Carl Fredrik HagenSykling

Carl Fredrik Hagen går fra terreng til landevei

Vil være med å prege de tøffe rittene for Team Sparebanken Sør

Norgescupvinneren i maraton, terrengsykling, Carl Fredrik Hagen, tar fra neste sesong et stort, nytt steg i sin lovende sykkelkarriere. For etter at han har satset på terrengsykling i noen år og de to siste årene også vært Norges beste og mest stabile rytter som vinner av Norgescupen sammenlagt, legger han nå bort terrengsykkelen til fordel for landeveissykling. Det er Team Sparebanken Sør under Atle Kvålsvolls ledelse som er i ferd med å sikre seg underskriften til den 23-årige klatrespesialisten fra Oppegård.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Det blir moro med nye utfordringer. Føler tiden er inne for det nå. Planen hele tiden har vært å gå over til landeveien, spørsmålet har bare vært når. Da Atle tok kontakt og fortalte om laget og hva de kunne tilby meg for at jeg skal utvikle meg og nå mitt potensiale, var jeg ikke i tvil. Jeg gleder meg veldig, forteller Hagen til Sportsmanden.

10665713_541123806021145_2010458200933063530_n
OSLOS KLATREKONGE: «Selv om det er midt i ferien, så måtte jeg få med meg finalen i Oslos Klatrekonge i dag. Ble seier etter mye lurekjøring 😉 Takk til Martin P. Hoff for bra arrangement og initiativ, og kult at så mange tok turen opp for å se på! God stemning!», skrev Carl Fredrik Hagen på Facebooksiden sin nylig. Foto: Martin P. Hoff

For Carl Fredrik Hagen er kjent som en svært god klatrer og det er gjerne i de lange sugende bakkene han har avgjort flere av terrengsykkelrittene de siste årene. Han ble da også kalt for en «klatregeit» av TV2 sin sykkelreporter Ole Kristian Stoltenberg etter sin imponerende seier i Furusjøen Rundt i fjor, og ble nylig kåret til Oslos klatrekonge som raskeste mann i Tryvann Opp, syklistenes prestisjefulle «kult-konkurranse» på trenings-appen Strava. Tidligere i sommer slo Hagen også den gamle Strava-rekorden til Lars Petter Nordhaug i samme løype. Så selv om Hagen ikke hadde suksess verken i NM eller i Birken i år, valgte han nå å ta steget over i landeveissyklistenes rekker da tilbudet kom.

Sportsmanden vet at Hagen har fundert på dette en stund, og spørsmålet var nok timingen og tidspunktet for når han ville prøve lykken på landeveien. Så da tilbudet kom fra ingen ringere enn Atle Kvålsvoll, ble valget plutselig litt enklere. Hagen takket nei til en landslagsplass i terreng rundbane før årets sesong, nettopp fordi det var landeveien som var det store målet på sikt, og da ville terreng rundbane ikke være et riktig karriereskift.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Carl Fredrik Hagen kan smile bredt og feire med et stort glass med rød saft etter at han er klar for Team Sparebanken Sør og landeveissirkuset. Carl Fredrik har fått mye omtale på Sportsmanden som en av bloggere vi følger ekstra nøye, noe vi selvsagt vil gjøre fremover også når nye kapitler skal skrives. Foto: Frode Monsen / sportsmanden.no

– Grunnen til at jeg takket nei til en landslagsplass, er at jeg ønsker å gå over til landevei på sikt og har som mål å bli proff der. Jeg har sammen med min trener og andre med erfaring kommet frem til at jeg på sikt har større potensiale i lengre ritt som maratonritt og tøffe landeveisritt, også etapperitt, fortalte Hagen til Sportsmanden i fjor.

Nå blir altså dette en realitet. Overfor Sportsmanden røper Hagen litt om neste års planer:

– Jeg har fått beskjed om at jeg er tiltenkt en sentral rolle i de tøffeste rittene. Målet til meg og laget er helt klart å være med å prege de tøffe rittene med min spisskompetanse. Min klatrestyrke skal bli enda bedre og spisskompetansen skal forsterkses. Det gjelder for alle rytterne på laget, forteller han.

Hagen debuterte som landeveissyklist under U23 NM i Grimstad i fjor, og bare uken etterpå stilte han også i seniorenes NM, der han fulgte de beste til døren og kom i mål bare 18 sekunder bak Norgesmester Thor Hushovd, uten noe lag å kjøre for. Nettopp Thor Hushovd er eier av Team Sparebanken Sør og fungerer som mentor og støttespiller for laget, med mulighetet både for Hagen og de andre på laget til å dra nytte av hans enorme erfaringer.

Carl Fredrik Hagen imponerte i NM både i fjor og i år. Her under sitt andre landeveisritt under NM i Grimstad i 2013, der han nesten på egenhånd støtet seg opp i hovedfeltet og fulgte de beste norske proffene helt til målstreken. Foto: Carl Erik Qvist
Carl Fredrik Hagen imponerte i NM både i fjor og i år. Her under sitt andre landeveisritt under NM i Grimstad i 2013, der han nesten på egenhånd støtet seg opp i hovedfeltet og fulgte de beste norske proffene helt til målstreken.
Foto: Carl Erik Qvist

Også i årets landeveis-NM bemerket Carl Fredrik seg med særdeles aktiv kjøring og støting i flere bakker. Problemet var bare at bakkene ikke var tøffe nok til å sprenge feltet.

– I de norske rittene legges det ikke opp til at det skal lønne seg å være en klatrer. Norgescupen består gjerne av flate, korte runder som lagene kontroller til massespurt. Vi har jo fjell som kunne fungert som både første, andre og HC-kategorier, men vi bruker dem jo ikke, forteller Hagen til procycling.no og håper at både Arctic Race og Tour of Norway vil å vise frem mer av fjellene i neste års ritt. Sånn at Ate Kvålsvoll kan få vise fem sin nye klatreekspert:

– Carl Fredrik har stor kapasitet og et meget spennende klatretalent, sier Kvålsvoll til procycling.no.

Drømmen om profftilværelse og deltakelse i de store etapperittene med lange og bratte bakker lever i hvert fall videre, sterkere enn noen gang, for Carl Fredrik Hagen.

Her kan du også lese hans egen oppsummering av sesongen 2014.

 

sportsmanden.no 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -