LangrennStor-Oslo

Gifstad og Bjerkreim Nilsen vant tradisjonsrike Sørkedalsrennet

Det tradisjonsrike Sørkedalsrennet skulle egentlig ha gått 5 januar, men måtte utsettes pga snøforholdene og satt opp igjen 23. februar. Løypa gikk fra Skansebakken til Heggeliseter og tilbake igjen, totalt ca 25 km, og ble arrangert for 35.gang.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Årets renn ble en tåkete fornøyelse, og mange slet litt med bakglatte ski oppover Gopletjernsbakkene. Men det var veldig god fart på løperene! Det var fine spor hele veien, som holdt til siste løper hadde gjennomført, oppsummerer arrangøren på hjemmesiden. 

Aller raskest var skiskytter Thomas Gifstad fra Oppegård IL, som vant på tiden 1.18.05.

Sterk seier til Thomas Giftsad i Sørkedalsrennet. (Foto: arrangøren)
Sterk seier til Thomas Gifstad i Sørkedalsrennet. (Foto: arrangøren)

– Det var tåke, 2 varmegrader, nysnø og et utfordrende føre. I tillegg var det usikkert om det var tørrere på toppen. Derfor ble zero ski sjekket mot klister. Zero hadde fantastisk glid, men litt usikkert feste, mens klister satt som spikret, forteller faren til vinneren, Tron Gifstad til Sportsmanden.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Thomas valgte klister som føltes mest sikkert, og hadde fantastiske ski. Han gikk på en blanding av Start universal og Rhode Rossa spesial. Thomas staket seg ut av stadion og tok teten. Han var også først på Heggeliseter, tett fulgt av en gruppe på seks mann. De holdt følge ned igjen, men en kilometer før mål rykket Thomas i en liten motbakke og fikk en luke. Inn til mål staket Thomas kraftig på og øket ledelsen til ca 300 meter, forteller Gifstad senior.

Dermed gjentok junior bedriften fra Stenfjellrunden i fjor, som han også vant.

Raskeste dame var konkurranseglade Inger Liv Bjerkreim Nilsen fra Rustad IL. Mens treningsvenninnene Marit Bjørgen og Therese Johaug tok dobbeltseier på 3-mila i OL da norske jubeljenter tapetserte pallen i Sotsji, vant Inger Liv Sørkedalsrennet på tiden 1.23.48. Bjerkreim Nilsen vant også Holmenkollmarsjen for noen uker siden, og har i vinter fortsatt der hun slapp i sommer, da hun vant en rekke løp og konkurranser med Norseman Xtreme Triathlon og Skåla Opp som de gjeveste.

Inger Liv Bjerkreim Nilsen konkurrerer året rundt, og står ofte øverst på seierspallen, om det er løp, motbakkeløp, triathlon eller langrenn det er snakk om. (Foto: arrangøren)
Inger Liv Bjerkreim Nilsen konkurrerer året rundt og står ofte øverst på seierspallen, om det er løp, motbakkeløp, triathlon eller langrenn det er snakk om. (Foto: arrangøren)

Bjerkreim Nilsen og Gifstad hadde for øvrig også et artig nappetak i Furumomila i høst, der Gifstad slet mer med å komme først av dem til mål i det som endte i et spurtoppgjør. Og også da var Bjerkreim Nilsen aller raskeste dame. Gifstad på sin side måtte da nøye seg med en 17.plass, og trives nok langt bedre med ski på beina, og aller helst med børse på ryggen i tillegg.

Christian Westgaard fra Rustad IL ble kun slått av sin tidligere klubbkamerat og treningskamerat  Thomas Giftsad i klasse M21-25 år. Westgaard var 1.29 bak og ble nr 7 totalt i rennet. Her er han under NM på vang i fjor. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
Christian Westgaard fra Rustad IL ble kun slått av sin tidligere klubbkamerat og treningskamerat Thomas Gifstad i klasse M21-25 år i Sørkedalsrennet. Westgaard var 1.29 bak og ble nr 7 totalt. Her er han under NM på Vang i fjor. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Alle resultater

 

sportsmanden.no 

 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Gifstad og Bjerkreim Nilsen vant tradisjonsrike Sørkedalsrennet

Kommentarfeltet er stengt