JuniorLangrennRomerike

Hoel og Stakston til topps i åpningsrennene

Juniorklassene er godt i gang med langrennssesongen

I helgen gikk Lygnarennet, som også var viktig uttaksrenn for eldre junior (19-20 år) til junior-VM 2014. Derfor var det åpnet for at gutter og jenter i klasse 18 år kunne melde seg på i juniorklassen for eventuelt å forsøke å klassifisere seg til VM. Og for to uker siden gikk den tradisjonsrike BUL-sprinten, som var sesongåpning for gutter, jenter og juniorer.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Helgene sett under ett, er det særlig Johan Hoel fra Åsen IL i eldre junior og Petter Stakston fra Søre ÅL IL i G17, den doble vinneren av UngdomsBirken, som har overbevist. Begge kan de slå i bordet med seirer både i BUL-sprinten på Gåla og på Lygnasæter. Men også Herman Martens Meyer viste på Lygna at han skal bli tøff å slå i 17-årsklassen.

På jentesiden dominerer trioen fra Nes Ski på Romerike stort.

Sjusjøen-trening-2013-11-AAWP_20131123_002
Frogner IL finpusset formen på Sjusjøen i slutten av november. Fra venstre Herman Martens Meyer, Steffen Grue Ulsrud, Ivar Ryttervold og Amund Hoel.
(Foto: Arnstein Andreassen)
Sjusjøen-trening-2013-11-AAWP_20131123_005
De lovende guttene i Frogner IL har slitt litt med sykdom i sesongoppkjøringen, men humøret er tydeligvis på topp! Kanskje blir det mye å juble for også i kommende sesong for bl.a. Steffen Grue Ulsrud (i blått), Ivar Ryttervold, Amund Hoel (bak) og Herman Martens Meyer, liggende foran.
(Foto: Arnstein Andreassen)

Sportsmanden har fått en rapport fra Arnstein Andreassen, trener for Frogner IL, som oppsummerer sesongstarten for de to helgene, med særlig fokus på løperne fra Romerike med omegn.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Lygnarennet – Johan Hoel vant VM-mønstring for juniorer

I eldre junior 19-20 år gikk tidligere Frognerløper Johan Hoel, som nå går for Åsen IL, inn til en flott seier etter en god avslutning på lørdagens 10 km klassisk. Dette var også uttaksrenn i eldre junior til junior-VM 2014, så svært mange av landets beste juniorer stilte til start. Hoel vant på 28.16, seks sekunder foran Even Sæteren Hippe fra Lillehammer Skiklub, med Thomas Ekren fra NTG-Lillehammer/ Melhus IL bare to sekunder bak der igjen. Det skilte kun 19 sekunder mellom de åtte beste i mønstringsrennet, så her var det særdeles hard kamp om seieren!

stakingen til Johan Hoel i klassisk på Lygna
FULL INNSATS: Sterk staking kan ha sikret seieren for Johan Hoel i klassisk på Lygna. (Foto: Arnstein Andreassen)
Strålende sesongåpning av Åsens Johan Hoel (Foto: Arnstein Andreassen)
Strålende sesongåpning av Åsens Johan Hoel, som kunne smile etter knepen seier i mønstringsrennet på 10 km klassisk på Lygna.
(Foto: Arnstein Andreassen)

Herman Martens Meyer med solid sesongstart på Lygna

I gutter 17 år tok Frogners Herman Martens Meyer en sterk 2.plass på lørdagens klassiske 10 km, bak vinner Petter Stakston fra Søre Ål . Klubbkameratene Amund Hoel ble nr 13, Ivar Ryttervold nr 22 og Ingar Høiseth nr 41.

Herman Martens Meyer like før mål i klassisk på Lygna. (Foto: Arnstein Andreassen)
Herman Martens Meyer like før mål i klassisk på Lygna. (Foto: Arnstein Andreassen)

Fredrik Tveter fra Oppegård IL gjorde det meget skarpt her, da han tok en sterk 5.plass. Tveter gjorde en av sine aller beste løp da han brukte 31.14 på de ti kilometerne. Petter Stakstons vinnertid var 29.54, som var 14 sekunder foran Martens Meyer, mens  Aleksander Fjeld Andersen fra Geilo IL knep tredjeplassen.

KARRIEREBESTE? Fredrik Tveter på vei ut fra start på Lygna. (Foto: Arnstein Andreassen)
KARRIEREBESTE? Fredrik Tveter på vei ut fra start  i snøføyken på Lygna. (Foto: Arnstein Andreassen)

På søndagens sprint tok Herman Martens Meyer, Ivar André Ryttervold og Amund Hoel seg videre fra prologen i klasse 17-18 år. Ivar og Amund ble slått ut i kvartfinalen, mens Herman vant både kvartfinale og semifinale og tok seg til finalen som eneste 17 åring i kamp med eldre konkurrenter. I finalen la han seg på en tredjeplass underveis, men på oppløpet slo han til og spurtslo de andre til en flott seier!

Sprintmønstringsrennet i eldre junior ble vunnet av Eirik Ek Hagen fra Driv IL, foran Vebjørn Turtveit fra Voss IL og lillebror Northug, Even, på tredjeplass.

18-åringene fra Nes yppet seg i jentenes mønstringsrenn

Blant jentene var tvillingene Lotta og Tiril Udnes Weng fra Nes svært nær seier på lørdagens mønstringsrenn på 5 km klassisk i eldre junior (19-20 år), til tross for at de egentlig hører hjemme i 18-årsklassen. Men de måtte til slutt se seg slått av Ingeranne Strøm Nakstad fra Byåsen Skiklubb. På søndagens sprint fikk tvillingene tøff kamp av lagvenninnen Amalie Håkonsen Ous, som gikk helt til topps for Nes, mens det ble tredjeplass til Tiril, med Lotta på plassen bak. Også Ous er bare 18 år, så her har Nes Ski virkelig en lovende og spennende trio.

Resultatlink her: http://www.lygna-skisenter.no/LR2013/resultater.htm

Flere bilder fra Lygnarennet

(Foto: Arnstein Andreassen)

Lygna2013-12-AA034
Ingar Høiseth gjør seg klar til start, under kyndig veiledning fra Bjørn Martens Meyer, far til Herman
Lygna2013-12-AA048
Superduoen fra Frogner har hatt en litt trøblete sesongoppkjøring. Særlig gjelder det Ivar Ryttervold (t.h.), som har vært gjennom leggoperasjon i sommer og slitt litt med sykdom i høst, som gjorde at han måtte stå over distanserennet i sesongåpningen på Gålå. Heller ikke på Lygna spilte kroppen helt på lag.
Lygna2013-12-AA060
Ivar Ryttervold staker seg i mål. Ikke helt som planlagt, men 17-åringen har mye å gå på og kommer nok langt sterkere utover i sesongen.
Lygna2013-12-AA073
Amund Hoel (borterst) spurter i mål på 10 km klassisk. Nr 282 er Ingvild Tvedt Westlie fra Wang skiløperforening i klasse damer 19-20 år.
Lygna2013-12-AA125
Nr 1 og 2 på sprinten, Herman Martens Meyer (t.v.) og Simen Nordhagen, like etter målgang. En sterk sesongåpning av Herman på Lygna, etter at han måtte stå over BUL-sprinten pga sykdom.
Lygna2013-12-AA127
Herman Martens Meyer gikk helt til topps på sprinten søndag og henviste de to ett år eldre NTG Lillehammerguttene Simen Nordhagen og Øystein Tallhaug Engelstad til andre- og tredjeplass.

BUL-sprinten på Gåla

Sesongåpningen var imidlertid for 14 dager siden, da BUL-sprinten gikk av stabelen på Gåla, med deltakelse fra Romerike ved Åsen IL, Nes Ski og Frogner IL. Det var mye vind og snø på søndag og faktisk helt oppe i storm i vindkastene. Det var likevel stor deltakelse i alle klasser og høyt nivå.

Jentene fra Nes Ski dominerte 18 års-klassen med trippelseier på 5 km klassisk søndag, der Lotta Udnes Weng vant foran Amalie Håkonsen Ous og tvillingsøster Tiril Udnes Weng. Lørdag vant også Lotta sprint skøyting. Tiril og Amalie var her uheldige å støtte sammen i finalen. Dermed måtte de nøye seg med 5. og 6. plass.

Johan Hoel fra Åsen dominerte søndagens klassiskdistanse over 15 km og vant klasse eldre junior 19-20 år. Lørdag gikk han helt til finalen i sprint, men her klarte han ikke å gjenta fjorårsseieren og ble nummer fire i sprintfinalen. Klubbvenninnen Emilie Kongsten stakk av med sprintseieren i kvinnenes 19-20 års klasse.

BULsprinten-Gålå-AA-WP_20131130_018
Johan Hoel satte standarden allerede i åpningsrennet i BUL-sprinten på Gåla. Hoel, som i fjor debuterte med bravur i Birkebeinerrennet, skal blir hard i slå i klasse eldre junior i år. (Foto: Arnstein Andreassen)

Et par av Frognerguttene debuterte også i i BUL-sprinten, som var årets første renn, mens andre måtte stå over pga sykdom. Amund Hoel ble beste Frognerløper denne gangen med en flott 4.plass på søndagens klassiske 10 km. Petter Stakston fra Søre Ål var suveren og vant klassen overlegent. Ingar Høiseth tok en fin 15.plass i kamp med mange sterke løpere. Ivar Andre Ryttervold og Herman Martens Meyer var også påmeldt, men sykdom ødela dessverre sesongstarten for begge to denne gangen.

På lørdagens sprint klarte Amund å gå videre fra prologen, der han møtte sin eldre bror Johan i kvartfinalen. Her ble Amund nr 6 i kamp med de eldre juniorene. Ivar Ryttervold deltok på prologen, men ble bare nr 43 og kom seg ikke videre til kvartfinalen.

Martine Eek Hagen fra Enebakk gikk sterkt i kvinnenes seniorklasse på klassisk 10 km og tok en 2.plass. Bjørn Andre Aaslund, opprinnelig fra Fet, ble nummer tre og nittedølen Hans Christer Holund tok femteplass i 18 årsklassen.

Resultatlink her:

http://www.galaidrett.no/index.php?option=com_content&view=article&id=171&Itemid=145

Bilder fra BUL-sprinten på Gålå

(Foto: Arnstein Andreassen)

BULsprinten-Gålå-AA-WP_20131130_007
Ivar Ryttervold klar til start i prologen i BUL-sprinten. Sesongen er i gang!
BULsprinten-Gålå-AA-WP_20131130_011
Amund Hoel fra Frogner IL kommer i mål på prologen på Gålå.
BULsprinten-Gålå-AA-WP_20131201_002-2
Amund Hoel (borterst) underveis i klassisk på søndag.
BULsprinten-Gålå-AA-WP_20131201_005-2
Ingar Høiseth staker hardt i søndagens klassiskrenn.
BULsprinten-Gålå-AA-WP_20131201_008
Amund Hoel kaster frem den ene skien like før målstreken. Alle tideler er viktige!

 

 sportsmanden.no

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

2 thoughts on “Hoel og Stakston til topps i åpningsrennene

Kommentarfeltet er stengt