LangrennMotbakkeløp

Nytt fjelløp og gammelt turrenn ved Gausta

Telemark byr på Gaustaløpet og nyskapningen Viking Challenge

I morgen går Telemarks eldste turrenn, det 45 km lange Gaustaløpet, av stabelen for 64.gang! Og arrangøren melder om plenty med snø og gode forhold.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Det er fine snøforhold i løypa, men værmeldingen tilsier at det er lurt å kle seg godt, står det blant annet å lese på hjemmesiden.

Med Gaustatoppen i siktet. (Foto: arrangøren)
Fra Gaustaløpet i fjor. (Foto: arrangøren)

Norges mest spektakulære fjell-løp?

Og til sommeren, lørdag 21. juni, lanseres det som arrangøren selv hevder blir Norges mest spektakulære fjell-løp, Viking Challenge, eller Gaustatoppen Opp.

– Rjukan og Gaustatoppen blir i sommer åsted for et nytt løp, som tar mål av seg å bli en heftig opplevelse for nordmenn og friluftsinteresserte europeere, heter det i pressemeldingen på hjemmesiden.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Lørdag 21. Juni får turglade mennesker og motbakkeentusiaster en ny utfordring i kalenderen, når Gaustatoppen skal bestiges fra to kanter med tidtaking og premiering til alle. De tøffeste kan bryne seg på 1600 høydemeters stigning fordelt på knappe elleve kilometer, med fellesstart i Rjukan sentrum. Den mer folkelige løypa går fra Staveroi, og byr på 800 høydemeters jevn stigning fordelt på fire kilometer. Her kan man delta som klubb, bedrift eller familie, med åpen start. Begge løypevalgene har felles målgang ved Gaustahytta på toppen, heter det.

Og arrangørene tar i bruk store ord for å beskrive dette nye motbakkeløpet, som utvilsomt blir et av de tøffeste i sitt slag i Norge:

– Ingen andre steder i Norge kan tilby den samme brutale og vakre integrasjonen av by og fjell som Rjukan og Gaustatoppen. Rett og slett storslått, hvor et velkjent landemerke som Gaustatoppen er omringet med moderne infrastruktur som gjør det mulig å arrangere et motbakkeløp av dette slaget. Løypevalgene spenner fra en virkelig tøff utfordring for de seigeste, til en overkommelig fjelltur for de aller fleste, forteller Endre Løvaas i mediebyrået Starcom, som er engasjert av Viking Fottøy AS i prosjekteringen.

Med Gaustatoppen i sikte! (Foto: arrangøren)
Med Gaustatoppen i sikte! (Foto: arrangøren)

Rjukan IL friidrett er teknisk arrangørpartner, og Ironman-veteran Tommy Storøygard er svært entusiastisk på vegne av Viking Challenge:

– Den lengste løypa må være en av de tøffeste i Europa når det kommer til terrengløp, og stigningen opp fra Rjukan og den siste delen fra Gausdalen og opp til toppen er mildt sagt krevende. Forventet vinnertid blir ren gjetning, men halvannen time kan kanskje være innenfor rekkevidde for de aller beste.

Hjemmeside for Viking Challenge mer mer info.

Se også Sportsmanden sin egen fane for artikler om motbakkeløp.

 

sportsmanden.no

 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -