Astrid Uhrenholdt JacobsenLangrenn

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gir seg – drømmer mest om helsearbeid

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (33) følger nok en gang drømmen – som nå har mest fokus på helsearbeid og ikke lengre langrenn på toppnivå. 

Medisinstudiet får derfor førsteprioritet når vår folkekjære verdensmester i sprint fra 2007 med en 15 år lang karriere i verdenscupsirkuset i langrenn nå legger opp, melder Norges Skiforbund på sin hjemmeside.

Videre står det følgende i artikkelen (sitat):

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg har rett og slett flere drømmer hvor jeg ser meg selv som helsearbeider enn som langrennsløper, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen. 
– Da tenker jeg at jeg er moden for å bruke tiden min annerledes, med medisinstudiet som førsteprioritet, og vil derfor gi meg som landslagsløper før jeg eventuelt mister motivasjonen.

– Det er likevel med stolthet jeg legger opp etter en toppsesong i skisporet i kombinasjon med fulltidsstudier, sier Astrid. – Jeg mistet ikke troen på å kunne prestere på toppnivå, men tanken på å kjempe om VM-medaljer trigger ikke på samme måte som tidligere. Kanskje ble denne koronapandemien en perfekt overgang for meg til livet som helsearbeider, der visjonene er mer fremtredende enn på idrettsbanen. Jeg tar det som et tegn på at jeg har gjort mitt med nummer på brystet og Norge på ryggen.

Takknemlig
Astrid ønsker å trekke seg tilbake fra toppidretten mens minner og opplevelser fortsatt er av det gode slaget. 

– Jeg kjenner virkelig på takknemlighet for alt jeg har fått oppleve, og alle menneskene jeg fikk møte på reisen. Det er de jeg kommer til å huske, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen som i løpet av karrieren har gledet og inspirert både det norske folk og mennesker utover landegrensene med sin åpenhet, sårbarhet, stahet, vilje og tydelighet som både medmenneske og skiløper.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Det er en folkekjær og uredd rollemodell med stort mot og pågangsmot som i dag legger opp, sier langrennssjef Espen Bjervig.  – Jeg vil rette en stor takk til Astrid som en utøver som alltid står opp for det hun tror på. Hun er en gjennomfører, og med sin livserfaring har hun kjent både glede, sorg og smerte på kroppen mer enn mange av oss andre, spesielt i en så ung alder. Måten hun har løst utfordringene på står det stor respekt av. Vi gleder oss til å følge Astrid i hennes legegjerning og politiske engasjement for idretten og ønsker henne og alle som følger på hennes vei lykke til videre, sier Bjervig.

Astrid, som representerer IL Heming, sin lange karriere i langrenssporet har gikk oss mye glede og fantastiske resultater for nasjonen med OL-gull i stafett i PyeongChang 2018, verdensmestertittel i sprint i Sapporo 2007, 2 VM-gull i stafett i henholdsvis Lahti 2017 og Falun 2015. I tillegg til å ha vunnet to VM-sølv og fem VM-bronser som senior har hun tre individuelle og to team VM-gull som junior. Astrid har vært 56 ganger på pallen i verdenscupen hvorav hun har vunnet seks av de individuelt og åtte som team.  
(Sitat slutt)

Takk for innsatsen!

KLUBBLØPEREN: Astrid Uhrenholdt Jacobsen er klubbløperen fremfor noen. Her i den grønne Heming-drakten i Holmenkollmarsjen.
(Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Sportsmanden vil også takke en særdeles populær og ærlig idrettsutøver for innsatsen gjennom en lang karriere. Vi er også glade for at Astrid for noen år siden var en av bloggerne på Sportsmanden. Foruten å være en stor idrettsutøver i en årrekke, var hun også veldig folkelig og fullstendig uten stjernenykker.

Hun hadde også motgang og opplevde en del vonde ting i løpet av karrieren. Da vi dekket VM i Falun i 2015, skrev vi derfor at det var sølvmedaljen til Astrid på 15 km med skibytte som kanskje gledet aller mest!

LANDSLAGSLØPEREN: Ett av flere store løp i karrieren, på vei til VM-sølv i Falun i 2015.
På forsidebildet heies og sekunderes hun på 30 km i Holmenkollen samme året av daværende landslagstrener Steinar Mundal.
(Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Som flerfoldig Norgesmester på maraton, Marthe Katrine Myhre sa for noen år siden, og som sikkert mange kan samtykke i:

-Astrid er et stort forbilde!

Takk for innsatsen i sporet og lykke til med legekarrieren!

FOLKELIG: Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde det travelt da hun vant Skeikampen rundt for noen år siden, men hun tok seg god tid til en prat med Sportsmandens redaktør etterpå.

Tidligere reportasjer om og med Astrid Uhrenholdt Jacobsen på Sportsmanden.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -