LangrennMarcialongaSkiSki Classics

Klar for Marcialonga

Fra frost og snøstorm til sol og påskestemning

Marcialonga – «den lange marsjen» i Nord Italia, tiltrekker seg som vanlig masse nordmenn. Våre beste langløpere i Ski Classics-sirkuset får følge av hundrevis av turister i alle aldre og fasonger. Etter Vasaloppet, er det Marcialonga som rager høyest for norske langrennsmosjonister.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Thomas Gifstad gjør sine siste forberedelser i løypen til Marcialonga! (Foto: Privat)

En av de norske løperne som håper på en opptur på søndag er den sterke stakeren Thomas Gifstad fra Oppegård. Han går i år for det tyske langløpslaget Team Forever Nordic. Etter at de første løpene i årets Ski Classics var preget av snøvær og kulde, ser det annerledes ut før søndagens renn. For som det fremgår av bildet over, er det lite snø men desto mer sol i Marcialonga-traseén. Det er også meldt om knallvær med sol og plussgrader ut på søndagen i Val di Fiemme, så det kan gå mot en flott opplevelse for hundrevis av norske skiløpere på søndag!

Thomas Gifstad under «snøfestivalen» i Seefeld….
Foto: Elisabeth Frost / Team Forever Nordic
… via et svært kaldt La Diagonela (her med startrnummer 46), til et adskillig varmere klima i Marcialonga. Foto: Elisabeth Frost / Team Forever Nordic

Norske langrennsløpere dominerer

Hele fem år på rad har det blitt norske seire i Marcialonga. Tord Asle Gjerdalen var vært først opp den knallharde avslutningsbakken til mål de to siste årene, og før det vant Simen Østensen (2014) og Jørgen Aukland (2013 og 2012).

Brødrene Aukland har et spesielt forhold til dette løpet og har til sammen seks seire (Jørgen med fire og Anders med to). Etter Jørgen sin seier i 2013 ble rennet omdøpt til Marciaukland i italiensk presse!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Les også om Trond Inge Carlsen sin stemningsrapport før rennet i 2013 og hans rapport etter rennet samme år. Carlsen er påmeldt i år også.

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -