Langrenn

Alsgaard satser igjen – slutter i NRK og følger drømmen!

Og denne gangen er det et skikkelig come-back! Selv om Thomas Alsgaard ikke liker ordet, så innrømmer 41-åringen at det nå er snakk om full satsing igjen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg hater ordet comeback. Men dette er jo et comeback, på en måte. Men jeg skal ikke forsøke å gå meg inn på noe OL-lag. Jeg skal gå langløp, sier Alsgaard til VG-Nett i dag.

Thomas Alsgaard i aksjon for NRK under Tour de Ski.
Thomas Alsgaard i aksjon for NRK under Tour de Ski.

Thomas Alsgaard la opp i 2003, etter å ha tatt den  siste av sine 6 VM og 5 OL-gull i Torino året før.  Selv om Alsgaard flere ganger har uttalt at målet er å vinne Vasaloppet i løpet av et par år, har han samtidig hardnakket kalt seg selv for mosjonist.

– Jeg ønsker å vinne på min måte, har han uttalt, men innrømmer nå at kombinasjonen av egen satsing i langløp og jobben som NRK-ekspert vanskelig lar seg kombinere. Det har gått utover overskudd og motivasjon. Derfor tar Alsgaard nå grep.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg vil gi meg selv noen friår, få tilbake overskuddet og formen. Jeg vil følge opp laget og være mer til stede og stille på startstreken. Jeg vil være med å kjempe om seieren i Vasaloppet, Birken, Marcialonga og de andre løpene, sier han videre til VG.

Alsgaard vil følge drømmen, og det innebærer et liv der han igjen vil prioritere det å gå fort på ski, og å kjempe om seieren i langrennskonkurranser.

– Hva er mer fornuftig enn å følge drømmen sin? Langrenn er hjertet og sjelen min, det er det som definerer hvem jeg er, så da vil jeg følge den drømmen. Alder er ingen hindring. Jeg tror både Anders (Aukland) og jeg kan være på topp i langløp i ti år til, sier den populære ekspertkommentatoren til VG.

Til sin nåværende arbeidsgiver NRK, enn så lenge, utdyper Alsgaard:

– Det er svært få ting som gir større frihetsfølelse enn det å gå på ski og å være i god form. Kroppen tåler minst like mye hard trening som før og responderer på det.

Thomas Alsgaard duellerer med NRK-kommentator Jann Post i monsterbakken under årets Tour de Ski. Til neste år får nok Thomas adskillig tøffere konkurranse...
Thomas Alsgaard duellerer med NRK-kommentator Jann Post i monsterbakken under årets Tour de Ski. Til neste år får nok Thomas adskillig tøffere konkurranse…

 

Han trekker også parallell til Rolling Stones, som fortsatt gjør det de elsker å gjøre – med minst like stor glød som tidligere. Det handler om glede ved det man gjør.

Sportsmanden er så hjertens enig. Og ikke minst i langløp er dessuten faktorer som styrke og seighet vel så viktige som hurtighet og et skyhøyt O2-opptak. Men aller viktigst er nok  motivasjonen. Det er bare å se på Anders Aukland. Som 41-åring har han i år vært mer motivert enn noengang. Aukland vant årets Swix Ski Classics etter å ha ha vært på pallen i de fleste rennene, og vant Birken for andre år på råd.

Aukland er også positiv til Alsgaard sin nysatsing:

– At Thomas satser er morsomt og vil også gi meg ekstra motivasjon til å stå på videre, sier Anders Aukland til NRK radio.

Til neste år får verdens beste langløper kanskje aller hardest konkurranse av en jevngammel kjenning.

Les også:

Aukland-brødrene i en egen klasse

Norges råeste idrettsutøvere?

sportsmanden.no
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

2 thoughts on “Alsgaard satser igjen – slutter i NRK og følger drømmen!

Kommentarfeltet er stengt