Tour of Norway: Sterke ryttere til start

Norges største sykkelritt innledes onsdag. Arrangøren har igjen samlet en rekke av verdens beste sykkellag til start i etapperittet. I front av rytterne troner vår egen Alexander Kristoff.

GlavaTour2013_TRT_0426
Alexander Kristoff vinner første etappe i fjorårets Tour of Norway, foran Edvald Boasson Hagen (t.h.) Kristoff vil nok markere seg på hjemmebane i år også. (Foto: Tour of Norway)

– Pressemelding fra Tour of Norway – 

Annonse (Klikk på bildet for info)

Stavanger-gutten markerte seg stort i fjorårets ritt, og har hatt en fantastisk innledning til denne sesongen. Seieren i Milano-Sanremo var det definitive gjennombruddet for Kristoff, og for øyeblikket har han 12.plassen i verdensrankingen.

To Milano-San Remo vinnere

Gerald Ciolek vant Milano-Sanremo i 2013, og er også å finne på årets Tour of Norway startliste. Dermed har vi to vinnere av den store Italienske klassikeren til start i rittet. Tyskeren sykler for det Sør-Afrikanske laget MTN Qhubeka p.b Samsung.

Sterkt Belkin-lag

Annonse (Klikk på bildet for info)

Team Belkin er det laget som utmerker seg med det sterkeste laget på blokka. Lars Petter Nordhaug kjøres sammen med Barry Markus frem som lagets kaptein i rittet, og med seg til start har han ryttere som Bauke Mollema og Sep Vanmarcke. Sistnevnte var med i finalen i alle brosteinsklassikerne denne våren, og ligger som nummer syv på verdensrankingen. Førstnevnte ble nummer seks sammenlagt i fjorårets Tour de France.

Klare for folkefest

Fjorårets ritt ble en stor publikumssuksess langs løypene, og vi håper at vi igjen får stor stemning under rittet. I år vil også sponsorene ha aktiviteter ute i løypene, så alt ligger til rette for en ny fest med enda mer innhold.

GlavaTour2013_TRT_0620
Det har vært folkefest de to årene Tour of Norway har vært arrangert, ikke minst på etappene til Lillehammer, der Edvald Boasson Hagen begge årene har kunnet strekke armene i været som vinner på hjemmebane. (Foto: Tour of Norway)

 

TV 2 og Eurosport

TV 2 sender rittet direkte fra alle etapper, og i år har arrangøren satt på større ressurser på produksjonssiden for å sikre bedre TV-bilder. Eurosport sender også alle etappene i rittet ut til sine kanaler i hele verden. Noe går direkte og noe i opptak.

Sendetider TV 2:

Onsdag 21. mai: 16:00-18:30

Torsdag 22. mai: 16:00-18:30

Fredag 23. mai: 16:00-18:30

Lørdag 24. mai: 16:00-18:30

Søndag 25. mai: 13:30-16:00


Etappene

1. etappe: Larvik-Larvik

2. etappe: Drøbak-Sarpsborg

3. etappe: Årnes-Budor

4. etappe: Brumunddal-Lillehammer

5. etappe: Gjøvik – Hønefoss (Eggemoen)

GlavaTour2013_TRT_0233
Mange sterke lag stiller til start, men Team Sky (i front her) stiller ikke i år, da Edvald Boasson Hagen jo er opptatt med Giro de Italia. (Foto: Tour of Norway)

 

Lagene

Team Katusha (KAT)

Belkin Pro Cycling Team (BEL)

Tinkoff Saxo (TSB)

Caja Rural – Seguros RGA  (CJR)

CCC Polsat Polkowice (CCC)

IAM Cycling (IAM)

Rusvelo (RVL)

Topsport Vlaanderen-Baloise (TSV)

MTN Qhubeka p.b. Samsung (MTN)

UnitedHealthcare Pro Cycling Team (UHC)

Wanty – Groupe Gobert (WGG)

Team Joker  (TJO)

Froy-Bianchi (FRB)

Motiv3 Pro-Cycling Team (MPC)

Team FixIT.no (FIX)

Team Øster Hus – Ridley (OHR)

Team Ringeriks-Kraft (KRA)

Team Sparebanken Sør (TSS)

Bruttoliste alle lag finner du her

 

Sportsmanden.no

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!