Langrenn

Flott stafett og «Berger spesial» avsluttet NM

Med mange bilder!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

IL Varden og Byåsen vant stafettene på siste dag av et flott NM på Gåsbu i Hedmark. Tøffest fight var det i dameklassen, der det ble et prestisjeoppgjør på sisteetappen mellom langrennslandslagets Astrid Uhrenholdt Jacobsen og verdens beste skiskytter, Tora Berger. Overaskende nok var det Berger som avgjorde i spurten, mot den tidligere verdensmesteren i sprint.

Gullvinner: Kathrine Harsem gikk 1.etappe for IL Varden
Foto: Bjørn Hytjanstorp fra 10 km fristil.
Gullvinner: Marthe Kristoffersen gikk 2.etappe.
Foto: Bjørn Hytjanstorp

Tora Berger hang på som en klegg gjennom fem kilometersløyfen, prøvde seg på et lite rykk i de siste stigningene, for igjen å ligge i rygg på Astrid inn på stadion. Men i den siste kneiken opp til broen kom en «Berger spesial», uten børse, da hun i intens dobbeldans spratt forbi Jacobsen og klarte å holde seg den nødvendige meteren foran helt til målstreken.

– Jeg gikk alt jeg kunne opp på broen og det virket som om jeg fikk litt tak på henne på toppen der, så da var det bare å gå på! sa en jublende Berger til Nrk etterpå.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Det var en kjempegod erfaring for meg som driver med en annen idrett, en kjempefin opplevelse, tilføyde hun. Like fin var neppe opplevelsen for Astrid Uhrenholdt Jacobsen;

Astrid Uhrenholdt Jacobsen lyktes ikke helt med taktikken om å kvitte seg med Tora Berger.
Foto: Bjørn Hytjanstorp

– Jeg går egentlig bare altfor dårlig i dag. Jeg skuffet meg selv, jeg burde kvittet meg med henne lenge før, sa en tydelig skuffet Uhrenholdt Jacobsen, som om det var en juniorløper hun konkurrerte mot.

Det er tross alt ingen skam å bite i gresset for verdens beste skiskytter, som er kjent for sine enorme sisterunder og som ble nr 4 i verdenscupåpningen i langrenn forrige sesong…

 

Bronsen gikk til Oppdal med søstrene Astrid, Silje og Kari Øyre Slind! Hilde Gjermundshaug Pedersen vant stafetten for noen år siden sammen med begge døtrene, men det spørs om ikke det er første gang at tre søstre har tatt stafettmedalje sammen. Og på fjerdeplass kom to søstre og en tremenning for IL BUL; Merete og Heidi Weng, samt Martine Ek Hagen. Kampen om bronsemedaljene var rene familiekonkurransen!

Men aller øverst tronet altså IL Varden med Kathrine Harsem, Marthe Kristoffersen og altså Tora Berger. Mens Tuva Toftdahl Staver og Ragnhild Haga var de to andre sølvmedaljørene.

Silje Øyre Slind og søstrene Astrid og Kari vant bronse for Oppdal!
Foto: Bjørn Hytjanstorp

Resultater damestafettenherrestafettenforsvarte Byåsen gullet fra i fjor, til tross for at broder Lars Berger måtte melde sykdomsforfall.

Flott helg for Didrik Tønseth; Gull i stafetten for Byåsen søndag, etter sølv på 30 km lørdag.
Foto: Bjørn Hytjanstorp

Dermed ble Ole-Marius Bach jaget av Petter Northug jr på sisteetappen, men Didrik Tønseth og Petter Eliassen hadde sikret tilstrekkelig forsprang etter meget sterke etapper, så det holdt akkurat for Bach.

Northug jr gikk Strindheim opp fra 11.plass med dagens beste etappetid, mens Leksvik tok bronsen.

 

Og både på sølv- og bronselaget var det et brødrepar; Petter og Tomas Northug, og Anders og Kristian Tettli Rennemo. Jon Kristian Dahl (Strindheim) og Andreas Myran Steen (Leksvik) gikk førsteetappene. Dermed skulle alle medaljevinnerne være nevnt, i det som ble en veldig fin avslutning på et kjempeflott norsk mesterskap på Vang.

Resultater herrestafetten

 

sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -