LangrennOppegård

Fredrik Glomsrud Stenersen med sterk innsats

På pallen i Konnerudrennet

På Konnerud utenfor Drammen ble det arrangert 10 km fristil sist lørdag. Thomas Gifstad var raskest i kommunen med 25.03 – tredje beste tid i seniorklassen og syvendeplass totalt – mens Sondre Haneberg, som var best fra Oppegård IL og klubbene i Follo, var ikke langt bak med 8.plass i klasse 19-20 år på 25.32.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

I klasse menn 18 år – som gikk 8 km – hadde Oppegård IL to mann inne på topp 10-listen. Fredrik Glomsrud Stenersen fikk delt femteplass på 20.38, mens Magnus Braathen Olsen ikke var langt bak med 20.52 på 10.plass.

På søndagens klassiske renn over samme distanse gikk det enda bedre for Fredrik Glomsrud Stenersen, som med 21.48 ble nummer tre – kun fire sekunder bak Lars Agnar Hjelmeset på andreplass. Lyder det etternavnet kjent, så er det ganske riktig sønn til tidligere verdensmester på femmila, Odd-Bjørn Hjelmeset. 

– Rennene i helgen var to renn jeg var ganske bra fornøyd med. Jeg klarte å gå teknisk bra på ski, og oppnådde de resultatene jeg ønsket, forteller Glomsrud Stenersen selv. Målet for sesongen er topp 10 sammenlagt i Norges Cupen og plassering blant de fem beste i noen enkeltrenn.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Også søndag fulgte Magnus Braathen Olsen fint opp, nå med 17.plass på 23.13.  

Resultater Konnerudrennet

GODT FORNØYD: Fredrik Glomsrud Stenersen gjorde det meget bra i Konnerudrennene. På forsidebildet er han på tredjeplass på premieutdelingen etter søndagens renn, med Martin Kirkeberg Mørk og Lars Agnar Hjelmeset på de to øverste trinnene. Her er han klar til dyst. (Foto og forsidebildet: Privat)

Klar for vintersesong i Oppegård

Så har vinteren kommet for fullt til kommunen. Langrennsarenaen på golfbanen har så smått åpnet den korte runden. Når man leser dette er forhåpentligvis traseen forlenget og aktiviteten på oppadgående kurs.

Oppegård IL sine grupper har for lengst startet langrennstreningen og sesongen. I helgen arrangerte klubben den årlige familiesamlingen på Nordseter. Helgen ble startet med en frivillig treningsøkt fredag ettermiddag for de først ankomne, før det var informasjonsmøte for alle gruppene. Deretter var det to økter lørdag og en økt søndag for de yngste, med mulighet for en andre økt for de litt eldre ungdommene over 13 år – i tillegg til mye sosialt samvær og hygge.

Oppegårdsprinten smeller sesongen i gang

– Søndag 6. januar smeller det igjen – på Golfbanen, Greverud. Da arrangeres Oppegårdsprinten 2019 – klassisk sprintrenn. Rennet inngår i SNØ-cup for 15-16 åringene. Vi kan garantere renn da skianlegget er et av anleggene hvor Skiforeningen produserer snø – og første skispor ble satt allerede 23. November 2018, står det å lese på Oppegård IL, Langrenn, sine hjemmesider. 

De yngste opp til 14 år går to heat hver, mens det for klasse 15-16 år, junior og senior blir både prolog, plasseringsheat, kvartfinaler, semifinaler og finale. 

Det er allerede bra muligheter for å trene langrenn på golfbanen på Greverud – og Skiforeningen garanterer for vinterens renn. (Foto: Frode Monsen) 

Klart for karusellrenn over nyttår

Skigruppen inviterer også til de årlige karusellrennene «for alle barn fra 0 til 100 år»! Dette er fire renn der det første går tirsdag 15.januar. Deretter blir det nye renn de tre påfølgende tirsdagene 22.januar, 29.januar og 5 februar.

– Snø og kuldegrader er på plass. Skigruppa kan igjen invitere til karusellrenn på Østre Greverud. Skiforeningen har jobbet iherdig med produksjon av snø. Hele løypa er straks klar og vi kan garantere gjennomføring av rennene, står det på hjemmesiden, der man allerede nå kan melde seg på.

Også i lysløypen fra Greverud til Fløisbonn er det oppkjørt – i første omgang med scooterspor. (Foto: Frode Monsen)

Spennende lokal skiskytterduell

Kommende helg arrangeres det Norgescuprenn i skiskyting på Lygna. Her kan det bli en spennende lokal duell mellom tidligere langrennsløper, nå skiskytter Erlend Hokholt, og tidligere skiskytter, nå langrennsløper Thomas Gifstad. Sistnevnte gjør altså her et aldri så lite comeback med bøsse på ryggen. Hvordan duellen går får vi svar på i neste uke avis.

Til helgen er det klart for ny duell mellom kommunens to frontfigurer vinterstid, Thomas Gifstad og Erlend Hokholt. Denne gangen i skiskyting. (Foto: Frode Monsen)

Alle sakene i Oppegård Avis kan du lese her. 


Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -