FolloLangrennTurrenn

Thomas Gifstad knallet til i Stenfjellrunden – uten børse

Den lovende skiskytteren vant Stenfjellrunden. Og Arne Post sørget for to langrennsseire til Oppegård i helgen etter sin tredje strake seier i Bærumsmarka Rundt/Finansavisenrennet!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Nå er riktignok Post fra Langhus og nabokommunen Ski og representerer Kjelsås og Team SKIGO i langrenn, men i løping og multisport har han alltid representert moderklubben Oppegård IL. Det gjør Thomas Gifstad også, som overraskende gikk helt til topps i turrennklassikeren Stenfjellrunden over 42,5 km på lørdag.

20-åringen bruker egentlig denne sesongen på å bygge seg opp igjen, etter at hele fjorårssesongen ble fullstendig spolert av en svært alvorlig og kraftig variant av kyssesyken. Thomas var helt utslått i flere måneder og hadde alt annet enn trening og skiskyting å tenke på.

Thomas Gifstad i fint driv under 15 km fristil i NM på Gåsbu.
Foto: Bjørn Hytjanstorp

Han ble satt så mye tilbake at han fortsatt bare trener  50 % av det «normale», for å bygge seg sakte, men sikkert opp igjen. Men det var aldri snakk om å gi opp, og nå begynner resultatene allerede å komme for den ambisiøse skiskytteren, som fikk en etterlengtet opptur under langrenns-NM på Gåsbu, der han gjorde sine saker meget bra på 15 kilometer frisitil med 65.plass.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Neste år skal jeg være blant de 20 beste, sa en meget fornøyd Gifstad til Sportsmanden rett etter løpet. Avstanden opp til topp 20 var bare 1.45, så det bør absolutt være mulig hvis fremgangen fortsetter.

Og fremgangen fortsatte så absolutt med seieren i Stenfjellrunden. Det til tross for at Thomas hadde fått beskjed av treneren om ikke å gå helt i kjelleren.

Thomas var fornøyd. Han satset på litt ekstra feste og hadde spikerfeste, forklarer pappa Tron Gifstad til Sportsmanden. Han forteller også at Thomas måtte starte litt bak og brukte 2 kilometer på å komme opp i tetgruppa. Deretter gikk det ganske lett og han gikk mest i sone 2 underveis i løpet.

Siden Thomas hadde spikerfeste, så rykket han i motbakken ca 2 kilometer før mål og fikk luke med en gang. Derfra og inn bare sikret han seieren, sier Gifstad senior.

Vinnertiden ble 2.06.59. Vegard Øie fra Nordbygda var bare 4 sekunder bak, mens tredjeplassen gikk til Mats Breda fra Sande SK, 40 sekunder bak vinneren.

 

Thomas Gifstad smiler lurt etter NM på Gåsbu. Det var tydelig at han hadde noe på gang, selv om det først er til neste år han planlegger å være tilbake for fullt.
Foto: Sportsmanden.no

Gifstad var ikke klar over at det var satt opp bonuspremie til den første som gikk Stenfjellrunden på under 2 timer.

– Ryktene sier at det kan ha vært disponering av bil i ett år. Men Thomas gikk kontrollert, da treneren ba ham om dette, siden han er inne i oppkjøring til NM skiskyting om 2 uker, sier Tron Gifstad.

Dermed ble det heller ingen løyperekord, men det hadde kanskje vært for mye av det gode. For det er jo først til neste år at Thomas Gifstad skal være tilbake for fullt!

 

 

Vinneren selv syntes for øvrig at det var et flott renn, med fine spor og bra med drikke underveis. Det var gøy å føle at han hadde full kontroll hele veien og han håper nå at seieren holder til en plass i eliteklassen i Birken.

Damevinner ble Sofie Johansson fra Nordbygda på 2.29.16, mens den kortere rundløypen på 23 km ble vunnet av Even Brøndbo Dahl, Hamar Skiklubb og Marion Huber, Tynset IF.

Det var over 1000 påmeldte og 930 som startet i Stenfjellrunden i det praktfulle været i Vangsåsen.

At Arne Post vant Bærumsmarka Rundt/Finansavisenrennet var kanskje ikke like overraskende, selv om Post har trappet betydelig ned i år etter fullført utdannelse og ny jobb og vel nærmest er som supermosjonist å regne. For Post har vunnet det 25 km lange rennet de to første årene det har vært arrangert og fullførte dermed «trippelen» på lørdag!

I fjor vant Post med nesten to minutter foran landslagsløper Tord Asle Gjerdalen, og selv om Arne ikke har samme kapasitet i år, så flyter han fortsatt på mange års seriøs satsing og en godt opparbeidet «motor». Og selv om treningsdosene bare har vært en brøkdel av det han har lagt ned tidligere, har Post oppnådd gode resultater i vinter også, senest med 18.plass fra 30 km skiathlon i NM forrige helg.

Vinnertiden var 1.10.08, mens Stian Remseth Andresen kom på andreplass, 22 sekunder bak Post.

Les også: Arne Post beholdt tronen i vintertrialthlon.

Arne Post (t.h.) har vunnet alle de tre utgavene av Finansavisenrennet! Her etter kongepokal og norgesmestertittel i vintertriathlon i år, for øvrig foran enda en løper fra Oppegård, Carl Fredrik Hagen (t.v.)
Foto: Carl Fredrik Hagen privat

 

Soleklar damevinner med over 10 minutters margin var storesøster Weng, Merete, som viste at formen er bra. Hun gikk førsteetappen da IL BUL ble nr 4 i NM-stafetten og vant det nye Skeikampenrennet tidligere i vinter.

Les også mor og datter raskest på Skeikampen

 

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -