LangrennSport og spill

Verdenscupen fortsetter på Lillehammer

– av Mona Østby –

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Forrige helg markerte åpningen av verdenscupen i langrenn i Kuusamo i Finland. Sett med norske øyne må det være lov å si at det ble en godkjent start på sesongen. Marit Bjørgen og Martin Johnsrud Sundby stod utvilsomt for de sterkeste enkeltprestasjonene med å spurte inn til førsteplass på hver sin jaktstart. Mens Johnsrud Sundby fulgte opp de gode taktene fra sesongåpningen på Beitostølen, viste Bjørgen solid fremgang. Så mens hele idretts-Norge venter på at Petter Northug skal komme i form, er det hyggelig at det er andre som står frem.

BeitoSprinten2013-Petter-Northug2
Petter Northug jr. har vist stigning i formen etter 61.plass i åpningsrennet på Beitostølen. Fortsetter fremgangen på Lillehammer? (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Førstkommende helg fortsetter verdenscupen på Lillehammer. Her blir det to spennende dager med klassiske løp både for menn (15 km) og kvinner (10 km) lørdagen, mens det hele avsluttes med høydepunktet og stafetter søndagen. På herresiden blir det spennende å se om Petter Northug kan gi et nytt stikk til svenskene på siste-etappen, slik vi har sett så mange ganger tidligere. Likevel er kanskje vinnersjansen enda bedre hos damene, som har et utrolig sterkt lag med utøvere som presterer på et stabilt høyt nivå. Spennende blir det uansett, og for de av oss som ikke har muligheten til å heie heltene våre frem i løypene, er det bare å benke seg ned foran TV’en.

Du kan gjøre det hele ekstra spennende med å spille odds under helgens World Cup. Her har flere av bettingselskapene tilbud på spill på mange av øvelsene, inkludert hopp og kombinert som også står på programmet. Det to sistnevnte blir også øvelser som blir veldig spennende å følge med på, spesielt fordi Norge ser ut til å få frem flere nye og spennende navn i begge grener som kan hevde seg både nå og under OL. Forrige helg i Kuusamo markerte Rune Velta seg som et navn du bør merke deg i hoppbakken. Det samme gjorde kombinertløperen Jørgen Graabak, som fikk et aldri så lite gjennombrudd etter solid innsats både i skisporet og bakken.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Flere av spillselskapene, blant andre Unibet, har et godt utvalg av øvelser til helgens renn. Dette inkluderer både hopp, langrenn og kombinert. Fordelen med å spille på denne måten, er at du kan få høyere odds og et enda bedre utvalg. Å plassere et spill er også svært enkelt. Du har også allerede nå muligheten til å spille på mange av øvelsene under Sotsji-OL, inkludert de fleste langrennsøvelsene. Så det kan være lurt å sette ditt spill alt nå, ettersom det er stor sjanse for at oddsen er høyere nå enn den vil være når det nærmer seg OL.

Vi krysser fingrene for at det blir mange norske navn å finne på toppen av resultatlistene også denne helgen på Lillehammer. Det vil bringe frem mange gode minner fra snart 20 år siden, den gangen samme by stod som vertskap for de Olympiske leker.

Program for helgen.

 

Sportsmanden / Sport og Spill / Mona Østby
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -