LangrennRomerike

Imponerende 6.plass til 18-åringer fra Nes

Mens 57-årige Berit Aunli stilte for Strindheims 2.lag!

På dagens stafetter ble det oppsriftsmessige favorittseire til Heming IL på damesiden og til Strindheim IL blant gutta. Men noen av de som imponerte aller mest var tre 18-åringer fra Nes og en trønderdame på 57 år…

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Joda, det var masse å glede seg over i NM, også på dagens avsluttende stafetter. Som at Petter Northug jr. viste betryggende avslutteregenskaper med tanke på OL, og ikke uventet gjorde de andre til statister i innspurten. Dermed ble det revansje og seier til Strindheim, sammen med broder Tomas og John Kristian Dahl på laget, foran Byåsen og hjemmelaget Lillehammer, mens Lyns ankermann falt over mål til fjerdeplass, like bak Lillehammer.

Og det var solide saker også fra Heming-jentene med Tuva Toftdahl Staver på første etappe, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som i realiteten avgjorde stafetten på andre etappe og lovende Ragnhild Haga, som kunne kontrollere inn til trygg seier på siste etappen.

NM-ski-2014_Ragnhild-Haga_Heming
Ragnhild Haga hadde ingen problemer med å forsvare den solide ledelsen som Tuva Toftdahl Staver og Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde skaffet etter de to første etappene. (Foto: tv-bilde)

Lovende romerikinger imponerte

U23-landslagets Ragnhild Haga, romeriking som tidligere representerte Åsen IL, har i likhet med sin yngre og lovende bror Magne slitt med virus i høst. Men i motsetning til broren, er hun tilbake i god form og er klar for U23-VM i Val di Fiemme senere i vinter.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Og når vi først er i Romerike, må vi også trekke frem den imponerende innsatsen til de tre purunge sambygdingnene fra Nes Ski, som vi tidligere har omtalt på Sportsmanden. For Amalie Håkonsen Ous, Tiril Udnes Weng og Lotta Udnes Weng gikk inn til en strålende 6.plass i stafetten. Utrolig imponerende av de tre ungjentene, som alle er født i 1996 og således normalt konkurrerer i 18-års klassen!

NM-ski-2014_Tiril-Udnes-Weng
Unge Tiril Udnes Weng – her etter sin sterke 12.plass på 15 km skiathlon – og tvillingsøster Lotta, fortsetter å imponere, nå også i kamp med den norske senioreliten.

Amalie Ous er kanskje best i sprint og vekslet som nummer 29 etter første etappe for Nes Ski, før Tiril Udnes Weng, som dagen før også imponerte stort med 12.plass i skiathlon, gikk laget opp til 13.plass med 5.beste etappetid. Og tvillingsøster Lotta gikk enda raskere og hadde faktisk nest beste tid på den siste etappen! Dermed gikk hun Nes Ski inn til en fantastisk flott 6.plass. Som vi har sagt før, disse jentene kommer vi til høre mer fra i fremtiden.

Flere søsken i vinden

Det var også andre søsken som markerte seg i stafetten. Northug-brødrene er allerede nevnt. Og best etappetid på siste etappe hos damene hadde Silje Øyre Slind, som gikk Oppdal IL opp fra 6.plass til sølv, etter at tvillingsøster Astrid hadde vesklet som tredje dame, for øvrig med fall, etter første etappe. Og på 8.plass kom Njård med tre søstre Brun-Lie på laget; Agnes, Celine og Thekla.

Men ingen overgår Nybygda, som i 2006 vant stafetten med mamma Hilde Gjermundshaug Pedersen og tvillingdøtrene Eli og Ida på laget!

Silje-Oyre-Slind2
Silje Øyre Slind gikk et kjempeløp på siste etappe og gikk Oppdal opp fra 6.plass til sølv i mål. Her fra NM i fjor, også da med oppbrettede ermer. (Foto: Bjørn Hytjanstorp / Sportsmanden)

– Jeg blir jo 20 år yngre!

Apropos Hilde GP og veteraner, dagens mest sporty må være VM-dronningen fra 1982, Berit Aunli, som i en alder av 57 år stilte til start på Strindheims 2.lag i stafetten! Det var heller ingenting å si på innsatsen eller innstillingen.

NM-ski-2014_Berit-Aunli
STILL GOING STRONG: Munter og sprek 57-åring, Berit Aunli, som sporty steppet inn på 2.laget til sterke Strindheim IL, da det kom et forfall. Sønnen Lars Ove Aunli hadde for øvrig også et meget bra mesterskap.

– Jeg gjorde så godt jeg kunne. Jeg ga alt! sa Berit Aunli selv etterpå.

Ikke hadde hun dårligste etappetid heller, da laget hennes til slutt ble nr 35 av 56 damelag.

– Tenk for en gammel dame å få gå sammen med så mange trivelige ungdommer. Jeg blir jo 20 år yngre! tilføyde hun med et stort smil, hele 32 år etter at hun tok gull både på 5 km, 10 km og i stafetten, samt tok sølv på 20 km, under VM i Holmenkollen! Fantastisk!

Kvinner – Stafett, 3×5 km
1. IL Heming 1 45:52,0 (Tuva Toftdahl Staver, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga)

2. Oppdal IL 1 +2:07,5 (Astrid Øyre Slind, Kaja Sandsten, Silje Øyre Slind)

3. IL Heming 2 +2:11,2 (Marte Monrad Hansen, Karianne Jevne, Linn Eriksen)

4. Lillehammer Skiklub 1 +2:23,7 (Barbro Kvåle, Emilie Kristoffersen, Hilde Losgård Landheim)

5.Strindheim IL 1 +2:32,2 (Merete Myrseth, Berit Mogstad, Lovise Grape)

6. Nes Ski +2:44,2 (Amalie Håkonsen Ous, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng)

Menn – Stafett, 3×10 km
1. Strindheim IL 1:22:31,8 (John Kristian Dahl, Tomas Northug, Petter Northug jr.)

2. Byåsen IL +2,0 (Tore Bjørseth Berdal, Petter Eliassen, Daniel Myrmæl Helgestad)

3. Lillehammer Skiklub 1 +2,2 (Martin Løwstrøm Nyenget, Roger Aa Djupvik, Daniel Stock)

4. Lyn Ski 1 +2,7 (Simen Hegstad Krüger, Stian Remseth Andresen, Hans Christer Holund)

5. Leksvik IL +38,9 (Anders Tettli Rennemo, Kristian Tettli Rennemo, Ole Marius Bach)

6. Henning Skilag 1 +39,4 (Eirik Lorentsen, Jonas Austmo Kolstad, Morten Eilifsen)

ALLE RESULTATER 

 

 

sportsmanden.no

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Imponerende 6.plass til 18-åringer fra Nes

Kommentarfeltet er stengt