LangrennSport og spill

Klart for langrennsåpning i OL-sesongen

I helgen starter langrennssesongen med renn på Beitostølen. Allerede fredag står 15 km klassisk for menn og 10 km for kvinner på programmet. Spenningen er stor, særlig siden det også er OL-sesong. Og til tross for en trøblete oppkjøring, er Petter Northug jr også på plass.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

 OL i Sotsji er det store målet

 – Av Heidi Bakke –

Etter et år med med alt fra virusproblemer til hyggelig pokergevinst er det gledelig at Petter Northug når starten av skisesongen 2013 – 2014 på Beitostølen. Northug, som er et utpreget konkurransemenneske, satser på flere høydeopphold mot OL i Sotsji. Han er villig til å ofre familiejulen for treningen og planlegger en julaften alene i høyden.

Planlagte høydeopphold i Seiser Alm og Livigno har måttet avlyses etter at Northug fikk påvist en virussykdom tidligere i sommer. Men nå går det så mye bedre.
”Petter har ikke hatt virus i kroppen siden august, og pila peker rett vei. Men situasjonen er sånn at man kan gå på en ny smell dersom man tror alt er fint, og så smeller til med hard trening. Det prøver vi å unngå. Vi er tålmodige og bygger stein på stein”, forklarer trener Eirik Myhr Nossum til VG.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Skinasjonen Norge er glad for at Northug er tilbake. Hans virusproblemer tidligere i høst gjorde at han fikk mange ukers opphold fra planlagt trening og at høydeopphold ble avlyst. Ikke en optimal oppladning foran den nye skisesongen. Nå er han imidlertid tilbake i normal trening og har ved oppstarten på Beitostølen et høydeopphold i Italia bak seg.

PetterNorthug_BH
Petter Northug jr fra åpningsrennet i Beitosprinten i fjor. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

”Han er nå i det som er normal trening. Han har hatt flere hardøkter. Det ser lovende ut, og kroppen fungerer bra. Humøret er på topp. Han er ikke bekymret for skisesongen. Nå mangler han litt på den siste råskapen”, sier servicemann Stig Rune Kveen. Nå gjenstår det å se hvordan det utvikler seg. Northug varsler at han vil delta på en del verdenscuprenn, men at OL er det store målet i denne sesongen. Det skal bli spennede å se hvordan oddsen vil utvikle seg sammen med Northug. Så langt kan vi registrere at det er de norske langrennsjentene som markedet har best tro på.

Kroppen har ikke spilt på lag

Det er ikke bare Northug som har slitt foran denne sesongen. Emil Jönsson har også måtte streve med helsen.

”Det är så SJUKT SEGT att bara gå å vänta och gå många dagar utan förbättring. Och jag har känt en stress som krypit på”, skriver han på sin hjemmeside.

Men det er ikke bare helsen som skaper stress hos Jönsson.

Anna Haag og Emil Jönsson skrev før VM i fjor en avtale med Unibet, men kan nå bli tvunget til å bryte avtalen. Da FIS (det internasjonale skiforbundet) tidligere i år diskuterte sponsing fra utenlandske spillselskaper ble det bestemt at disse kan sponse arrangementer, men ikke enkeltutøvere. Dette kan få følger for Jönsson, som i utgangspunktet har skrevet kontrakt med Unibet til etter OL i Sotsji neste år. Beskjeden fra FIS er streng; bryt med Unibet eller så får du startforbud i verdenscupen.

«Jag är totalt oinsatt i vad som händer», skrev Jönsson i en sms til SportExpressen.se.

Northug tjener også penger utenfor skisporet

Petter Northug har vært en ivrig pokerspiller i år og har deltatt i flere turneringer. Da internett-VM i poker ble avholdt tidligere i år var det flere nordmenn som deltok. En av disse var Northug jr. Førstepremie i turneringen var på $1,8 millioner. Turneringen gikk over to dager og ved slutten lå Northug som nr 81. Skikongen deltok også i Spring Championship of online poker. Der endte han på en sterk 7. plass. Til sammen kunne han spe på inntekten sin med et betydelig beløp etter disse konkurransene.

Og selv om Northug har fått utallige forespørsler, så har han valgt ikke å la seg sponse av et utenlandsk spillselskap.

Men nå er det langrenn og det sportslige som igjen står i fokus igjen – heldigvis.

 

Sportsmanden / Heidi Bakke

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -