saw utropt som vinner. Men for Carl Fredrik Hagen var det likevel en flott avslutning på en fantastisk sesong. Nå blir det en litt roligere periode med lett og lystbetont trening. Men Hagen tar seg likevel ikke helt fri.

– Jeg skal kjøre Norges-Cup i cyclo-cross om to uker. Også blir det NM i samme gren i Tønsberg i november, forteller Carl Fredrik til Sportsmanden.

Det er heller ingen grunn til å være inaktiv for sykkelentusiaster og mosjonister. Hagen forteller om supre forhold i Sørmarka om dagen for stisykling, og oppfordrer folk til å komme seg ut og bruke sykkelen, også nå på høsten.

Les mer på bloggen til Carl Fredrik Hagen.

 

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!

One thought on “Men sykkelsesongen var ikke over…

Kommentarfeltet er stengt