Vintertriatlon

Arne Post beholdt tronen i vintertriathlon

Treningskameratene og naboene Arne Post og Carl Fredrik Hagen vant gull og sølv i NM i vintertriathlon på Lygna i dag.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Medaljørene i NM i vintertriathlon 2013. Gull til Arne Post, Oppegård IL, sølv til Carl Fredrik Hagen, Royal Sport og bronse til Kristian Monsen, Eidsvoll Sykkelklubb.
Foto: Carl Fredrik Hagen, privat

De «gamle» er fortsatt eldst! Hvis man kan kalle en kar som fortsatt er i 20-årene for «gammel». Men Arne Post er en av verdens mest erfarne og meritterte vintertriatleter, og beviste nok en gang at han behersker denne spesielle øvelsen, da han i dag på ny ble norgesmester på Lygna.

Men Carl Fredrik Hagen nærmer seg! Unggutten, som blogger på Sportsmanden, bet virkelig godt fra seg. Og kunne trolig gitt Post kamp helt til målstreken, hadde det ikke vært for uhell med sykkelen.

 Nå kan du også lese Carl Fredrik sin egen beretning på bloggen sin 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Arne og Kristian (Monsen) løp fort. Jeg var vel ca minuttet bak etter løpingen, med Øivind (Bjerkseth) rett bak. Ut på syklingen «gunnet» jeg på. Hadde knallbein og det gikk FORT! Kristian ble tatt igjen og ut på siste runde var jeg bare 10 sekunder bak Arne. På toppen var jeg nesten på bakhjulet hans, men giret hengte seg helt opp! Jeg måtte av sykkelen og fikse og mekke. Tre ganger måtte jeg av sykkelen, og det var bare 1 km til veksling, forteller Carl Fredrik til Sportsmanden.

Carl Fredrik Hagen underveis på åpningsetappen, løping, med Øyvind Bjerkseth hakk i hæl. Selv om han er en meget god løper, ble det minuttet opp til Arne Post før veksling til sykkel. Også Kristian Monsen har sin sterkeste øvelse i løping, og lå på andreplass etter åpningsetappen. Som det fremgår, var det meget kaldt og det gjaldt å beskytte seg mot kulden, men ellers var det fine forhold med faste spor.
Foto: Carl Fredrik Hagen, privat

 

Arne Post, som var meget godt fornøyd både med seieren og med syklingen i dag, er veteranen som går for Oppegård IL, men er fra nabokommunen Ski. Carl Fredrik Hagen er unggutten (21) fra Oppegård kommune, som går for Royal Sport. Sammen trener de en del, særlig på sykkel, med ikke så rent lite prestisje. Finansavisen har bl.a omtalt de interne «treningskonkurransene» som loggføres på Strava.com.

Arne er fortsatt den mest meritterte av de to, i vintertriathlonsammenheng en av de beste noensinne, med både VM-titler og EM-titler på merittlisten. Carl Fredrik debuterte med bronse i U-23 VM i 2011, og gjentok bedriften i fjor.

De er begge også ivrige langløpere. Arne har i flere år yppet seg mot Norgeseliten i Birken og vunnet mange renn, som Holmenkollmarsjen og Finansavisenrennet, og senest i NM for to år siden ble det en sterk 4.plass i 30 km med skibytte. Post har nå trappet ned etter å ha manglet det siste lille steget som skulle ta han helt opp i Norgeseliten.

Hagen på sin side er fortsatt i starten av karrieren og er topp motivert for videre satsing.

– Synd med giret, for det kunne blitt en spennende fight. Men det blir ny duell i VM i Cogne i Italia i slutten av februar, forteller Carl Fredrik videre.

Han tapte ikke mer enn 27 sekunder på den avsluttende skidelen til Post, som tok en velfortjent gullmedalje, mens Carl Fredrik hadde god kontroll på sølvmedaljen. Bronsen gikk til Kristian Monsen, Eidsvoll Sykkelklubb.

 

Etter et meget bra langrenn, kunne Carl Fredrik Hagen sikre sølvmedaljen i NM. Fra før har han også sølv fra NM i duathlon.
Foto: Carl Fredrik Hagen, privat

 

Norgesmester for damer ble Elisabeth Sveum, etter en spennede duell og spurtseier over Hanne Trønnes, mens bronsen gikk til Ingrid Lorvik.

Fullstendige resultater finner du på hjemmesiden til Brandbu IF.

 


sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -