Sykling

Tour of Norway: Sterke ryttere til start

Norges største sykkelritt innledes onsdag. Arrangøren har igjen samlet en rekke av verdens beste sykkellag til start i etapperittet. I front av rytterne troner vår egen Alexander Kristoff.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

GlavaTour2013_TRT_0426
Alexander Kristoff vinner første etappe i fjorårets Tour of Norway, foran Edvald Boasson Hagen (t.h.) Kristoff vil nok markere seg på hjemmebane i år også. (Foto: Tour of Norway)

– Pressemelding fra Tour of Norway – 

Stavanger-gutten markerte seg stort i fjorårets ritt, og har hatt en fantastisk innledning til denne sesongen. Seieren i Milano-Sanremo var det definitive gjennombruddet for Kristoff, og for øyeblikket har han 12.plassen i verdensrankingen.

To Milano-San Remo vinnere

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Gerald Ciolek vant Milano-Sanremo i 2013, og er også å finne på årets Tour of Norway startliste. Dermed har vi to vinnere av den store Italienske klassikeren til start i rittet. Tyskeren sykler for det Sør-Afrikanske laget MTN Qhubeka p.b Samsung.

Sterkt Belkin-lag

Team Belkin er det laget som utmerker seg med det sterkeste laget på blokka. Lars Petter Nordhaug kjøres sammen med Barry Markus frem som lagets kaptein i rittet, og med seg til start har han ryttere som Bauke Mollema og Sep Vanmarcke. Sistnevnte var med i finalen i alle brosteinsklassikerne denne våren, og ligger som nummer syv på verdensrankingen. Førstnevnte ble nummer seks sammenlagt i fjorårets Tour de France.

Klare for folkefest

Fjorårets ritt ble en stor publikumssuksess langs løypene, og vi håper at vi igjen får stor stemning under rittet. I år vil også sponsorene ha aktiviteter ute i løypene, så alt ligger til rette for en ny fest med enda mer innhold.

GlavaTour2013_TRT_0620
Det har vært folkefest de to årene Tour of Norway har vært arrangert, ikke minst på etappene til Lillehammer, der Edvald Boasson Hagen begge årene har kunnet strekke armene i været som vinner på hjemmebane. (Foto: Tour of Norway)

 

TV 2 og Eurosport

TV 2 sender rittet direkte fra alle etapper, og i år har arrangøren satt på større ressurser på produksjonssiden for å sikre bedre TV-bilder. Eurosport sender også alle etappene i rittet ut til sine kanaler i hele verden. Noe går direkte og noe i opptak.

Sendetider TV 2:

Onsdag 21. mai: 16:00-18:30

Torsdag 22. mai: 16:00-18:30

Fredag 23. mai: 16:00-18:30

Lørdag 24. mai: 16:00-18:30

Søndag 25. mai: 13:30-16:00


Etappene

1. etappe: Larvik-Larvik

2. etappe: Drøbak-Sarpsborg

3. etappe: Årnes-Budor

4. etappe: Brumunddal-Lillehammer

5. etappe: Gjøvik – Hønefoss (Eggemoen)

GlavaTour2013_TRT_0233
Mange sterke lag stiller til start, men Team Sky (i front her) stiller ikke i år, da Edvald Boasson Hagen jo er opptatt med Giro de Italia. (Foto: Tour of Norway)

 

Lagene

Team Katusha (KAT)

Belkin Pro Cycling Team (BEL)

Tinkoff Saxo (TSB)

Caja Rural – Seguros RGA  (CJR)

CCC Polsat Polkowice (CCC)

IAM Cycling (IAM)

Rusvelo (RVL)

Topsport Vlaanderen-Baloise (TSV)

MTN Qhubeka p.b. Samsung (MTN)

UnitedHealthcare Pro Cycling Team (UHC)

Wanty – Groupe Gobert (WGG)

Team Joker  (TJO)

Froy-Bianchi (FRB)

Motiv3 Pro-Cycling Team (MPC)

Team FixIT.no (FIX)

Team Øster Hus – Ridley (OHR)

Team Ringeriks-Kraft (KRA)

Team Sparebanken Sør (TSS)

Bruttoliste alle lag finner du her

 

Sportsmanden.no

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -