Carl Fredrik HagenSykling

NM-gull til Fiskvik og Løvset – Hagen vant NorgesCupen

NorgesCupen i terreng maratonsykling ble avsluttet med det 5. og siste rittet på lørdag. Skarverittet var samtidig norgesmesterskap. Det ble utfordrende forhold med mye vind, og en litt overraskende vinner i Anders Fiskvik, foran Bersvenn Støen og veteran og tittelforsvarer Lars Ragnar Manengen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Norgesmester for damene ble forhåndsfavoritt og Birken-vinner Borghild Løvset, med Mari Rønnes og Hildegunn Hovdenak på sølv og bronse.

Norges-Cupvinner maraton 2013!!:) Digg med gul trøye!:) Hadde ikke kanonbein i dag, så ble 4.plass i NM. Grattis til Anders med gullet! Tusen takk til sponsorene mine som har støttet meg i hele år, spesielt takk til Oslo Sportslager!(Bildet og tekst er hentet fra Carl Fredrik Hagen sin Facebookside.)
Norges-Cupvinner maraton 2013!!:) Digg med gul trøye!:) Hadde ikke kanonbein i dag, så ble 4.plass i NM. Grattis til Anders med gullet! Tusen takk til sponsorene mine som har støttet meg i hele år, spesielt takk til Oslo Sportslager!
(Bildet og billedtekst er hentet fra Carl Fredrik Hagen sin Facebookside.)

Det var også knyttet stor spenning til hvem som skulle stikke av med sammenlagtseieren i NorgesCupen. Unge Carl Fredrik Hagen hadde den gule ledertrøyen før avslutningsrittet, men har slitt med skader på sensommeren. Men heldigvis for Hagen, så ble han kvitt kneproblemene tidsnok. Fjerdeplass i Skarverittet holdt til sammenlagtseier etter en skikkelig gjennombruddsesong for den lovende Oslo Sportslager-syklisten.

Rapport fra det utfordrende Skarverittet:

Vi fullførte med stil – trass i utfordringer

– Pressemelding – 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– En ting er sikkert, hadde vi ikke vært så erfarne som vi er, hadde kunne dette gått mye verre. Jeg er glad vi har så mye flinke folk i staben. Hver eneste en har vært utrolig viktig i dag.. Det sier pressesjefen i Skarverittet, Kevin Eikrehagen.

– Dagen startet utrolig bra, men så fikk vi en del utfordringer underveis som jeg synes vi takler utmerket ut fra forholdene. Det er alltid utfordringer rundt det å håndtere et så teknisk arrangement når vinden kommer. Det er godt vi er erfarne nok til å forberede oss på dette. Løypemerkinger var festet skikkelig, og store seil var bardunert. Og når vinden kom reiv vi av alle reklameseil. Det kan være farlig dersom vinden tar tak i sperregjerdene..

Tidtagningen var det beklageligvis også noe trøbbel med, men dette tok alle deltagere med stor forståelse og godt humør.
– Vi må jo ha skapt gode opplevelser underveis, når deltagerne er SÅ blide når de kommer i mål, selv med trøbbelet vi opplevde, smiler Eikrehagen

Norgesmesterskapet i år var uhyrlig spennende. Her greide arrangøren å opprettholde god oversikt over deltagerne ved hjelp av en følge-atv som stadig rapporterte inn til speaker. På forhånd var det lagt opp til taktikkeri på høyt nivå, og mange ville være med å spå hvem som kunne ha sjanse til å vinne. Blir det Manengen, Austad, Hagen eller kanskje Willmann som napper til seg mesterskapstrøya i år, undret mange? Men det ble ikke slik, det ble faktisk Anders Fiskvik fra Team Helios DBS racing team som trakk det aller lengste strået. En noe overraskende outsider. Han viste seg å være den sterkeste i dag, og vant fullt fortjent..

NM-Skarverittet-Fiskvik-GravdalFoto
Anders Fiskvik jubler og får gratulasjoner av lagkameratene etter et litt overraskende NM-gull på Geilo. Foto: Per Harald Gravdal – Gravdal Foto

På kvinnesiden derimot, var det ingen outsider som stakk av med seieren. Borghild Løvset fra Orkla CK tok på nytt med seg gullet, og mesterskapstrøya hjem.

– Det er imponerende å prestere på den måten Borghild og Anders gjør. Mangt ble sagt om løypa til Skarverittet før rittet, men jeg tror nok de er skjønt enige om at de fikk tatt seg skikkelig ut i dag! Det lå ryttere og heiv etter pusten overalt i målområdet. Vi som arrangør, er selvfølgelig imponert over innsatsen deltagerne legger ned i rittet. Så nå, med sesongavslutninga gjennomført, kan de virkelig ta en velfortjent hvil!

NM-Skarverittet-Løvsedt-GravdalFoto
Borghild Løvset grat av glede da hun vant Birkebeinerrittet for et par uker siden. Smilet går nesten rundt også her, da NM-gullet setter prikken over i-en for Løvset.
Foto: Per Harald Gravdal – Gravdal Foto

Dagens ritt endte opp med omtrent samme deltagerantall som i fjor, noe arrangøren ikke er helt fornøyd med.

– Vi skulle selvfølgelig ønsket oss flere. Vi har et apparat som er kapable til å håndtere veldig mange flere deltagere, men er tålmodige med at konseptet med sesongavslutning skal få satt seg skikkelig. Personlig ser jeg utrolig mange syklister som kommer tilbake år etter år. Da gjør vi noe riktig! Vi gleder oss allerede til neste år! Da håper vi det «smeller» på deltagersiden!, avslutter Eikrehagen

Bilder o.l. kommer når vi har fått de fra de to fotografene våre! Og IKKE glem sendingen fra rittet på SYKKELEKSTRA på Tv2 sport på onsdag!

Hjemmeside med resultater

– – – –

Sidene til Norges Cykleforbund er p.t. nede grunnet planlagt vedlikeholdsarbeid. Kanskje litt dårlig planlegging? Men den er nok oppe igjen snart, med oversikter over alle rittene i årets NorgesCup.

Sportsmanden kommer tilbake med litt mer fra sykkelfinalen på Geilo når Carl Fredrik Hagen har fått oppdatert bloggen sin om ikke lenge.

 

sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

2 thoughts on “NM-gull til Fiskvik og Løvset – Hagen vant NorgesCupen

Kommentarfeltet er stengt