Takket nei til landslagsplass!

Vinner av NorgesCupen i terrengsykling maraton, Carl Fredrik Hagen, har startet oppkjøringen mot en ny sesong. 22-åringen fra Kolbotn har til hensikt å forsvare den gule trøyen neste sesong, og takket samtidig nei til landslagsplass i Terreng rundbane. Landslagsledelsen ville nemlig gjerne ha med unggutten på neste års landslag i den internasjonalt mer kjente rundbaneøvelsen. Det er nemlig rundbane som er OL-gren og det er her Norge har en landslagsgruppe, noe det ikke er i maratonklassen.

Vil bli proff – på landevei

Men Hagen takket ikke nei til landslagsplass på grunn av manglende ambisjoner. Snarere tvert i mot. For Carl Fredrik Hagen er en svært målbevisst ung mann. Så kursen er staket opp mot videre satsing i første omgang på maraton – og med klatreegenskaper og kjørestyrke som sitt kanskje største aktivum, vil han også satse gradvis mer på landeveien allerede fra neste sesong.

– Grunnen til at jeg takket nei til en landslagsplass, er at jeg ønsker å gå over til landevei på sikt og har som mål å bli proff der. Jeg har sammen med min trener og andre med erfaring kommet frem til at jeg på sikt har større potensiale i lengre ritt som maratonritt og tøffe landeveisritt, også etapperitt, forteller den ambisiøse unggutten til Sportsmanden.

Issykling-nov2013-2
Fantastisk dag i marka, skrev Carl Fredrik Hagen etter denne turen en vakker høstdag i Sørmarka i slutten av november. (Foto: Privat)

Fra snø og is…

Etter en litt rolig periode etter sesongen, som resulterte i to seire i NorgesCup-ritt og sammenlagtseier på maraton, har Hagen nå startet oppkjøringen mot en ny sesong.

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

Han forteller om en bra høst og har tidligere rapportert om flotte forhold for stisykling her hjemme i Sørmarka, Østmarka og Nordmarka. For et par uker siden la han ut dette fantastiske bildet, og selv om han forsikrer om at det var helt trygt, oppfordrer han ikke andre til å gjøre det samme uten å være hundre prosent sikker på at isen er trygg.

… til sol og sommer

Men selv om forholdene for hjemlig stisykling har vært supre, er off-road-sykkelen nå midlertidig byttet ut med racersykkel, sol og varme på Gran Canaria. Hagen er nemlig på vinterens første treningsleir, og blir på sydlige breddegrader frem til 22.desember. Til uken ankommer også andremann i NorgesCupen maraton, Lars Granberg, og sørger nok for ytterligere trykk på treningene.

Carl Fredrik vil gi jevnlige rapporter fra treningsleiren på bloggen.

Det er bare å følge med her!

På-Gran-Canaria-des-2013
GODT I GANG: “Har kommet meg ned til sommer og varme på Gran Canaria. Dro på tirsdag og er godt i gang med treningen. Den første uken bor jeg alene, mens fra neste uke kommer Granberg og Torp-Hansen ned,” skriver Carl Fredrik Hagen på bloggen. (Foto: Privat)

 

 sportsmanden.no

 

 

0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)