Carl Fredrik HagenDuatlonFolloVintertriatlonXtra

Hedring av Oppegård-helter

Se film og bilder – og to som manglet…

Oppegård kommune har en flott tradisjon med en årlig tilstelning der de gjør stas på «kultur- og idrettsutøvere med tilhørighet til Oppegård kommune, som har markert seg meget godt dette året – både nasjonalt og internasjonalt.» Kravet for idrettsutøverne er NM-gull eller medalje fra internasjonale mesterskap. Dette er en tradisjon som utøverne selv setter veldig stor pris på, og som alltid deles ut på høytidelig vis av ordføreren, ledsaget av underholdning og påfølgende servering.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

I den nylig avholdte markeringen for idrettsåret 2013, ble følgende utøvere fra kondisjonsidrettene hedret (med link til reportasjer på Sportsnmanden):

Triathlon/Duathlon
Arne Post – Norgesmester vintertriathlon og sølv i VM stafett i vintertriathlon

Carl Fredrik Hagen – Gull individuelt og sølv i mixed stafett i U23-VM i vintertriathlon,  norgesmester i lag i vintertriathlonNorgesmester i lag i duathlon.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Carl-Fredrik-Hagen_Arne-Post
Arne Post (t.h.) og Carl Fredrik Hagen tok gull og sølv i NM i vintertriathlon i 2013. Post ble hedret for rundt 10.gang av kommunen, mens Hagen ikke ble hedret for sin sammenlagtseier i Norgescupen i terrengsykling, men for sine bravader i vintertriathlon og duathlon. (Foto: Privat)

Ski
Eirik Bye – Norgesmester for synshemmede på 15 km klassisk, 15 km fri teknikk og jr. sprint 0,6 km.

Eirik-Bye_Oppegaard_Svaksynt
Svaksynte Eirik Bye med ledsager på vei til NM-gull på 15 km klassisk på Gåsbu i fjor, med masse tilskuere og stor stemning. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)


Friidrett

Svein Arne Sølvberg – Norgesmester i terrengløp 3 km og 6 km, baneløp 3000 og 5000 m, halvmaraton. Nordisk mester på 5000 og 10.000 m bane for veteraner.

Vidar Nilsen – Norgesmester maraton klasse 50-54 år

Vidar-og-Svein
To veteraner som ikke ruster. Vidar Nilsen tok i 2013 sitt 7.norgesmesterskap på maraton for veteraner, mens Svein Sølvberg gjorde rent bord med ikke mindre enn 7 gull i NM og Nordisk. (Foto: Frode Monsen)

Sykling
Sissel Vien – Sølv i veteran-VM i sykkel – temporitt

VM-Masters-2013-Sissel-Vien-sølv-tempo
Det ble VM-sølv i Master 50-59 på tempo i Sør-Afrika til nylig hjemvendte Sissel Vien. (Foto: Privat)

 

Her kan du se videoglimt fra prisutdelingen til fri-idrett og sykling, som var samtidig «på podiet». Foruten Svein Arne Sølvberg, Vidar Nilsen og Sissel Vien, er det moren til sleggekaster Katja Vangsnes, som mottok prisen som Norgesmester i slegge for junior U23 på datterens vegne. Videoen er tatt av Tove Sølvberg og er hentet fra hjemmesiden sveinarne.no

Men her er to som ble uteglemt…

Det er mange dyktige utøvere i idrettskommunen Oppegård og kanskje ikke så lett for kommunen å ha full oversikt og få med seg alle mesterne i alle idretter. Det hender derfor at det glipper litt og ikke alle norgesmesterne blir invitert. I hvert fall to mann ble denne gangen utelatt fra «det gode selskap», til tross for at Sportsmanden vet at begge var meldt inn til kommunen. At de likevel ikke ble invitert, skyldes helt sikkert en forglemmelse, men her bør kommunen være enda grundigere og flinkere til å snappe opp alle tilbakemeldinger og få med seg alle sammen. Æres den som æres bør – og alle som er kvalifisert! Vi tillater oss derfor å legge til følgende to utøvere fra kondisjonsidretter på listen over de som skulle blitt hedret denne kvelden:

Erik Guldhav –  Norgesmester i triathlon, master 1 (klasse 40-49 år)

Erik løp
Erik Guldhav på vei til NM-gull i Master 1 på Sogsvann. (Foto: Dag Oliver)

Erik hadde en meget sterk sesong i fjor der han også ble nr 10 i VM Masters (45) på normaldistanse i London, var nest beste nordmann uavhengig av alder i VM Ironman på Hawaii og er ellers en sentral figur i svømmemiljøet i kommunen, nå som konstituert leder av KIL svømming.

Johnny TørklepNorgesmester på rulleski, klasse 60-64 år.

Rulleskirenn-Rudskogen-2013-Johnny-Tørklep-KONDIS
Ikke for pyser. John Einar Tørklep trener og konkurrerer stort sett mot langt yngre løpere, som her på Rudskogen. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

John Einar Tørklep har for øvrig også i en årrekke vært en av de store ildsjelene i friidretten i Oppegård Idrettslag, både som løper og tilrettelegger, og har sin del av æren for den utrolige historien om hvordan Oppegåd IL ble en av  landets beste friidrettsklubber.

Mer om selve kvelden og oversikt over alle som ble hedret på kommunens hjemmeside her.

 

sportsmanden.no
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -