Duatlon

Gustav Iden og Charlotte Knudsen vant NM

Nå med 30 NYE BILDER fra syklingen og løpingen!

Regnfylt norgesmesterskap i duathlon i Oppegård

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Bergenseren Gustav Iden fra Åsane CK vant en klar seier i dagens norgesmesterskap i duathlon, som for andre år på rad ble arrangert i Oppegård. Det ble dobbeltseier til Bergen da Casper Stornes fra Bergen Triathlon Club kapret sølvmedaljen knepent foran veteranen Even Chiodera fra Royal Sport.

Mennenes kamp

SAMSUNG CSC
Det var fuktig, men flott i området rundt Østre Greverud Idrettspark. Gustav Iden stormer avgårde i ensom majestet den siste løpsrunden á 1,7 km. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden.no)

Den meget lovende triatleten fra Åsane tok kommandoen allerede fra den første løpeetappen på 8,5 km, med start fra Østre Greverud Idrettspark kl 10, i det himmelens sluser åpnet seg og innledet dagens våteste timer. Men bergensere og regn hører jo sammen, så Iden følte seg kanskje enda mer på hjemmebane da? Han så seg i hvert fall aldri tilbake og vant klart, med drøye 4 minutters margin til slutt.

– Det gikk greit, jeg er godt fornøyd. Målet for sesongen er EM og VM, sa den ambisiøse vinneren selv til Sportsmanden i målområdet etterpå.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Det var langt mer spennende i kampen om de andre medaljene, der Even Chiodera etter en sterk sykkeletappe så ut til å kunne kapre en litt overraskende sølvmedalje. Men bakfra kom en annen bergenser jagende i regnet, og Casper Stornes ble til slutt for sterk og knep sølvet, uten at Chiodera så ut til å være lei seg av den grunn. Han var nemlig den som jublet mest over mål etter å ha holdt lagkamerat Lars Petter Stormo bak seg og sikret bronsen.

– Det var overraskende, sa en glad bronsevinner da han ble gratulert med medaljen.

SAMSUNG CSC
Even Chiodera ligger her fortsatt på sølvplass, og er strålende fornøyd med å gå mot en NM-medalje. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden.no)
SAMSUNG CSC
Casper Stornes kommer imidlertid jagende fort bakfra. Han har passert Lars Petter Stormo og tar innpå Chiodera i kamp om sølvmedaljen.
SAMSUNG CSC
Terrengsyklist Lars Petter Stormo lå på bronseplass etter syklingen, men blir til slutt nummer fire.
SAMSUNG CSC
Jarle Wermskog i fint driv på vei mot 5.plass og lag-gull med Royal Sport sammen med Chiodera og Stormo.
SAMSUNG CSC
Sigbjørn Fønnebø Møystad fra Tønsberg Triathlon Club vinker til noen kjente på vei mot 6.plassen i NM. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden.no)
SAMSUNG CSC
Meritterte Arne Post er for lengst trappet ned og sliter i tillegg litt med leggen. Men her er han på vei til 7.plass totalt og som bestemann for arrangøren Oppegård IL, som tok en gledelig sølvmedalje i lagkonkurransen med Post, Thomas Gifstad og Preben Langdal på laget. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden.no)
SAMSUNG CSC
NORGESMESTER MASTER I 40-49 år: Erik Blom-Dahl blir bestemann fra den andre arrangørklubben, Kolbotn Sykkelklubb, og har 9.beste tid totalt.

 

Medaljevinnerne i mål! 

SAMSUNG CSC
Gustav Iden kan koste på seg et smil i det han passerer målstreken til klar seier og sitt første NM-gull. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden.no)
SAMSUNG CSC
SØLV: Yes, den satt! Casper Stornes er svært fornøyd med å ha passert Even Chiodera mot slutten av siste løpsetappe og kaprer sølvmedaljen. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden.no)
SAMSUNG CSC
Even Chiodera var likevel kanskje den gladeste etter å ha overrasket seg selv med bronsemedaljen. Han syklet svært sterkt, men viste muskler helt til målstreken! (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden.no)
SAMSUNG CSC
Men det var altså unggutten Gustav Iden som hadde de raskeste musklene og kunne juble som norgesmester 2014! (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden.no)
SAMSUNG CSC
Tre blide NM-medaljører på Østre Greverud; Fra venstre Even Chiodera (bronse), Gustav Iden (gull) og Casper Stornes (sølv) – Foto: Frode Monsen, Sportsmanden.no

Kvinnekampen

Det var langt jevnere i kampen om kvinnenes NM-tittel, der det vekslet om ledelsen og Charlotte Knudsen fra Royal Sport og Brita Cecilie Mustad fra Langesund Tri løp likt ut etter sykkeletappen. Knudsen viste seg som den sterkeste til slutt og vant med 17 sekunders margin til Mustad, mens fjorårsvinner Line Foss tok bronsen.

SAMSUNG CSC
Charlotte Knudsen fra Royal Sport på vei mot NM-gull. Hun løp omtrent likt ut med Brita Mustad etter sykkeletappen og leder her med et par sekunder ut på sisterunden, men er langtfra sikker på seier.. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden.no)
SAMSUNG CSC
Brita Cecilie Mustad fra Langesund Tri passerer bare noen få sekunder bak Knudsen. Men det blir for tøft for Mustad å innhente gullvinneren, og til slutt er hun 17 sekunder bak i mål til sølvmedalje. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden.no)
SAMSUNG CSC
Fjorårsvinner Line Foss måtte ta til takke med bronsen i år, men var godt fornøyd med det etter at Lanzarote Ironman for ikke mange ukene siden nok fortsatt satt litt i kroppen. Dermed ble det to bronsemedaljer til samboerparet Foss og Chiodera. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden.no)
SAMSUNG CSC
Ingvild Engesland ledet etter den første løpsetappen, men hun var ikke like god i syklingen. Her er hun på den avsluttende løpsetappen og sikrer fjerdeplassen. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden.no)
SAMSUNG CSC
-Du aner ikke hvor kaldt det er! ropte Kristin Lie da hun passerte. Veteranen Kristin Lie hadde en tung dag og syntes altså attpåtil at det var veldig kaldt, der hun løp. Hun kommer minuttet etter Engesland i mål til 5.plass i seniorklassen. Hadde hun valgt å stille i masterklassen, så hadde hun tatt hjem NM-gullet i klasse 40-49 år med over 14 minutters margin. Men for tidenes desidert mest meritterte NM-medaljør på triathlon er det fortsatt senior som gjelder… (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden.no)

Flere bilder – med noen sykkelglimt først i tilfeldig rekkefølge

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Så flere glimt fra siste løpsetappe, der deltakerne løp runder á 1,7 km og følgelig dukket opp flere ganger foran speakerbua og idrettsanlegget på Østre Greverud 

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

For andre år på rad har Oppegård IL og Kolbotn Sykkelklubb i fellesskap arrangert et flott NM i duathlon. Begge ganger ledsaget trygt i havn av en særdeles dyktig lokal speaker: 

SAMSUNG CSC

RESULTATER

Her er rapport fra NM i fjor, der Øystein Sylta og Line Foss vant.

 

sportsmanden.no 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

3 thoughts on “Gustav Iden og Charlotte Knudsen vant NM

Kommentarfeltet er stengt