Sykling

Her er terminlisten for NorgesCupen 2014

Norges Cykleforbund (NCF) har nå klart opplegg og terminliste for sesongen 2014, med 31 NorgesCup ritt fordelt over hele landet. Disse danner tilsammen 5 ulike NorgesCuper i Landevei, Terreng Rundbane, Terreng Maraton, Utfor og BMX.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

NCF-NorgesCup-emblem

NorgesCup 2014: Arrangørene og datoene er klare

– Pressemelding Norges Cykleforbund –


Målsetning

NCF har som målsetting å utvikle ryttere på topp internasjonalt nivå. Et av virkemidlene er å tilrettelegge for dette gjennom flere ritt på tilnærmet internasjonalt nivå i Norge. NorgesCupen skal bestå av de ”beste” rittene som gjør det mulig å kjøre i løyper og traseer på tilnærmet internasjonalt nivå i Norge. Dette gjelder i alle grener.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Foran sesongen 2014 er vi i den heldige situasjon at vi har mange svært gode ritt på terminlisten, og vi har derfor valgt de vi mener er best egnet for det vi ønsker å fokusere på. Vårt fokus har vært: Løyper tilnærmet det som kjøres internasjonalt, geografisk og tidsmessig spredning, ritt som passer med internasjonal/nasjonal kalender, samt de ulike landslagenes sesongplaner.

Vi har også søkt å fordele alle NorgesCup ritt gjennom hele sesongen og i alle landsdeler, samt å unngå ”stevne kollisjon” innen Terreng Rundbane og Maraton.

NorgeCup som uttakskriterier

NorgesCup`en er en av arenaene landslagsledelsen bruker til å vurdere aktuelle landslagsryttere. Den sportslige ledelsen anser det som viktig at landslagsaktuelle ryttere kjører NorgesCup i sine respektive grener.

NorgesCup Arena

NorgesCup arenaene skal være godt sikret og profesjonelle innen de respektive grener. Rittformatet og startoppsett skal sikre at alle NC klasser avgjøres uten påvirkning av ytre faktorer som trafikk, innkjørte ryttere etc. Arenaen har en tydelig profil med flere elementer som skal kjennetegne NorgesCupen.

Oversikt over de 31 rittene:

NorgesCup BMX:

NC 1+2    3-4. mai:   Orstad BMX/Sola BMX

NC 3        25.mai:    Råde BMX

NC 4+5    30-31. august:   Gressvik BMX/Gressvik BMX

NC 6+7   13-14. september:   Klepp BMX/Sviland BMX

 

NorgesCup Terreng Rundbane:

NC 1+2  26-27. april:   Fiskum IL Sykkel(UCI)

NC 3+4  24-25. mai:   CK Haugaland

NC 5+6  31. mai-1. juni:   TVK/Oppdal SK (UCI)

NC 7+8  16-17. august:   Horten OCK(UCI)

NC 9  20. september:   IF Frøy (UCI)

NCF-rundbane-Fløy
IF Frøy er tildelt både det siste rundbanerittet i 2014 og NM for 2015 – se lenger nede på siden. (Foto: NCF)


NorgesCup Landevei:

NC 1  27. april:   Grenland SK

NC 2  25. mai  Trondheim(TVK)

NC 3  15. juni:  Oslo(IK Hero)

NC 4   10. august:   Bergen(Region Vest)

NC 5  14. september:   Sandnes SK

 

NorgesCup Terreng Maraton

NC 1  10. mai:   Å i Heiane(Birkenes IL Sykkel)

NC 2    7. juni  Neptunrittet(Svelvik SK)

NC 3  5. juli:   Bukkerittet(Brumunddal SK)

NC 4   9. august:   Helterittet(Tinn IL sykkel)

NC 5  13. september:   Skarverittet (Geilo IL)

Kommentar: Skarverittet har fått dispensasjon for å få fravike krav om prosentandel sti i løypen. Dette fordi vi ikke hadde alternative arrangører i september måned. Tidsmessig spredning ble derfor prioritert fremfor våre krav til løype.

 

NC2013-3_Molde_Hagen-Saw
Greg Saw (t.v.) har vært i Norgeseliten i maraton i flere år, mens Carl Fredrik Hagen etablerte seg i den ypperste Norgeseliten i år og vant NorgesCupen sammenlagt. Her etter sin første seier i NorgesCupen i Molde, der Saw ble nummer tre. (Foto: Svein Hagen)


NorgesCup Utfor:

NC 1  11. mai:   Nesbyen(UCI)

NC 2  22. juni  Voss

NC 3  20. juli:   Oppdal

NC 4   10. august:   Narvik

NC 5  14. september:   Hemsedal

 

Oppsett for NorgesCup Syklecross og Trial publiseres i januar.

 

Norgesmesterskap og UM 

NM Landevei 22-29. juni Eidsvoll

NM/UM/ Rundbane 19-20. juli Gauldal

NM/UM/  BMX  24. mai Moss

NM Maraton 26. juli Kvam(Furusjøen Rundt)

NM/UM Utfor 29. juni SK Rye(I drammen)

NM Bane 10.-12. januar Polen

UM Landevei 8.-10. august Sandnes

 

NM Terreng Rundbane 2015 til Oslo og IF Frøy 

Styret i Norges Cykleforbund har tildelt NM Terreng Rundbane 2015 til IF Frøy.

– Frøy har gjennom en årrekke vært arrangør av NorgesCup ritt på rundbane. Gjennom disse rittene har klubben vist solid arrangementskompetanse.  Vi føler oss trygge på at klubben vil arrangere et godt norgesmesterskap i 2015, sier Per Erik R. Mæhlum, arrangementsansvarlig i Norges Cykleforbund.

– Frøy er glad for at Norges Cykleforbund gir oss den tilliten det er å arrangere rundbane-NM i 2015. Vi gleder oss til oppgaven, og vil gi alt for at det skal bli et flott mesterskap for deltakere og publikum. Mesterskapet skjer i en periode av året der det er masse turister i Oslo, og jeg håper det også kan bidra til å løfte hovedstaden som en by for viktige idrettsarrangementer, sier Jørn Michalsen, som er leder i IF Frøy.

Frøy skal arrangere NorgesCup avslutningen rundbane  i 2014. Dette rittet har også UCI-status.

 

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Her er terminlisten for NorgesCupen 2014

Kommentarfeltet er stengt