SyklingTreningXtra

Informativt og flott om sykling i fjellet

Bokanmeldelse: På sykkel i fjellet – Turer utenom allfarvei

Oslogutten Øyvind Wold har skrevet en ny og større utgave av sykkelboken «På sykkel i fjellet – Turer utenfor allfarvei.» Dette er en meget informativ og oversiktlig bok med 53 forslag til sykkelturer av ulik vanskelighetsgrad i hele Sør-Norge.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
IMG_7133
Familievennlig tur – den bilfrie og lette strekningen inn Veodalen til Glitterheim i Jotunheimen. Foto: Øivind Wold

Boka er oversiktlig inndelt i 11 ulike områder med egne kart og konkrete turforslag som alle er beskrevet med fakta og en informativ, fin og passe lang beskrivelse, ledsaget av noen fine bilder. Dette er en meget brukervennlig bok som  bør være til inspirasjon og glede både for erfarne syklister og for andre som har lyst til å utforske noen av de mulighetene som en sykkeltur eller sykkelferie kan by på i Norge. De fleste turene er på mellom to og fem mil, gjerne på grusveier, men også med mer krevende traséer og partier med stisykling og utforkjøringer – og med stor spredning i vanskelighetsgrad.

Men en behagelig pris på kr 174 (tanum.no, nedsatt fra kr 199), får man mye for pengene.

De 11 områdene som alle er beskrevet med flere turforslag, er Geilo, Hemsedal, Oppdal, Folldalen og Atndalen, Otta, Sjusjøen og Øyerfjellet, Røros, Alvdal, Engerdal og Femunden, Rendalen og til slutt turer fra Gålå. Her er noen flere stemningsbilder.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
IMG_0153
Pause i Døråldalen, på vei mot Dørålseter i Rondane. Foto: Øyvind Wold
IMG_0577
Lett sykling ved Rondvassbu i Rondane. Foto: Øyvind Wold
På tide å gire ned - velkommen til Mørdarbakken på Fylkesvei 217 i Rendal! Foto: Øyvind Wold
På tide å gire ned – velkommen til Mørdarbakken på Fylkesvei 217 i Rendal! Foto: Øyvind Wold
IMG_3971
På kjerrevei ved Essandsjøen, vest for Sylane i Trøndelag. Foto: Øyvind Wold
IMG_4901
Det gode liv på to hjul , kveldsstemning fra Unndalen, sør for Oppdal. Foto: Øyvind Wold

Wold har også skrevet «På sykkel i Oslo», som i likhet med  «På sykkel i fjellet» er ute i en oppdatert og større versjon.

– Dette er turbøker rettet mot både tur- og treningssyklister , med turutvalg med stort spenn, varierende fra svært lett til ganske krevende, inkludert flere stisykkelturer. Også masse tips om utstyr, bekledning kart, sykkelritt, etc, forteller forfatteren selv til Sportsmanden.

Pressemeldingen i forbindelse med lanseringene følger nedenfor.

På sykkel i fjellet
Boka «På sykkel i fjellet» er på 166 sider og koster p.t. kr 174 på tanum.no.


«På sykkel i fjellet» – bok med mer enn   50 turforslag  

«-Fjellveiene rundt om i på Østlandet og i Trøndelag har overraskende mange og lette sykkelmuligheter, men mange av dem lite kjent og brukt. Med denne boka vil jeg presentere noen av de beste fjellsykkelmulighetene i Norge.»

Utsagnet kommer fra sykkelentusiast og skribent Øyvind Wold, som er ute med en større versjon av den populære boka «På sykkel i fjellet». Den nye utgaven har 11 turkapitler og mer enn 50 turforslag, ikke minst fra flere av de mest kjente hytteområdene på Østlandet. Turutvalget er bredt og rettet både mot familier, aktive og stisyklister. Turene er stort sett mellom 20 og 55 kilometer og kan gjennomføres av de fleste.

I boka kan man blant annet lese om forslag til rundturer fra Sjusjøen, hyttebesøk i Rondane, dagsturer via en rekke fjellvann på Gålå, toppturer ved Røros, morsom terrengsykling på kjerreveier ved Folldal og turer langs bilfrie veier i den enorme villmarks-kommunen Rendalen. Andre turkapitler er Hemsedal, Alvdal, Otta, Engerdal og Oppdal.

Alle turene har faktaboks og tilhørende kartskisse. Boka har ellers masse tips om sykkelutstyr, bekledning, kart, turplanlegging, aktuelle nettsteder, fjellsykkelritt.

Utgiver er Cappelen Damm forlag, boka er tilgjengelig både i bokhandel på nett, blant annet www.tanum.no
***
Øyvind Wold fra Oslo har i tillegg til flere sykkelbøker skrevet artikler for en rekke sykkel- og friluftsmagasiner. Sommerstid er han ofte å treffe på terrengsykkel med kamera og GPS i Oslomarka, eller på ferieturer i Trøndelag, Hedmark og Oppland.

***

 
sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -