Kollaps – og klar for revansje!

Dramatisk for Carl Fredrik Hagen i NM i Furusjøen Rundt

Hva skjedde egentlig med Carl Fredrik Hagen i helgens NM i maraton terrengsykling i Furusjøen Rundt?

Forhåndsfavoritten hadde sprengt feltet og ledet oppskriftsmessig i den lange stigningen etter Kvam. Kun norgesmester Ola Kjøren holdt noenlunde følge og alt lå til rette for at Hagen skulle klare målet sitt. Men på den siste timen skjedde det noe. Fra å ha knallgode bein og stålkontroll på egen prestasjon, ble det plutselig ekstremt tungt. Med store magesmerter og bein som ikke lystret var det egentlig smått utrolig at Hagen i det hele tatt kom seg til mål.

For et magevirus slo ut i full blomst og det ble tilnærmet full stopp for Norges beste maratonsyklist det siste året. Men å stå av var helt utelukket for hardhausen, selv om magen ble så vondt at Hagen skrek av smerte og flere ganger regelrett spydde fra sykkelsetet.

Jeg gikk fra full kontroll til null kontroll, forteller Hagen lettere galgenhumoristisk til Sportsmanden.

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)
10552438_508602192606640_361226001806638360_n-e1406440375237-375x500
Blek, men fattet, fra sykesengen på Lillehammer sykehus.

Etter å ha trillet i mål kollapset nemlig 22-åringen, som raskt fikk hjelp av kyndig helsepersonell med intravenøs næring. Syklisten ble deretter fraktet til Lillehammer sykehus der han tilbragte kvelden, men kom seg heldigvis raskt til hektene igjen.

– Å sykle et slik ritt med virusinfeksjon i magen er ikke noe å spøke med, i hvertfall ikke når jeg har et hode som nekter å bryte og presser meg selv helt til jeg kollapser. Den smerten jeg hadde siste timen ønsker jeg ikke å oppleve igjen! Dette forteller Carl Fredrik på bloggen sin, der du kan lese hele den dramatiske beretningen fra et NM som ikke ble helt som håpet for Norgescuplederen.

– Det gikk i skilpaddetempo. Massevis av mosjonister (som syklet en kortere distanse på 70 km) passerte meg og jeg hadde ikke en sjanse til å følge dem! forteller Hagen til Sportsmanden for å illustrere hvor sakte de siste to milene gikk. At han likevel lå på sølvplass helt til det gjenstod fem kilometer og tross alt ble nummer 5 i mål, sier litt om hvor bra han må ha syklet inntil viruset satte en effektiv stopper for gulldrømmen.

timthumb.php
Klar til start for NM i Furusjøen Rundt. Det skulle bli en dramatisk dag for Carl Fredrik Hagen (t.h.) Foto: Fra bloggen.

Hagen er hjemme igjen nå, friskmeldt og på beina igjen. Og berolger oss med følgende melding på bloggen:

– Nå har jeg det bra. Må ta det med ro noen dager, før jeg håper å være tilbake igjen for fullt. Er i kanonform, noe jeg beviste på lørdag, men sykdom er det lite å få gjort noe med.

Til Sportsmanden legger han til:

– Jeg stiller i Grenserittet på lørdag! Det kan gå skeis, men det kan også gå veldig bra!

Sportsmanden ønsker Carl Fredrik god bedring og håper kroppen er frisk og rask til kommende ritt. Kanskje allerede på lørdag.

sportsmanden.no 

 

0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

2 thoughts on “Kollaps – og klar for revansje!

Kommentarfeltet er stengt