Sykling

Glimt fra Tour of Norway

Ny publikumssuksess for Norges største sykkelritt

Tour of Norway er god i gang. Etter en oppskriftsmessig og populæt seier til Alexander Kristoff på første etappe med mål i Larvik, ble Kristoff og feltet lurt litt på gårsdagens andre etappe, der Marc de Maar til slutt vant knepent foran masse tilskuere i Sarpsborg, mens Kristoff ble nummer tre etter en grei spurtseier i hovedfeltet bare 12 sekunder bak tetduoen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
To ryttere har fått en liten luke på feltet kort tid etter start i Drøbak på gårsdagens etappe. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden.no)


Flere bilder lenger nede!

Med drøyt 40 kilometer igjen til mål smalt det på den andre etappen av Tour of Norway. Da satt Katjusja, Tinkoff-Saxo og Belkin opp farten i sidevinden og prøvde å splitte feltet. Men de tre storlagene lyktes ikke nevneverdig, selv om en del ryttere måtte gi tapt.

I kjølvannet av sidevindskjøringen angrep flere ryttere. Marc de Maar og Maciej Paterski dannet en duo i front, mens elleve mann tok opp jakten, deriblant Sep Vanmarcke.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Verken Tinkoff-Saxo eller Katjusja var representert i front og måtte naturligvis ta ansvar bak i feltet. For Kristoff var det imidlertid ikke mye hjelp å få, og sammenlagtlederen måtte sette sin lit til de gulkledde fra det russiske laget.

De Maar og Paterski holdt meget god stand i front, og med 12 kilometer igjen var avstanden på halvminuttet til gruppen på elleve mann og 1.07 til hovedfeltet.

Lukene bakover var så store at konkurrentene aldri klarte å hente igjen duoen i front. Dermed var det duket for en ren duell mellom disse to på oppløpet i Sarpsborg. Der var det De Maar som akkurat klarte å slenge sykkelen foran polske Paterski.

– Det var stressende på grunn av vinden. Jeg slet, men plutselig var jeg i front sammen med polakken. Vi kjørte for fullt. Det var jevnt på slutten, men jeg vant så jeg er fornøyd. Det betyr ikke noe hvor mye man vinner med, sa de Maar til TV 2 etter etappen

Bilder fra 2.etappe:

Her er flere glimt litt lenger ut på gårsdagens 2.etappe, der 6 ryttere hadde stukket fra og var oppe i fire minutters ledelse på det meste. Alle bildene er tatt av Trond T. Hansen.

IMG_6007

IMG_6010 IMG_6012 IMG_6013
Så kommer hovedfeltet… 

IMG_6024 IMG_6027 IMG_6030 IMG_6032 IMG_6035 IMG_6037 IMG_6038

IMG_6050 IMG_6055 IMG_6057 IMG_6060 IMG_6061

 

Hjemmeside med resultater 

Dagens etappe er på 177,8 km fra Årnes til Budor, med en temmelig tøff avslutning der Lars Petter Nordhaug og andre sammenlagtkandidater trolig vil vise seg mer frem.

 

sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Glimt fra Tour of Norway

Kommentarfeltet er stengt