Langrenn

Knock-out seire til Falla og Golberg

NM på ski: Maiken Caspersen Falla fra Gjerdrum IL og Pål Golberg fra Gol IL ble norgesmestre i klassisk sprint på Gåla i dag etter rene utklassingsseire i finalen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

I likhet med Marit Bjørgen, kvallifiserte Falla seg for finalen med et nødskrik som «lucky looser», men i selve finalen var det en langt mer offensiv Maiken som tok kommandoen helt fra start. Da det i tillegg ble kluss i den siste skarpe svingen for de andre jentene i feltet, fikk Caspersen Falla en kjempeluke som hun faktisk økte inn til mål.

– Jeg har vært litt på defensiven i tidligere heat, så dette var kjempedeilig, jublet Falla etter seieren.

Maiken Caspersen Falla knuste alle i sprintfinalen i NM.
Her fra seieren i Romjulsrennet. (Foto: Frode Monsen)

Bjørgen lå sist inn i krappsvingen og så ut til å ende utenfor pallen, men plutselig åpnet det seg opp. Men hun måtte se seg spurtslått av en sprek Celine Brun-Lie i kampen om sølvet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Det var helt fantastiosk, jeg hadde ikke trodd det i det hele tatt!, sa Brun Lie etter å ha sikret seg et overraskende NM-sølv.

Pål Golberg så ut til å være inspirert av løpsopplegget til Falla, for også han styrte finalen fra start til mål. Han gjorde et rykk og fikk en luke over løypens høyeste punkt, og på fantastiske ski økte han i letterrenget, og kunne til slutt juble etter en ren parademarsj på oppløpet. Seiersmarginen var på hele 4 sekunder foran overraskelsesmannen Ånund Lid Byggland, Høydalsmo, som knep seg foran de to siste års sprintmester, Eirik Brandsdal fra Kjelsås.

Pål Golberg drar et felt under 15 km fri, der han ble nr 16. Dagen etter knuste han alle på den klassiske sprinten.
Foto: www.sportsmanden.no

Og var Astrid Uhrenholdt Jacobsen den mest uheldige i damefinalen, var Ola Vigen Hattestad ulykkesfuglen i herrefinalen, da han falt for eget grep som andremann på broen rett før oppløpet.

Et NM-gull henger alltid høyt, og der er i tillegg mye presisje, noe dagens vinner bekreftet i seiersintervjuet:

–  Det viktigste er ikke å vinne, men å slå Eirik! Og når jeg da i tillegg vinner, så er det jo dobbelt seier!, sa dagens suverene ener Pål Golberg. Ikke bare utklasset han alle i finalen, han hadde også suverent beste tid i prologen, hele 3,5 sekunder foran nr 2.

– Det er bare å bøye seg i støvet, Han var rå!, repliserte Eirik Brandsdal, mens en overlykkelig Ånund Lid Byggland, som kom nesten direkte fra U23-VM Librec, syntes det var utrolig stort med sølvmedaljen.

– Jeg hadde ikke trodd det på forhånd, sa han.

Gratulerer med medaljene!

 

 

sportsmanden.no 
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -