NM duatlon: Sylta, Foss og blogg!

Nå oppdatert og med flere bilder!

Norgesmester på maraton, Øystein Sylta, kan nå også kalle seg norgesmester i duatlon. Og selvsagt avgjorde han på de to løpsetappene på hhv 8,5 km og 3,4 km. Det ble sølv til Carl Fredrik Hagen for tredje år på rad, mens bronsen gikk til Kristian Monsen. Nest raskeste tid hadde imidlertid juniorvinner Gustav Iden. Line Foss vant en spennende kamp om gullet i dameklassen med veteranen Kristin Lie.

NM-duathlon-2013_Sylta_Dag-Oliver-Triathlonforbundet
Øystein Sylta vinner NM i duatlon på Greverud i Oppegård.
Foto: Dag Oliver, som har lagt ut en flott billedserie på Triathlonforbundet sine Facebooksider.

Den bebudede lokalduellen mellom Hagen og Arne Post ble det imidlertid ingen ting av, da Post dessverre måtte kaste inn håndkleet etter oppvarmingen. Han sliter med en vond legg som ikke var forenlig med løping i dag. Dermed ble det opp til Hagen å forsvare arrangørkommunen Oppegård sin ære. Men selv om Hagen syklet meget bra, og dessuten ladet opp med seier i Follotrimmen på torsdag, så ble Sylta sine løpsferdigheter for sterke. Men Hagen gjorde et ærlig forsøk på syklingen.

– Jeg følte selv jeg hadde skikkelig bra trøkk på syklingen og beina lystret. Positive sekunderinger gav ekstra krefter for hver runde. Jeg tok inn 30-40 sekunder på teten hver runde. På nest siste runde tok jeg igjen Kristian Monsen, og hadde et håp om å snart ta igjen Sylta. Men han hadde en for stor luke etter løpingen og det ble for kort sykkeldistanse med 35 km, når 4-5 minutter skulle tas igjen, skriver Carl Fredrik Hagen på bloggen sin. Les mer HER.

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)
NM-duathlon-2013_CFHagen-sykling-bloggen
Full fart med tungen ute og los på teten, men det ble for langt frem for Carl Fredrik Hagen. Bildet er lånt fra bloggen hans.

I tillegg har Sylta forbedret seg mye på syklingen, etter bronsemedaljen i fjorårets NM.
Tittelforsvarer Lars Petter Stormo punkterte og fikk løpet sitt ødelagt, men ble likevel nr 6 i seniorklassen.

NM-duathlon-2013_Pallen-menn
Seierspallen, med ombyttet sølv- og bronseplass. Fra venstre Kristian Monsen, Øystein Sylta og Carl Fredrik Hagen. Foto: Svein Hagen


Line Foss ble norgesmester i dameklassen, drøye minuttet foran NM-grossisten og veteranen Kristin Lie. De to var i en egen klasse. Tine Hiorth Schøyen tok bronsen.

Dagens beste prestasjon stod imidlertid trolig Gustav Iden fra Åsane for. Talentet fra Bergen ble junior norgesmester på en tid som ville gitt sølv i seniorenes mesterskap, bare 1.34 bak Øysten Sylta. Så til neste år kan det kanskje bli enda tøffere kamp om NM-tittelen!

NM-duathlon-2013_Pallen-damer
Seierspallen damer, fra venstre Tine Hiorth Schøyen (bronse), Line Foss (gull) og Kristin Lie, (sølv). Foto: Svein Hagen
NM-duathlon-2013_Royal-Sport2
Royal Sport er den dominerende klubben i triatlon og duatlon i Norge. I lagkonkurransen er det de beste tidene uavhengig av aldersklasse som gjelder. Så selv med uhell til fjorårets norgesmester Lars Petter Stormo, ble det et klart laggull til Royal Sport ved Carl Fredrik Hagen (3.beste tid totalt), Even Chiodera, norgesmester i Master klasse 40-49 år som i tillegg hadde 6.beste tid totalt, og Jarle Wermskog, som hadde 7.beste tid totalt. Stormo hadde for øvrig 10.beste tid i mål.
Foto: Svein Hagen
NM-duathlon-2013_Hagen-Post-int2
Det ble ingen lokalduell mellom treningskompisene Arne Post og Carl Fredrik Hagen, gull- og sølvvinner fra NM i vintertriatlon tidligere i år. Men broder Jann Post representerte familien på vanlig, fortreffelig vis som inspirert speaker nesten på hjemmebane. Her intervjuer han Hagen etter konkurransen. Foto: Svein Hagen.

Resultater senior og klassevis

Les også reportasjene til de to sølvvinnerne på bloggene deres:

Car Fredrik Hagen:  Sølv i NM duathlon

Kristin Lie: Duathlon – hva er det?

 

sportsmanden.no
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2013
0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

2 thoughts on “NM duatlon: Sylta, Foss og blogg!

Kommentarfeltet er stengt