Historiske tilbakeblikkXtra

Sportsmanden 6 år – et tilbakeblikk

I dag er det 6 år siden Sportsmanden første gang «åpnet dørene» den 12.12.2012 kl 12. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Her er et lite tilbakeblikk med de mest leste sakene for hvert av de seks første årene Sportsmanden har vært på nett. Vi ønsker samtidig alle våre lesere en riktig fin førjulstid! ? ?

2018:

Trond Olav Berg, 57, banket Petter Northug i Birken

På dagen da Petter Northug jr. annonserer at han legger opp som langrennsløper på toppnivå, passer det jo ganske bra at årets mest leste sak på Sportsmanden var fra Birkebeinerrennet i mars, da den 57 år gamle Trond Olav Berg slo Petter i Birken! 

Det gnistret av superveteranen Trond Olav Berg, som vant klasse M55-59 år i suveren stil og var inne på topp 100 totalt med god, gammeldags diagonalgang og festesmurning under skiene. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Selveste Petter Northug jr. ble passert i brattbakkene opp til Midtfjellet. (Foto: Frode Monsen)

2017:

Smadret Norgesrekorden på halvmaraton

I fjor var årets mest leste sak om Sondre Nordstad Moen, som ikke bare slo, men smadret en veldig gammel norsk rekord. Senere på året fulgte som kjent Sondre opp med en kanskje enda sterkere prestasjon, da han satt Europarekord på maraton. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
REKORDÅRET: Sondre Nordstad Moen hadde et fantastisk år i 2017, der han slettet seiglivede norske rekorder på både hel- og halvmaraton. (Foto: Trond T. Hansen)

2016: 

I 2016 var den aller mest leste saken av lokal karakter. Sportsmanden har i alle år fulgt Follotrimmen tett med reportasjer og bilder, og rapporten fra det andre løpet i Ås var hårfint mest lest, Med Jann Post sin rørende reportasje fra New York Marathon like bak. 

Lolland og Lilleheier vant Follotrimmen i Ås 

Ulrik Lolland (i sort) vant duellen mot langrennsløper Ståle Fenstad og gikk helt til topps i Follotrimmen. (Foto: Trond T. Hansen)

Da Langhus kom til New York  

Barndomskompisene Jann Post og Vidar Hansen underveis i New York City Marathon i 2016. 

2015:

Også i 2015 var det en av reportasjene fra Follotrimmen som toppet listene, med Jessheim Vintermaraton hakk i hæl.

Veteran og debutant raskest da Follotrimmen startet opp 
Starten er gått for det første løpet i Follotrimmen… (Foto: Frode Monsen)
…der veteranen Geir Simonsen slo til med den første av en serie med seire. Jan Billy Aas, som i sommer arrangerte Team Ronny og Jan Billys Jubileumsmaraton, følger hakk i hæl her. (Foto: Frode Monsen)

Hjemmeseier på halvmaraton på Jessheim

Kristian Monsen sørget for hjemmesier til Ull/Kisa i Vintermaratons halvmaraton. (Foto: Frode Monsen)

2014:

Reportasjen fra Follotrimmen i Drøbak, med mange bilder, var knepent mer lest enn løpsfesten i SkiLøpet litt senere på året.  

Pål Onsrud dukket opp som troll av eske på ny

Pål Onsrud i rygg på Marius Borger i Follotrimmens terrengløp i Drøbak. De tok de to første plassene. (Foto: Frode Monsen)

Deighan Hanssen og Haslie vant løpsfest i Ski

Vinnerne på 10 km og 5 km i SkiLøpet i 2014. (Foto: Frode Monsen)

2013: 

Det vakte stor oppsikt da en 12 år gammel jente like godt gikk hen og vant Nøklevann Rundt. Og ikke nok med det, jenta som vant den korte distansen på 5 km var ikke stort eldre. Litt mer rutinert og merittert var mennenes vinner, den lokale skistjernen Anders Gløersen. 

Sportsmanden har også hvert år flere reportasjer fra Oslo Maraton og dette året hadde vi blant annet en godt lest reportasje om de som brøt drømmegrensen på 3 timer. Men aller mest lest var den avsluttende stemningsreportasjen med bilder fra løpsfesten.

12-årige Lina vant Nøklevann Rundt! 

Lina Eikenes Hvamstad overrasket alle med å vinne det tøffe og svært kuperte Nøklevann Rundt på 9,4 km, bare 12 år gammel! (Foto: Frode Monsen)
Anders Gløersen vant på hjemmebane. (Foto: Frode Monsen)

Stemningsbilder fra Oslo Maraton

Sondre Øvre-Helland løp sitt andre maraton med en knallsterk 10.plass, bare 17 år gammel. Etterpå ble han intervjuet liggende av løpets speaker. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

 

Sportsmanden har i disse seks årene produsert over 1500 saker og lagt ut tusenvis av bilder. 
Dette har vi gjort uten å ta ut en krone i lønn og vi har «spart» det offentlige for store summer ved å jobbe så å si gratis gjennom alle disse årene, uten noen annen fast jobb, i stedet for å søke offentlig støtte. Økonomisk er det imidlertid svært krevende. Synes du Sportsmanden gjør en bra jobb og ønsker at vi skal fortsette med det, setter vi stor pris på din støtte – se under. 

Ønsker samtidig alle lesere en god og fredelig førjulstid. ?


Sportsmanden.no
 

– Takk for at du følger Sportsmanden, som drives av idealisme uten lønnskostnader, faste inntekter eller sponsorer som et enkeltpersonforetak. Vi mottar heller ikke noe offentlig støtte, så skal vi kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier er vi avhengig av litt inntekter. Alle bidrag monner og verdsettes! Klikk her hvis du ønsker å støtte Sportsmanden

 
 
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -