LangrennMarcialongaTrening

Norges råeste idrettsutøvere?

Marciaukland! Bilde av dagens aviser i Italia, lånt fra Team XTra Personell sin Facebookside.

Marcialonga har fått nytt navn i italiensk presse: Marciaukland! For Jørgen Aukland kopierte Maurillio de Zolt med sin 4.seier og 9.gang på pallen. Broder Anders, som har to seire i Marcialonga og vant det første løpet i årets Ski Classics i Jizerska, fulgte opp med tredjeplass. I en alder av 38 og 40 år viser de to brødrene fortsatt (vinter)veien, i hvert fall når det gjelder de virkelig lange løpene.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Er dette landets råeste idrettsutøvere? spør ultraløperen Einar Iversen på Sportsmanden sin Facebookside.

– Man blir god på det man trener på, sa yngstebror og suksesstrener Fredrik Aukland på TV2 i går.

Det lyder kjent, og var akkurat de ordene Anders brukte på et seminar hos Sportsmaster for et par år siden.

Du kan lese mer om hvilke andre treningstips Anders Aukland kom med den gang, på dette tidligere innlegget på SportsBloggen. 

 

 

Tilbake til Marcialonga:

– Det var vanvittig gøy, for dette har jeg jobbet hardt for, jublet seierherren Jørgen Aukland.

Han kopierte bedriften fra i fjor etter å ha rykket på omtrent akkurat samme sted, i starten av den lange stakebakken som utgjør de siste to kilometerne. Skjønt stakebakke!… Det var sett på som utenkelig å stake opp her på blanke ski for ikke mange år siden. Nå gjør de fleste det. Og selv om en så sterk løper som Johan Kjølstad hadde festesmurning under skiene og rygg på teten inn i bakken, så hjalp ikke det heller. Det ble riktignok en flott 6.plass på Kjølstad, men han ble likefullt regelrett staket fra opp den lange, bratte bakken. Rå styrke og den rene maktdemonstrasjonen av Jørgen Aukland!

– Inn i siste bakken var jeg spent, for det gikk egentlig litt tungt i dag, sa Jørgen. – Men heldigvis gikk det tungt for de andre også, tilføyde han med et smil.

Jørgen Aukland gikk de 7 milene på smått utrolige 2.58.21. Han var 7 sekunder foran Stanislav Rezac og 16 sekunder foran broren i mål. Dermed tippet Sportsmandens utsendte, Trond Inge Carlsen fra Rustad IL, riktig når det gjaldt de tre på pallen. Han bare forvekslet de to brødrene litt…

Marcialonga passerer langrennsstadion ved Lago, ca 16 km til mål herfra.
Foto: Trond Inge Carlsen

 

Trond Inge gjorde for øvrig sine saker meget bra selv også. Han startet i pulje 3 og kom i mål på 4 timer og 20 minutter.

– Det var bra forhold i Marcialonga i dag. Minus 8 grader ved start og litt motvind, mye kaldere oppover dalen de neste 3 milene, og fryktelig varmt de siste 3 kilometerne! Jeg hadde perfekte ski, bortsett fra de siste 3 kilometerne hvor jeg brukte 23 minutter, forteller Carlsen. Han ble nr 780 totalt, som var hele 216 plasser og 8 minutter bedre  enn i fjor.

Legenden Oddvar Brå gjorde også et slags come-back etter konkurransepause og hjerteproblemer. Det var 4 år siden han sist hadde et startnummer på brystet. Likefullt ble han nr 8 i klasse 60-69 år på tiden 4.11.52. Det er ikke så fryktelig mange mosjonister som går raskere… Men det var ikke helt uten dramatikk, etter at Brå både ble påkjørt bakfra så han gikk på trynet – og attpåtil ble kalt en idiot!

– Det er første gang på 50 år at jeg har konkurrert og blitt kalt en idiot, sa en oppgitt Brå til TV2 Sporten, og la til: – Han bør jo egentlig få seg en reprimande, men det får ligge. Etter hvert så ble han litt roligere når han så at det var meg, men i starten gjorde han ikke det. Da var han ganske hissig.

Alle resultater

Trond Inge Carlsen vant ikke rennet, men vant likevel!
Foto: privat

Trond Inge kommer forhåpentligvis tilbake med en fyldig reportasje på Sportsmanden litt senere.

 

sportsmanden.no

 


Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -