«Nye» helter viste seg frem i Helterittet

Hagen og Sandstø utklasset konkurrentene

Det fjerde av fem ritt i NorgesCupen terrengsykling maraton var Helterittet, 100 km på randen av Hardangervidda. Det ble vunnet av Carl Fredrik Hagen og Heidi Rosasen Sandstø, som begge utklasset konkurrentene.

Vant Helterittet og avgjorde NorgesCupen

Carl Fredrik Hagen var den eneste som klarte å følge fjorårsvinner Frederik Willmanns drepende åpningstempo som sprengte feltet nesten helt fra start, men allerede i den første langbakken satte Hagen inn nådestøtet som gjorde at også en av Norges beste landeveissyklister måtte slippe klatreeksperten fra Sagene IF og Team Oslo Sportslager. Willmann måtte etter hvert bryte med tekniske problemer og Hagen cruiset inn til suveren seier med 7 minutters margin etter et rått sololøp. Dermed fikk unggutten fra Oppegård den oppreisningen han søkte etter  kollapsen i NM og stang ut i Grenserittet.

– Det var tungt alene over Hardangervidda i mye motvind. Men jeg likte de lange klatringene veldig godt, fortalte hovedpersonen selv.

timthumb.php
Snakk om å gi svar på tiltale: Carl Fredrik Hagen formelig smiler der han «trøkker til» og drar fra resten av feltet. Foto: Fra bloggen

Carl Fredrik Hagen forsvarte dermed fjorårsseieren sammenlagt i NorgesCupen allerede før det siste rittet.

Annonse (Klikk på bildet for info)

– Planen var å bite meg fast i Frederik Willmann så lenge jeg klarte. Som ventet satte han fart og en etter en datt av. Etter bare noen minutter i bakken var det bare jeg som hang på. Det var bra trøkk oppover, men jeg følte meg helt fin. Etterhvert så jeg at avstanden til de bak ikke ble så mye større, og da la jeg meg i front og omtrent halvveis i bakken fikk jeg luke. Herfra og inn til mål syklet jeg alene i front, dvs. rundt 90 km, skriver Hagen selv på blogggen. Hele rapporten kan leses her.

Sportsmanden gratulerer vår blogger med gul trøye og sammenlagtseier i år som i fjor!

tkh1qeqvjojqiwfhuy6z
Carl Fredrik Hagen kan juble for seier i Helterittet og i Norgescuoen sammenlagt. Foto: NCF, Per Erik R. Mæhlum

Heidi Sandstø hadde også «stang ut» i Grenserittet med fall og fjerdeplass, der hun tidligere har flere topplasseringer, men i Helterittet viste hun stor kjørestyrke mot slutten og knuste konkurrentene, i fravær av den suverene lederen av NorgesCupen, Borghild Løvset.

– Det ble etter hvert en prøvelse med mye vind på fjellet og nesten 5 timer på sykkelsetet, skrev Sandstø selv på facebook.

NCF har skrevet denne rapporten fra Helterittet:

Nye helter viser seg frem

Under dagens Helteritt var det en meget glad Carl Fredrik Hagen som vant, og tok over tronen som helten i Rjukan. Det var etter en lang ferd over fjellet han kunne krones som vinner, en ferd som tok knekken på mang en rytter, inkludert fjorårets vinner Fredrik Willmann.

«Bra trøkk»

Etter dagens ritt har Hagen en monumental ledelse i NorgesCupen og har et jerngrep om den gule trøyen. Selv med denne ledelsen var det mye spenning i målområdet, og den antatte kampen mellom Willmann og Hagen ble det desverre ingenting av da sistnevnte måtte bryte etter tekniske problemer. «Bra trøkk» ytret seiersherren etter målgang, og det var dette som gjorde Hagen til dagens Helt. Han tok ledelsen allerede i første stigning og økte ledelsen i neste stigning, tilslutt kom han til mål med nesten 7 minutter på Greg Saw, Erik Skovgaard Knudsen knep tredjeplassen.

image
Seierspallen i Helterittet: Carl Fredrik Hagen (seier), Greg Saw (andreplass) og Erik Skovgaard Knudsen (tredjeplass) Foto: NCF, Per Erik R. Mæhlum

Heidi Sandstø !

Etter en lang kamp mot motvind og bratte bakker vinner Heidi Sandstø komfortabelt årets utgave av Helterittet! Hun kom alene i mål etter å ha taklet stigninger og motvind, 5 minutter foran Mari Trønnes, Gina Elisabeth Mathisen stakk av med tredjeplassen.

pzl9wag0puw5sewiewwk
Seierspallen i Helterittet: Heidi Sandstø (øverst), Mari Trønnes (sølvplass) og Gina Mathisen (bronseplass) Foto: NCF, Per Erik R. Mæhlum

Topp tre:

Herrer

Carl Fredrik Hagen Sagene IF 3:52:16
Greg Saw Hard Rocx 3:58:53
Erik Knudsen Viking Mtb 3:59:31

Kvinner

Heidi Sandstø Team Cityride 4:43:37
Mari Trønnes Ottadalen SK 4:49:24
Gina E. Mathisen Hadeland SK 5:19:19

 

HelteRittet 100 km vunnet av Brita  Mustad og Jan Olav Beitemyren

I tillegg til eliten som stilte i Norgescupen, deltok nærmere 1000 mosjonister i HelteRittet 100 km. Aller raskest her var Brita Cecilie Mustad og veteranen Jan Olav Beitemyren, som dermed også vant HelteRittet MastersCup.


Komplett resultatliste kan sees her

Flere bilder og video på hjemmesiden her.

 
 
sportsmanden.no

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!