Langrenn

Marit Bjørgen historisk!

Men Therese Johaug ga knallhard kamp om seieren!

NM på ski: Marit Bjørgen tok sitt 16. NM-gull da hun slo en hardt kjempende Therese Johaug i spurten på dagens 15 km med skibytte. Dermed har Bjørgen like mange gullmedaljer fra NM som legendene Oddvar Brå og Bente Skari.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
GULL: Marit Bjørgen tok sitt NM-gull nr 16 og tangerte Oddvar Brå og Bente Skari.
Her fra torsdagens renn. Foto: Bjørn Hytjanstorp

Therese Johaug dro knallhardt på skøyterundene, men måtte slippe Marit forbi i den siste lille bakken opp til stadion. Det ble skjebnesvangert. For med Bjørgen først inn på oppløpet skulle det normalt vært rått parti. Dt var det absolutt ikke, og Johaug gikk faktisk oppløpet raskest, hentet inn 4 av de 5 meterne hun lå bak, og Bjørgen måtte virkelig slite for å holde seg den nødvendige meteren foran Therese til målstreken. Hvordan det hadde gått hvis Johaug hadde klart å holde tetposisjonen opp den siste bakken får vi aldri vite, men hun har i hvert fall aldri truet Marit slik i en spurt.

– Jeg måtte kjempe og kjente at beina ikke var helt fine i dag, sa Bjørgen.

Therese Johaug var også veldig fornøyd med å gi Marit kamp helt til døren.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SØLV: Therese Johaug ga alt og har aldri vært nærmere Marit Bjørgen i en spurt.
Foto: Bjørn Hytjanstorp

 

Som ventet ble det en duell mellom de to store, selv om Heidi Weng gjorde et heroisk forsøk og hang på som en klegg på klassiskdelen. Men etter skibytte ble det tungt for Heidi, som var nesten minuttet bak i mål, men til en soleklar bronse.

BRONSE: Heidi Weng fra IL BUL tok bronsen. Hun kjempet tappert, men måtte etter hvert slippe superduoen i tet.
Foto: Bjørn Hytjanstorp

 

Hverken Kristin Størmer Steira, Astrid Uhrenholdt Jacobsen eller Marthe Kristoffersen stilte til start, og med Vibeke Skofterud også ute – hun har visst nok satt sesongpunktum! – så ble det  ganske tynt bak de beste. Martine Ek Hagen er trolig heller ikke i sin aller beste form, og ble spurtslått av gårsdagens vinner Maiken Caspersen Falla i kamp om 5.plassen, mens Astrid Øyre Slind nok er veldig fornøyd med en sterk 6.plass.

Resultater 

 

sportsmanden.no
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -